Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csak egy harapás (1985) - Once Bitten

Jim Carrey a vámpírok ellen

2012.11.23. 19:20 Csabi87

oncebitte-poster.jpgJim Carrey-t lehet nagyon bírni és lehet nagyon utálni, én személy szerint az előbbi kategóriába tartozom. Az általában gumiarcúnak nevezett kanadai születésű színészt többnyire vígjátékokból ismerhetjük, de még 1985-ben volt egy horrornak titulált vámpíros produkció is, amelyben főszerepet játszott. Más kérdés, hogy szegről-végről ez a film is vígjáték volt, kis horrorköntösbe öltöztetve, de tényleg lightos filmről beszélhetünk a Csak egy harapás esetében.

Mint említettem alapvetően egy vámpíros produkcióról van szó, amelynek főgonosza a Grófnő nevű vámpírasszony, aki egy nagy hollywood-i házban éli mindennapjait, vámpírtársaival együtt, akiket az évek során változtatott magához hasonlóvá. A vámpírasszony idén már a 400. életévét tölti, viszont még mindig fiatalnak látszik, aminek igen véres ára van, ugyanis Halloween előtti napokban egy szűz fiú vérét kell, hogy vegye, méghozzá három alkalommal, más különben a fiatalságnak és a Grófnő életének is lőttek.

Persze a szertartást eddig könnyű volt elvégezni, ám az utóbbi időkben alig találni szüzeket, így a vámpírok igazán nehéz helyzettel néznek szembe, viszont amikor már-már teljesen kilátástalannak tűnik minden akkor feltűnik a színen Mark Kendall, az egyetemista srác, aki jópár éve van már együtt a barátnőjével Robinnal, ám a lány még egyelőre nem adott zöld utat a bugyijába Ha már így alakult, akkor a srác felutazik néhány haverjával Hollywood-ba, hogy összeszedjen valami csajt egy rövid kis pásztorórára, a Grófnőnek pedig pont kapóra jön a srác lelkesedése és szexuális állapota.

A tovább mögött folytatom.

- Az előző tulajdonos kiírtotta a családját, majd felkötötte magát.
- Akkor olcsón vetted.

Once-Bitten-1.jpg

A horrorvígjátékokat az esetek többségében bírom, ez alól csak néhány tényleg irtó szar produkció a kivétel, ami pedig jó, hogy a Csak egy harapás nem tartozik ezek közé, hiszen korrekt kis vámpírparódiáról van szó.

- Te hapsi vagy?
- Számít az?

Jim Carrey a szokásos alakítást szerintem hozza, poénokat is adtak a szájába és tényleg vicces (már ugye azok számára, akik nem utálják őt). Különösebb gond a többi szereplővel sincs, akik közül néhány nevet ki is emelnék. A Grófnőt Lauren Hutton (Valaki figyel, Fear) alakítja, míg Mark Kendall barátnőjét Karen Kopins játssza, valamint Sebastian-t megformáló Cleaven Little (Double Exposure) neve érdemel még említést. Mondjuk utóbbi egy picit már határon teljesít, de talán még nem nevezhető nagyon idegesítőnek.

Mint említettem a poénok ülnek és eltaláltak, az egyedüli dolog, ahol nálam kilógott a lóláb, az a táncpárbajos jelenet volt. Egyszerűen nem tudom feldolgozni az efféle képsorokat, sem most, sem akár melyik másik produkcióban. Értem én, hogy jaj de jó a koreográfia, de hogy ez hol vicces? Megmondom én: sehol. A táncpárbajok filmes létjogosultságáról azt hiszem a Step Up szintű produkciókon túl nem beszélhetünk. Ott van egy célközönség táncoljanak nekik, de egy horrorvígjátékban vagy egy akármilyen paródiában ne ugrabugráljanak már a szereplők, mert ez még tényleg egy kifigurázásban is életidegen. Kendall igyekszik lepattintani a Grófnőt, mert Robin-ba szerelmes és már-már amikor a csaj megbocsátaná neki a félrelépést feltűnik a parketten a vámpírasszony és a nagy leszámolás helyett táncikálni kezdenek. Hát gratulálok.

Az azért járó fekete pontot David Hines (Tales from the Cryptkeeper), Jeffrey Hause (Tales from the Cryptkeeper) és Jonathan Roberts (Az oroszlánkirály 1., 2.) írhatja be magának, mint forgatókönyvíró (utóbbi egyébként akár kettőt is, mert kis koromban sírtam Az oroszlánkirályon), illetve Howard Storm rendezőnek is jár az intő, amiért nem lázadt bőszen ez ellen a jelenet ellen.

Ettől eltekintve egyébként teljesen szórakoztató darabról van szó, így hát az ilyenkor szokásos 6 pontot a Csak egy harapás is megkapja, ami részemről akár jobb is lehetett volna, ha nincs a tánc. Kár érte.

Címkék: vígjáték vámpír 1985 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr284629838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása