Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rémálom az Elm utcában Különszám (2005) – Nightmare on Elm Street Species

Képregény ajánló

2012.11.01. 17:27 Herschmi

comics_fejlec_jpg.jpg

Freddy feltámadt és újra riogat álmainkban! Springwood egyetlen tinédzsere sem érezheti többet biztonságban magát!

remalom-az-elm-kepregeny.jpgLindsay Hudson kimerülten fekszik a padon egész tanórán, ezt megelégelve tanára az iskolaorvoshoz küldi. A folyosóra kilépve döbben csak rá, hogy álmodik és Freddy Krueger visszatért, hogy új áldozatokat szedjen Springwood elleni véres bosszúhadjáratában. Sikítozva kell fel az órán osztálytársai nem kis meglepetésére, majd a semmiből ott termett öltönyös alakok magukkal hurcolják egy furgonba. Emily legjobb barátnője ezt nem hagyja annyiban és a lány öccsével és a súlyproblémákkal küszködő Sandy-vel a kocsi után erednek és egy laboratóriumba jutnak, ahol a Freddy által kísértett gyerekeket tartják mesterséges kómában, köztük Lindsay-t is. Dolguk nem egyszerű, mert nemcsak Kruegerrel, hanem a kormány embereivel is meg kell birkózniuk.

Folytatás a tovább mögött.

2005 júniusában jelent meg ez az egyetlen füzetből álló kiadvány az Avatar Press gondozásában. Mikor elkezdtem a történetet, az az érzésem támadt, mintha egy könyvet a közepénél nyitnék ki és onnan olvasnám végig, kihagyva az előzményeket. Eleinte zavaró volt, de a képregény végére teljesen lényegtelenné vált. Színek és rajzok remekül sikerültek, a kék és kékesszürke színek dominálnak folyamatosan, illeszkedve az aktuális helyszínhez, napszakhoz vagy álomhoz, de hirtelen váltással vérvörös vagy a lángok közt égve a sárga és narancssárga válik meghatározóvá mindenféle átmenet nélkül.

A karakterek tökéletesen tükrözik a mai amerikai diákok típuspéldányait. Itt van az önbizalomhiánnyal szenvedő lány, aki ezért agyon plasztikáztatta magát, a számítógépes játék őrült Alex és a súlyproblémákkal küszködő, ennek ellenére megállás nélkül zabáló Sandy és a hollywood-i álmokat dédelgető gót csaj, Emily. Freddy hozza a tőle jogosan elvárt morbid humort, mind beszólások, mind gyilkosságok kivitelezése terén, kb. fél tucatszor felröhögtem olvasás közben.

Remek kis szórakozást ígér a füzet, csak azt sajnáltam, hogy ilyen rövid. Egész este ellettem volna vele. 7 pontot kap.

A halozsak.hu oldalon olvashatjátok el és tölthetitek le magyarosítva.

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr654743976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása