Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Airborne (2012)

Repülős horror az angoloktól

2012.11.16. 18:59 Csabi87

airborna-poster.jpgAz Egyesült Királyságban készült filmek többsége azt hiszem egész jó, sőt akad néhány kifejezetten remek horror is, azonban néha-néha az ember egy-két gyengébb produkcióba is belefut. Persze ritkán, de ez talán ilyenkor még jobban fáj, mintha látok egy rossz amerikai horrort, hiszen azokkal kapcsolatban az elvárásaim sem mindig nagyok.

Az Airborne-nal szemben viszont voltak, a film neki futott, talán picit messziről is, a lécet pedig szégyen szemre le is verte, mondjuk nem sok hiányzott, csak úgy mint a Panic Button esetében sem, de egy jó repülős horror helyett kaptunk egy többnyire sablonos és unalmas fajtát.

A történet tehát egy repülőgépezeten zajlik, egy olyan járaton, amelyet a szar idő ellenére és felküldtek, hogy azt a néhány utast, aki mindenképpen repkedeni szeretne elszállítsa a célállomásra. A gépen lévők között természetesen a pilótákon és a sztyúárdeszeken túl, 3 maffiózó is helyet kapott, két katonával, egy orvossal, egy szerelmes párral és egy VV Attilára hasonlító taggal együtt. Rajtuk kívül még mindenképpen említést kell tenni a csomagtérben rejlő dobozról is, amit már az elején jól megmutatnak nekünk és olykor-olykor a későbbiekben is bevágják, hogy tudjuk ez bizony egy rohadtul rejtélyes doboz. Igaz ez olyannyira, hogy amint a gép a magasba ér (micsoda rím), el is kezdi gonoszságait és ha ez még nem volna elég akkor az utasok között is akad néhány rosszfiú, a baj pedig menetrendszerűen megtörténik, amit a legjobban talán a két pilóta halálával jellemezhetnénk, ami után a doboz is előkerül, utasaink pedig elvesztik a józan eszüket.

A tovább mögött folytatom.

airborne-1.jpg

Zanzásítva ennyi lenne a történet és igazából ezzel lényegében mindent össze is foglaltam és tulajdonképpen ez alapján akár még egy jó sztorit is kaphattunk volna, de sajnos nem ez történt.

Tudjátok ez a film valamiért unalmas. A dolog ott kezdődik, hogy eleinte a doboz csak úgy van, jelentőség nélkül lapul a csomagtérben és csak néhány rossz arc teszi a gonoszságokat (mondjuk más kérdés, hogy a dobozért), ez a rész pedig inkább volt valami akció-thrilleres, de ennek ellenére elég unalmas maszlag a számomra, mintsem horror, majd a doboz valódi színrelépésekor sem sokat változik a helyzet, mondjuk néhány véresebb képsorral gazdagodunk, de sajnos ezekkel sem fogunk jól lakni.

A repülős horrorokban aztán azt hiszem lehet szeretni azt, hogy hőseink be vannak zárva, ezáltal pedig egy picit klausztrofóbikus hangulatot lehet teremteni - vagy ha ezt így konkrétan nem is sikerül, azért mégis csak van varázsa az ilyen kvázi végig egy helyszínen játszódó sztoriknak. Én speciel imádom őket, viszont az Airborne esetében mintha ez sem működne. Ebben talán a színészeknek is szerepük lehet, akiket nem lehetne a "rossz" jelzővel illetni, de nem is feltétlenül járulnak hozzá ahhoz, hogy ez a produkció több legyen annál, mint ami.

airborne-2.jpg

A gonosz dobozos rész, ami elvileg a főszál-esemény lenne pedig nem volt jó. Egyszerűen sablonos volt, ami még talán nem is lenne nagy baj, ha nem lett volna unalmas is. Persze lehet én nem voltam repülős horror nézős kedvemben, de a külföldi véleményeket elnézve nem voltam ezzel egyedül.

Dominic Burns rendezőnek nem ez volt az első horrorja, 2010-ben már leforgatta a Cut című, hasonlóan gyenge filmet, míg a forgatókönyvíró Paul Chronnell is letett az asztalra egy thrillert tavaly, a Four-t.

Említettem, hogy a szereplők sem raknak sokat a dolgokhoz, pedig vannak köztük nagyobb nevek is, például Mark Hamill (Csillagok háborúja filmek) vagy Gemma Atkinson (13 Hrs) - mondjuk utóbbi talán nem is olyan nagy név - ellenben a melleivel - de nekem innen-onnan szimpatikus és végtére itt sem rossz, de sokat tényleg nem tesz hozzá, míg előbbi valószínűleg a neve miatt lehet itt, hiszen alig-alig látjuk.

Az ítéletem 4/10, de benne van, hogy túl vajszívű voltam ezúttal is, igazából egynek elmegy, ha az ember nem nagy várakozással ül neki, de talán lesz még idén ennél jobb repülős horrorunk is - meg talán már volt is.

Címkék: 2012 4/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr894733028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása