Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 6. rész

2012.11.09. 07:23 monkeyJade

Supernatural 8. évad 6. rész, letudva. A shownak nagyon jót tett, hogy Sera Gambel helyét átvette Jeremy Carver.
Érezni, hogy az epizódok tartanak valahová és végre megint megkapjuk azt az áhított Odaát érzést, amit mindig is várunk, ha leülünk és nézni kezdjük a sorozatot. És azt kell, hogy mondjam, hogy az új showrunner tudja mit kell tennie, ahhoz, hogy végre megint azt mondjam, EZ AZ A SUPERANTURAL amiért régen néztem, és amit elveszítettünk pár évad erejéig, de ismét megtalálta a sorozat önmagát és ez jó. Szinte melengeti a szívem! De nem ömlengek tovább arról, hogy Carver a nyerő, inkább lássuk, mit is adott ez a rész nekünk.

A spoileres írást a tovább mögött találjátok.

Supernatural 8x06 (1723).jpg

Ismét köszönthetjük Garthot a kissé ügyefogyott vadászt… De itt álljunk is meg egy szóra! Még, hogy béna a srác? Dehogy! Kiváló vadász, sőt egyetemet végzett és fogorvos is volt… Egészen addig, míg le nem vadászta a Fogtündért! Ezen jót mosolyogtam, de biztos vagyok abban, nem az a kedves kis tündérke lehetett, amire mi gondolunk… Szóval Garth, a fogorvosból lett vadász, úgy tűnik átvette Bobby helyét. Nem a sorozatban, inkább a vadászok között. Tudtuk jól, hogy Bobby nem csak Sam és Dean barátja volt, hanem sok vadász hozzá járt még segítségért, sőt, ő volt a telefonügyeletes FBI és stb. De nekünk, ahogyan Samnek és Deannek, ő volt BOBBY, mint intézmény és bár nehezen, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy ő már nem él és igen, kell valaki a helyére aki tanácsokat ad és mindig elérhető, ha kell… És Garth tökéletesen átvette ezt a helyet. A megörökölt Bobby sapkájával, a rengeteg telefonjával… Természetesen a tipikus balls és idiot szavak az ő szótárból sem hiányozhatnak és ez csípte is Dean fülét, aki mindig rászólt ilyenkor. Érthető. Bobby csak egy volt, de Garthra nem lehet haragudni. Utánozza csak a nagy öreget, jól áll neki és várjuk a következő vadászatát a fiúkkal…

Fiúk… a két testvér… Az előző rész végén Sam számára kiderült, hogy Benny vámpír. Megvolt az első találkozásuk a kikötőben és valljuk be nem sikerült túl jól. Természetesen, a két testvér kapcsolatára ez rányomta a bélyeget és ebben a részben előtörtek az indulatok. És ez nekem bejött! Azt gondoltam, hallva a spoilereket és látva a promót, hogy vége… Dean és Sam testvéri kapcsolatának annyi. Így is alig van meg a régi kötelék kettőjük között, de mi lesz most? Tévedtem. Tetszett. Érthető volt a két tesó közötti bunyó. Előre szaladtam? Bocsánat. Röviden. Sam ki van akadva, hozzá teszem joggal, szerintem, hogy Dean mindig azért cseszegeti, hogy nem kereste őt, nem próbálta megmenteni, inkább új életet kezdett egy NŐ, Amelia, oldalán. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem értek egyet Deannel, hiszen megállapodtak abban, többször is, hogy nem fogják keresni, vagy feltámasztani vagy stb egymást ha valamelyikük odalesz, így nem értem Deannek miért is fáj ez ennyire. Sam azt tette, amit megbeszéltek.

Supernatural 8x06 (2466).jpg

A mostani flashback részekből kiderül, hogy Samnek nem is ment ilyen könnyen, hogy hogyan is jött össze Ameliával, akinek a férje meghalt. Ahogy múltkor is írtam, két összetört magányos, meggyötört ember találkozott, így elég érthető miért is gabalyodtak egymásba. Az más kérdés, hogy fogalmam sincs, ezt a szerelmi szálat mivel akarják felturbózni a készítők, mert túl sok értelmét nem látom annak, hogy bemutatjuk Samet, a hősszerelmest. Ok, volt egy csaja. És? Deanből vártam a flashback momenteket, de egyet sem kaptam az arcomba. Pedig a Purgatórium izgalmasabb, mint Sammy részeg hancúrozása a motelban. Sebaj. Lassan a Purgatórium is eljön. De hol is tartottam? Óh igen, a bunyó.

Tudni kell, hogy a rész tökéletesen volt felépítve. Első évados filinggel, szellemmel, ektoplazmával, EMF mérővel,
sóval, csontváz égetéssel, tárggyal, amiben a szellem tovább él, zenével, új vágásokkal, hatásokkal, minden megvolt ami csak kell. A srácok és Garth vadásztak, ahogy csak a nagykönyvben meg van írva. Tökéletes életérzés. Supernatural RULEZ. De aztán jött, aminek el kellett jönnie. Dean és Sam sérelmei felszínre törtek… Hogy hogyan? Elárulom, hogy a szellem sokat „segített” a dogon, de nem fogok minden poént lelőni, akkor mi marad nektek. De az a pillanat amikor Dean ráfogta a fegyver az öcsére elég keményre sikeredett. Egy WOW elhagyta a számat. Vagy kettő. Azt hiszem kellett ez a jelenet és mi rajongók is tudtuk, hogy egyszer eljön a pillanat… Eljött. És kiválóan megoldották az írok. Érthető volt. Mi is ki akartuk mondani, amit Dean, a mi szívünket is nyomták ezek a gondolatok, mint az övét, de mondom, egy dologban nem értettem egyet vele. Sam pedig… Nos, Sam semmit sem tudott felmutatni bűnei mentségére és most nem arról van szó, hogy nem kereste Deant.

Supernatural 8x06 (2345).jpg

Érdekes mondata volt a bátyusnak az is, hogy Benny, a barátja, szinte testvére, aki mindig mellette állt és soha sem hagyta cserben őt, nem úgy mint Sam. Igaz. Viszont az is érdekes, ahogy Sam reagált… Úgy tűnik, az öcsi fogja kinyírni újdonsült vámpír barátunkat, mert nagyon a bögyében van a fickó. Bocs, de mivel megkedveltem ezt a vámpírt, nem igazán szeretném, ha Sam megölné. Kiderül.

Egy biztos, jövő héten új rész, CASTIEL feltűnik az út mentén poroszkálva és azt hiszem megint egy brutálisan jó részt kapunk az arcunkba.

Az értékelésem 5-ből 5 alá. Csak mert még mindig nem értem miért kell bronz barnának lennie a két tesónak, mint akik most érkeztek a miami tengerpartról. Szóljanak a sminkesnek, hogy fogja vissza magát. Köszönöm!

Supernatural 8x06 (1600).jpg

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr654898041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása