Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 3. rész

2012.10.18. 22:33 SZANDRA

Újabb Supernatural epizódon vagyunk túl, ezúttal egyébként a MOTW kategóriából, ami őszintén szólva nekem tetszett és indokolni is tudnám, hogy miért. Tudni kell rólam, hogy alapból nem annyira rajongók a MOTW részekért, viszont az utóbbi időben csupa olyan sorozatot néztem, ahol minden rész szorosan összefüggött a rákövetkezővel és jó volt végre egy picit lazítani még úgyis, hogy picit lecsillapodtak a kedélyek (mondjuk bízom benne, hogy túl sok ilyen epizód nem lesz - persze hiába, hiszen az évad majd felét ezek szokták kitölteni).

No de nem is mennék bele, inkább átadnám a szót Szandrának, aki ezúttal is spoileresen ír a heti részről, amelyben egyébként az első részben látott kutya is feltűnik - és őszinte leszek, nekem gyanús az eb, olyan furán hunyorog, nem? - Csabi87

supnat8-3-4.jpg

- You must think I'm a monster.
- No, just that you married one.

Ez a rész (Heartache) azért is igen különleges, mert Jensen Ackles (bár mondanom se kéne, de azért a bő információáramlás miatt leírnám, hogy Dean Winchester megformálója) rendezte, de nézzük a történetet.

A fiúk megint összetűzésbe kerülnek egymással, miközben Kevint keresik, illetve újabb gonosztevő üti fel a fejét: Minnesotában két férfinek tépték ki a szívét puszta kézzel, hat hónap különbséggel. Így a szokásos forgatókönyv veszi kezdetét: miközben keresnek valakit, jelen esetben Kevint, elvállalnak egy rejtélyes ügyet, és igen hamar el is jutnak az elkövetőhöz, akit viszont bizonyítékok híján nem tudnak elkapni, marad a további nyomozás. Ennek során megérkeznek egy őrülthöz, aki korábban rendőr volt és szintén a szívkitépős cselt alkalmazta, amiért be is kasznizták, de vele sem mennek sokra, mert habár láthatóan érti mit mondanak neki, mégis inkább kántálja a misztikus szövegét, amelynek első hallásra nincs értelme.

A rögtönzött kihallgatás utáni este az őrült férfi aztán kivágja a saját szemét, így ez lett az egyetlen fontos nyom, amin elindulhatott Dean és Sammy, kiderült ugyanis hogy egy szervátültetés során kapta meg a kivájt látószervet a férfi. A srácok persze elég rutinosak már ahhoz, hogy rájöjjenek, hogy valószínű a hanganyagot azért nem ismerte fel Dean mobilja, mert már esetleg egy kihalt nyelven kántálták a szöveget, ezért Dr. Morrisontól kérnek segítséget (a professzor már segített nekik az amazonok kapcsán).

supnat8-3-1.jpg

Később egy coloradói gyilkosság során az is világossá válik, hogy egy nő szintén szíveket tép ki áldozataiból, sőt mi több meg is eszi azokat miközben a korábban elhangzott ismeretlen szöveget mormolja... a nő mondjuk nem kimondottan tűnik démonnak, vörös szeme van, nem pedig fekete, mintha lelkek szállnák meg a varázslat során, ez első ránézésre inkább közelebb áll a boszorkánysághoz.

Pár telefonhívás és egy kis nyomozás után Deanék végül a donort is megtalálják, Brick Holmes személyében - a Super Bowlból arra következtetek, hogy profi NFL játékos volt a történet szerint - a bonyodalom pedig itt kezdődik el igazán: a fiúk alapos kutatás után rájönnek, hogy Brick néhány évente visszatér, és sportolóként éli mindennapjait a világban, amiben igen nagy támogatást kap az "anyjától" aki feltehetően nem is az anyja, valamint a maja varászlatok és Cacao az ősi nép kukorica istene is hozzájárul ehhez a kis mókához, persze ez sincs ingyen. Cacaonak, aki egyébként a népszerű növényen túl a sportok és a kínzások istensége is, áldozatokat kell bemutatni, rituális gyilkosságok keretein belül, ez a feltétele annak, hogy Brick életben maradjon és halhatatlan atléta legyen. Egyébként az is kiderül, hogy a sportoló, eredeti maja nevén Inyo és már több mint 1000 éves. A neje, akiről közben kiderül, hogy az idő múlása miatt az anya szerepét kellett betöltenie, elmeséli az egyik legszebb szerelmi történetet: a férfi nem bírta tovább, hogy a neje csak szenved a karjaiban, és levetette magát a hídról, mivel a neje nélkül nem tudna élni, viszont ez a dolog kölcsönös.

A nő azt is elárulja, hogy a gyilkossági sorozat megtörik, ha a férfi szintén eladományozott szívét elpusztítják, így csak meg kell találni a szerv tulajdonosát (aki az istennek szánt igét mormoló gyilkos sztriptíztáncosnő) és megállíthatják a folyamatot, ez utóbbi egyébként majdnem Dean életébe kerül, de a srácok végül ezt az akadályt is sikerrel veszik egy picit buta és rövidre vágott jelenete keretein belül.

supnat8-3-2.jpg

A rész végén Sammy emlékképei is fel-feltörnek: az Ameliával töltött élete, ami nem csoda hogy hiányzik neki ezért ki akar szállni a családi vállalkozásból, amivel persze Dean nem ért egyet, hiszen ő még mindig vadász és habár neki is volt normális élete, a szörnyesdi is boldoggá teszi. Sam azonban ismét bedobná a törülközőt, hétköznapi életre vágyik. Kissé hasonlít ez az egész helyzet az első évadra, folyamatosan változtatják az álláspontjukat, most ugyanott tartanak mint néhány éve: Dean hajtja az ügyeket, Sammy nem akar igazán visszatérni, csak befejezni az aktuális ügyet aztán befejezni az egészet. Túlságosan hasonlít a széria elejére, bár szerintem Sammy egy idő után most is kiszáll, ami Deannek kicsit se fog tetszeni, és emiatt megint összevesznek, különválnak egy időre, aztán démoni harcok során újra együtt küzdenek, talán... remélem nem teljesen így lesz, mert ez egy elég szokásos forgatókönyv a fiúk életében.

Ez a rész kissé nosztalgiával töltött el, teljesen kívülálló eset volt, semmi köze a démonokhoz, csak a nyomozás van a középpontban, és persze beszélnek Kevin megtalálásáról, meg a nézeteltéréseikről, ahol Dean nem hagy apellátát, de letudják a feladatot, és mennek tovább. Szeretem az ilyen részeket, persze így a fő cselekményvonal nem halad semerre, de kellenek ezek a kis kieső epizódok, és ez egészen jó is lett, a fiúk közötti feszültségek, és Sammy belső vágyai jobban előtérbe kerültek, és ennek még biztosan lesz folytatása.

Mr. Ackles rendezése kimondottan jó volt, alkalmazott pár trükköt, pl. a tükörjelenetnél ami kifejezetten tetszett, kellően adagolta a feszültséget, nem törekedett nagy művészi megoldásokra, ez a sorozathoz nem is illene, az ő rendezési stílusa viszont ha még teljesen nem is alakult ki, nagyon jó úton halad, öröm lenne még a rendezői székben látni néhány rész erejéig.

supnat8-3-3.jpg

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614857134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása