Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

MindQuest - élménybeszámoló

Avagy hogy kell bombát hatástalanítani!

2012.11.04. 20:21 Herschmi

mindquest.pngVagyis hogy nem kell, mert mi nagyon bénák voltunk és a rengeteg segítség ellenére is „felrobbantunk”. De hogy értsétek is, miről van szó, a MindQuest egy kijutós játék Budapest belvárosában, mely két teremmel várja az idelátogatókat. Az egyikben bankot kell rabolni, a másikban egy robbanószerkezetet felkutatni és hatástalanítani. Mi az utóbbit próbálhattuk ki a szervezők jóvoltából, amit ezúton is köszönünk szépen.

Egy régi cimborámmal, Marcival mentünk el egy órára az Erzsébet körúttól pár méterre található MindQuestbe. Nekem már volt tapasztalatom hasonló játékban, Marci viszont hónapok óta égett a vágytól, hogy kipróbáljon egy ilyen escape game-et. Kellemes őszi napsütésről egy pince helységbe tértünk le, ahol már vártak minket. Egy rövid beszélgetés során kaptunk pár instrukciót a játékhoz, például hogy minden eszközt maximum egyszer kell felhasználnunk, vagy hogy az eszünk használjuk, ne pedig a fizikai erőnk és lehetőleg semmit se verjünk szét vagy feszítsünk fel erőszakkal. Ideje volt elkezdenünk a játékot.

Folytatás a tovább mögött.

Beléptünk egy ízlésesen kialakított szobába és bezárult mögöttünk az ajtó. Ezzel az óra elindult, 60 percünk volt kijutni ebből a szorult helyzetből. A terem tágas volt, és a múlt század 30-as, 40-es éveinek stílusában rendezték be. Pont mintha egy magas rangú katonatiszt irodája lenne. A falon térképek voltak, bent bőrfotel és elegáns íróasztal, melyen egy ütött-kopott írógép volt. Az egyik sarokban egy LCD monitor jelezte a hátralévő időt, de nem csak ezt a célt szolgálta. Ha nagyon látszott, hogy elakadtunk, akkor a kijelzőn át kaptunk segítséget vagy egy mondat, vagy egy kép formájában, ami nyomán tovább léphettünk. Sajnos erre elég sokszor volt szükségünk. Mivel az égvilágon semmit nem mondtak, mivel is kellene kezdenünk, így módszeresen egymástól külön válva kezdtük el feltérképezni a helyiséget. Ez sajnos nem volt nyerő ötlet, az általam átkutatott részben több olyan dolog is lekerülte a figyelmem, ami Marciét nem és fordítva, sajnos egymás „munkáját”  későn ellenőriztük, így rengeteg időt vesztettünk. Lassan haladtunk és a sok apró útmutatás ellenére is sokszor tanácstalanul vakargattuk a fejünk egy-egy talány megoldásán gondolkodva.

Végül ráleltünk a bombára és rájöttünk, hogy is kéne ártalmatlanítanunk, de ekkor már csak pár másodpercünk volt hátra az egy órából. Beletörődtünk sorsunkba és hagytuk leperegni a hátralévő időt. Csalódottan hagytuk el a szobát, mert a feladványok mind logikusak voltak és nagyobb figyelemmel sokkal többre jutottunk volna.

Ennek ellenére remekül szórakoztunk és sajnáltuk, hogy ilyen hamar elrepült az az egy óra. Remélem lesz lehetőségünk a másik helységet is kipróbálnunk a közeljövőben, addig is csak ajánlani tudom mindenkinek a MindQuestet! Mielőtt bárki csak úgy elmenne, időpontot kell foglalni a honlapjukon vagy telefonon!

Honlap: http://www.mindquest.hu

Facebook: http://www.facebook.com/MindQuestGame?ref=ts&fref=ts

Telefon: 20/354 8778

Email: info@mindquest.hu

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 13-23 óra között.

Cím: 1077 Budapest, VII kerület, Wesselényi utca 51.

Egy alkalom ára: 8000 Ft/játék

Minimum két, maximum 5 fős csapatok jelentkezhetnek!

Címkék: élménybeszámolók mindquest

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr224886020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása