Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 horrorfilmes gyerekszínész - Akkor és most - II. rész

2012.11.10. 07:24 Csabi87

Pár hete volt egy összeállításunk, amelyben 10 horrorfilmes gyerekszínészt szedtünk össze és megnéztük, hogy nagyjából mi történt velük az utóbbi időben és előnyükre vagy hátrányukra változtak.

Az akkori listát eléggé szerettétek, viszont sok gyerekszínész lemaradt róla, ezért arra gondoltunk, hogy folytatjuk a sort. Nem is húznám tovább a bevezetést, inkább kezdjünk is bele.

Christina Ricci - Addams Family filmek (1991, 1993)

A hatalmas szemű és nem kisebb homlokkal ellátott Christina Ricci 1980-ban született, fejszámolást követően pedig rájöhetünk, hogy 11 éves volt, amikor az Addams család borzongató kisleányát alakította és valószínűleg egy csapásra bele is szeretett ebbe a szakmába, hiszen mind a mai napig ezzel keresi meg a luxuscikkekre valót. Mondjuk fontos tény, hogy az Addams család kalandjai nem is annyira volt horrorisztikusak, így első komolyabb horrornak az 1999-es Az Álmosvölgy legendája volt a hölgy repertoárjában, legutóbb pedig a 2009-es A halott túlélőben örülhettünk a homlokának... de rohadék vagyok, bocs. Christina Ricci egyébként 15 díjat söpört be eddig és Golden Globe-ra is jelölték a Nem ér a nemem!-ben nyújtott alakításért. Taps!

01 - Christina Ricci - Adams Family.jpg

A többieket a tovább mögött találjátok.

Drew Barrymore - Tűzgyújtó (1984)

1975. február 22-én született Drew Barrymore, aki 9 évvel később a Tűzgyújtóban alakított egy humanoid öngyújtót, majd egy évvel később egy másik Stephen King adaptációban a Macskaszemben is feltűnt, azóta pedig évről évre egy filmmel legalább előrukkol bár tény, hogy inkább a vígjátékok felé vette az irányt, ami nem is csoda, hiszen néhány szögből kifejezetten vicces a feje. Egyébként talán kevesen tudják, de a Tűzgyújtó előtt is láthattuk egy horror beütésű drámában a Változó állapotokban, még 1980-ban, míg legutóbb a Sikoly első részében tűnt fel, azóta viszont semmi horror. Reméljük helyettünk is szégyelli magát.

02 - Drew Barrymore - Tűzgyújtó.jpg

Sissy Spacek - Carrie (1976)

Pillanatnyi alanyunk Sissy Spacek 1976-ban szerepelt Drew Barrymore-hoz hasonlóan szintén egy King adaptációban egészen pontosan az elsőben. Mrs. Spacek mondjuk picit kilóg a listából, hiszen 27 éves volt, amikor nyakon öntötték egy vödör disznóvérrel, bár csak papíron volt ennyi idős, nem a filmben. A hölgy szebb nem lett, viszont megmaradt a színészetnél, bár inkább drámákban éli ki magát, horror szintén még 1977-ben láthattuk a Radírfejben, 2005-ben A kör 2. részében, valamint szintén ebben az évben Donald Sutherland partnereként az An American Haunting-ban.

03 - Sissy Spacek - Carrie.jpg

Jodie Foster - A kislány, aki az utcánkban lakik (1976)

Az 1962-es születésű Alicia Christian Foster, ismertebb keresztnevén Jodie már 1969-ben belekóstolt a tévézésbe, még hozzá a képcső felőli oldalon, majd néhány kisebb szerep után '76-ban ő volt a kislány, aki az utcában lakott, Rynn. A filmezés, mint olyan bőszen megmaradt a hölgy életében, viszont a horrort elhagyta - ezek után mindösszesen egy 1988-as Tales from the Darkside epizód rendezés köthető a nevéhez. Mondjuk azért amellett ne menjünk el szó nélkül, hogy olyan nagyszerű thrillerekben szerepelt, mint A bárányok hallgatnak, a Pánikszoba, vagy a Légcsavar, de például A másik énben is kurvára igyekezett lövöldözni. Legközelebb pedig az Elysium-ban láthatjuk, Matt Damonnal, aki abban a filmben kopasz lesz.

04 - Jodie Foster - A kislány, aki az utcánkban lakik.jpg

Danny Llyod - Ragyogás (1980)

Danny Llyod 7 évesen alakíthatta el Jack Nicholson filmvászonbéli fiát a kis Danny-t és már néhány korábbi listánkon szereplőhöz hasonlóan ő is Stephen King adaptációban bizonyíthatta színészi képességeit és valljuk be mondjuk bizonyította is valamelyest, ám a szakma nem fogta meg, vagy csak a szülei féltek, hogy olyan lesz, mint Nicholson a filmben, ezért azóta se láthattuk a porondon, viszont a katedrán igen - no mondjuk nem mi, de néhány amerikai diák minden bizonnyal, hiszen hősünk bioszból doktorált és 2007 óta Missouri-ban gyakorolja is ezt a hivatást.

