Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csordás Dániel: Nocturne – Az éjszakai látogató

Szürreális, lírai képregény magyar kézből

2012.11.04. 18:17 Herschmi

comics_fejlec_jpg.jpg

A szerző és a Libri kiadó jóvoltából vehettem kézbe ezt a lenyűgöző képregényt, melyet ezúton is szeretnék megköszönni.

A történet főhőse gyermekkori félelmeit felidézve elindul lidérces éjszakáinak okát kutatni egy elhagyott metróalagútba. Nem is sejti, milyen földöntúli utazásban lesz része, mely örökre megváltoztatja az életét. Ettől kezdve éjszakai látogató lesz, aki másokat szabadít meg lidérces álmaiktól, ezzel terhelve saját lelkét.

nocturne.jpgSenkinek nem ajánlom, aki csak egy kis könnyed szórakozásra vágyik. De ha többet akarsz egy felületes, pillanatnyi élménynél, akkor a Nocturne tökéletes választás. Nehezen emészthető, különös látomás szürreális képekkel és ez az, amiért különleges alkotás és elgondolkodtatja az embert. Bennem elég mély nyomot hagyott ez a száz oldal. Többnyire sötét rajzok, melyek homályos és elmosódott képek, valamint teljesen letisztult vonalak egyaránt megtalálhatóak, váltakozásukkal teszik tetszetőssé ezt a fekete-fehér képregényt. Gróf Balázs véleménye szerint a szerző „tintával rajzolt költészetet”, és teljesen igaza van. Nem csak a rajzok, a szövegek is a lehető legmagasabb színvonalúak, szinte már lírai az egész történet. Rávilágít, hogy apró véletlenek mekkora hatással lehetnek életünkre, még ha nem s tudunk rólunk. Ha nem veszünk reggel újságot vagy egy másik metró kocsiba szállunk, lehet a boldogság és szerelem vár ránk, nem pedig a sötétség és kilátástalanság.  Ebbe reménytelen történetbe sikerült belecsempésznie egy kis fényt is, amely az alagút végén pislákol és az egyetlen kiutat jelenti főszereplőnknek kilátástalan helyzetéből. Nem mellesleg a kötet Konkrét Könyvek 2003-as pályázatán első díjat nyert.

Folytatás a tovább mögött.

Gyermekkorom óta rajongok a képregényekért, mégis az Éjszakai látogatóra gondolok a hosszú évek legüdébb színfoltjaként. Még hosszú sorokon át dicsérhetném és ragozhatnám az eddig leírtakat, de feleslegesnek tartom. Aki tudja, szerezze be, mert csodálatos élményt fog szerezni neki ez a szerintem egyedülálló kötet. Tőlem maximum pontszámot kap, vagyis 10 pontot.

Ezen a linken rendelhetitek meg most nagyon alacsony áron, alig 600 forintért.

A szerző Facebook oldala.

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr324885917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása