Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Budapest Horrorshow

Újabb horrorfesztivál Budapesten!

2012.10.19. 15:42 Herschmi

titanic.jpgHalloween alkalmából a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál szervezői zsánerfesztivált indítanak a Toldi moziban, egy igazi horror show-t, ami október 31-től november 2-ig tart. Az elmúlt években több ilyen műfajú film is szerepelt a fesztivál programjában, például A trollvadász, a Hideghal, a Penumbra vagy a Veszettség. A szervezők igyekeztek a független horror minél több műfajából válogatni, legyen szó zombikról, vámpírokról, szörnyekről vagy kannibálokról és stílusparódiákról, lássuk a végső versenyprogramot.

Magyar részről a Defekt című 1977-es krimi képviselteti magát, melyet még sosem mutattak be moziban, így igazi ínyencségnek ígérkezik. 

Egy társasház kegyetlen portásáról szól az Amíg alszol (Mientras duermes), melynek rendezője a Rettegés házát és a [REC] első két részét is jegyző Jaume Balagueró. Ha ennyi nem lenne elég kedvcsinálónak, akkor a címre kattintva elolvashatjátok az elég pozitív hangvételű kritikám róla.

Svédországot képviseli a Marianne, melyben egy gyászoló férfi sötét látomásainak járhatunk a végére.

Az éjfél gyermeke (Midnight Son) egy érdekes vámpírtörténet az USA-ból.

Szintén az Egyesült Államokból származik a Suttogás a sötétben (Whisperer in the Darkness), mely egy Lovecraft novella feldolgozása és a Chtulhu-mítoszhoz kapcsolódik.

Az Emberhús (Sawney – Flesh of Man) című brit film vallási fanatikus pszichopatákról szól.

Az Egy picit zombi (A Little bit Zombie) érdekes újragondolása az amerikai élőhalott filmeknek.

A Stake Land egy poszt-apokaliptikus vámpír film szintén az Államokból.

A Thale című norvég film egy mitikus, állati farokkal rendelkező női lényről szóló produkció.

Végül pedig Ausztráliát a Crawls című ígéretes thriller képviseli.

Mint láthatjátok, több kontinens horrorkínálatából is merít a program és remélhetőleg igazi ínyencségeket láthatunk majd.

A fesztivál honlapja itt érhető el, míg a Facebook oldalt az alábbi linken találhatjátok, illetve a FB eseményre is érdemes vetni egy pillantást.

Címkék: filmfesztivál budapest horrorshow

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54857306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.10.19. 21:59:37

Nahát, vetítik a Whisperert? Ennek örülök, annak idején, 2005-ben a The Call of Cthulhu ugyanazon rendezők által készített filmváltozatát is vetítették a Titanicon. Most már mindkét filmet beszereztem DVD-n, szerény Lovecraft-kollekcióm becses darabjait képezik. :-)

A beharangozódból úgy tűnik, lesznek olyan filmek is, amelyek nem kifejezetten a nyers vérontásra-belezésre hajaznak, ez szintén pozitív számomra, mert nem szeretem filmvásznon nézni a vérengzést, inkább a megfelelő atmoszférateremtést tudom értékelni.

Remélem, be tudok nézni a fesztiválra,a Midnight Sun, a Thale és a Stake Land (de érdekes cím! A "stake" jelenthet "karót" és "tétet" is, és mindkét szó jellemezhet egy olyan posztapokaliptikus világot, ahol vámpírok vannak) érdekel.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.24. 13:08:10

@Thasaidon: Remélem én is be tudok nézni, az Amíg alszolt mindenképp ajánlom!

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.11.04. 23:28:32

@Herschmi: No, végül két filmet néztem meg, a Whisperert és a Stake Landet. Ezek tetszettek. A Whisperer alapvetően hűségesen feldolgozta Lovecraft írását, bár a koncepció terén voltak kifogásaim (konkrétan az embereket igénylő kultusz a filmben, noha Lovecraftnál az idegeneknek soha semmi szükségük emberekre, ezt a "szükséget" csak az ember képzeli be magának). A Stake Land pedig jó kis hentelős vámpírapokalipszis volt, nem tudom, mennyire eredeti, de nekem pont jólesett egy ilyen film. :-) Hangulatát tekintve tulajdonképpen egy westernre emlékeztetett: vándorlás a vadonban, mindenütt vadak, olykor a főhősök átmenetileg megszálltak egy-egy hevenyészett településen. Mintha az Egyesült Államok mitikus ifjúkorába kerülnénk, csak itt nem indiánok leselkednek úton-útfélen, hanem vámpírok. Fain volt, na, tetszett az életérzése.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.11.04. 23:34:33

@Thasaidon: Sajnos én nem tudtam ott lenni, pedig a szervezőktől kaptunk meghívást :( Elhiszem, hogy jó lehetett, sajna a távolság és pénzhiány miatt nekem ki kellett hagynom :(

süti beállítások módosítása