05 - Danny Torrance - Danny Lloyd (Ragyogás - 1980).jpg

Brandon Quintin Adams - Rémségek háza (1991)

Mr. Adams anno a Michael Jackson-féle Moonwalkerrel robbant be a köztudatba, majd rá három évvel egy Wes Craven horrorban is bizonyította, hogy nem csak bohóckodni tud - remélem értitek. Egy évvel később aztán a Nigthmare Cafe című horror sorozat egy részében is feltűnt, de itthon talán ismerősebb lehet a Szellem a gépben című filmből. Az utóbbi időben egyébként nem túl aktív, idén érkezik egy rövidfilmje, míg 6-7 éve egy számítógépes játék egyik karakterének kölcsönözte a hangját.

07 - Fool - Brandon Quintin Adams (Rémségek háza - People Under the Stairs - 1991 - néger srác).jpg

Macaulay Culkin - A jófiú (1993)

A Reszkessetek betörők! sztárját talán nem kell bemutatni senkinek, hiszen Karácsonykor már mindenki látta és valószínűleg idén is fogja, hiszen a hazai ünnepek elmaradhatatlan kelléke a film - mondjuk nem is ócsárolom, mert minden alkalommal újból és újból megnézem, mert ami jó az jó. Culkin pedig jó... volt... legalábbis a fenti című filmben próbálkozott ezzel. Sőt mi több a horrorral már 5 évesen is ismerkedett a The Midnight Hour-ban, majd '90-ben a Jákob lajtorjájában. Azonban Culkin nem maradt jó fiú, bár rossznak se nevezhetjük, mindösszesen csak úgy elbaszta az életét, hogy abból egy remek "Így ne!" sorozatot lehetne csinálni. Mostanra pedig már nem a betörők reszketnek Culkin láttán, hanem a srác remeg, hogy egy kis anyaghoz jusson és legyen mivel leöblítenie azt. Szomorú fej.

08 - Henry Evans - Macaulay Culkin (A jófiú - 1993).jpg

Yuya Ozeki - Harag és Átok filmek

A '96-os születésű Yuya Ozeki nem futott be nagy színészi pályát, sőt 4 filmben négyszer alakította ugyanazt a fehér és ijesztő kisfiút és ezzel valószínűleg jó néhány emberke haragját vonta magára, hiszen ki ne picsázta volna el egy fakanállal, amikor például előbújt a takaró alól? Ozeki időközben felnőtt, megnövesztette a haját és valószínűleg High School Musical rajongó lett. A mellékelt képből mindenesetre eléggé így tűnik. Érte is kár.

10 - Toshio  - Yuya Ozeki (Átok, harag filmek).jpg

Jack O'Connell - Gyilkos kilátások (2008)

Jack barátunk picit kilóg a sorból, hiszen a Gyilkos kilátásokban is majdhogynem nagy korú volt és nem is volt régen a film, így nem is sokat változott. Bár RolloJuve fenntartja azt a véleményt, hogy a srác valójában vámpír és ezért nem látszik rajta az elmúlt 4 év - vagy azért, mert nem Magyarországon él, itt bizony teljesen jól észre lehetne venni, hogy a megtört arca még megtörtebb lett. Egyébként nézhetünk rá csúnyán, hiszen horrorban azóta sem szerepelt, viszont legalább thrillerben igen, sőt a 300 soron következő epizódjában is láthatjuk majd.

11 - Brett - Jack O'Connell (Gyilkos kilátások).jpg

Chloe Grace Moretz - A rettegés háza (2005)

Moretz kisasszony pedig szintén érdekes, hiszen 1997-ben született, ami azt jelenti, hogy ő még majdhogynem most is gyerek, viszont becsületére legyen mondva, hogy már említést kell tennünk róla, hiszen remek teljesítménnyel igyekszik magára felhívni a figyelmet, szerencsénkre pedig mindezt előszeretettel teszi horror és thriller beütésű produkciókban. Első ilyen filmje a már említett A rettegés háza volt, ezt követte a Room 6, a Wicked Little Things, a Míg felkel a Nap, A szem amerikai változata, illetve 2010-ben a Let Me In, sőt Tim Burton vámpírvígjátékában az Éjsötét árnyakban is láthattuk. Sőt mi több jövőre ő lesz az új Carrie és habár nyafoghatunk, hogy nem kell az újra, azért abban biztos vagyok, hogy Chloe miatt érdemes lesz megnézni, ügyes jány.

12 - Chelsea Lutz - Chloe Grace Moretz (A rettegés háza).jpg

Valószínűleg most is jó néhányan lemaradtak a listáról, ha valakinek esetleg újabb nevek jutnak az eszébe, akkor várjuk ezeket kommentben.

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr924897072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.10. 18:00:37

Ricci nyert nálam.

Mint nő is, meg mint színész is.

Chessterfield 2012.11.10. 22:31:31

@doggfather: Elhangzott a lényeg. Lehet is zárni a kommenteket.

<3 Christina Ricci <3

süti beállítások módosítása