Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Papás-mamás (2008) - Mum & Dad

2012.10.17. 18:54 DxNxLx

mumanddad-poster.jpgElőttem is ismeretlen okokból, de kifejezetten  vonzanak az angol horrorfilmek. Igazán kiemelkedővel ritkán találkozni, mégis ezeknek a produkcióknak van egy olyan sajátos stílusa -  főleg ami a rendezést és a színészi játékot illeti - ami miatt a legértelmetlenebb borzalom után is van kedvem belekezdeni egy következőbe. Nos, a Papás-mamás ugyan nehezen emészthető, de kifejezetten érdekes terrorfilm, amit én inkább a jobban sikerültek közé sorolnék.

Lena, a reptéren takarító amúgy szolid lengyel lány, munkahelyén ismerkedik meg egy Birdie nevű helyi nagyszájú csajjal  és a bátyjával Elbie-vel. Egyik új ismerőse sem éppen az a típus akit egyből a szívébe zár az ember, a srác még csak hagyján, csendes természet, de a nővére viszont egy igazi ellenszenves szófosógép, aki előszeretettel nyúl le mindent ami a keze ügyébe kerül, és hát a nem kevés vágás a karján sem teszi túl bizalomgerjesztővé. Pont ő az aki miatt Lena lekési egyik este a hazafelé induló buszt, így jobb híján elfogadja Birdie ajánlatát, hogy töltse náluk az estét. Öreg hiba, ugyanis miután ott leütik és injekcióval elkábítják, egy mocskos szobában fekve ébred üvöltésekre, sikolyokra és egy talpig véres hapsi ábrázatával szembesülve, aki vérben úszó kalapácsot tart a kezében. A kalapácsos fickóva a szobában terem egy nő, aki egyszerűen "anya" néven mutatkozik be, rögtön fel is világosítja, hogy az úriember az az "apa",  ő pedig a ezentúl a lányuk és velük fog maradni. Nincs tökölés, innentől kezdve hatvan perc elmebeteg, perverz, szadista családi szórakozás veszi kezdetét, néha a menekülés reményével ,majd aztán ismételt büntetésektől sújtva.

Folytatás a tovább mögött.
Az író/rendező Steven Sheil nem fogta vissza a fantáziáját, van itt minden kérem szépen... Apuci közösül egy darab nyers hússal, közelivel megmutatva a végterméket, vagy éppen kellemes angol reggeli közben a családias konyhában pornó üvölt a tv-ből, és még megannyi móka, főleg a karácsonyi jelenetnél, megfelelő minőségben megvalósítva.

Főhősünknek állandóan bénító injekcióktól némán kell elviselnie a szenvedést, hamar rá is ébred, hogy a már testvéreinek nevezett munkatársai is hasonlóan természetellenes módon lettek eme család tagjai, összeszabdalt testük adja a kötelék egy részét, anya szerint ugyanis ettől lesznek igazán szépek. Először még kétségbeesetten próbálna kitörni helyzetéből az áldozat, majd inkább ésszel, alkalmazkodással és a testén ejtett vágások néma tűrésével próbál több szabadságra szert tenni. A túlélési ösztön nem hagyja, hogy ő is bedilizzen mint a família többi tagja, viszont Birdievel is meg kell küzdenie a "szülők" kegyeiért, mert csak az maradhat életben akit a legjobban szeretnek.

A fiú, Elbie karaktere érdekes a filmben. Alapvetően szelídnek tűnik, csendesen teszi amit parancsolnak neki, a szemében pedig végig valami beletörődött őrület látszódik, mint aki szívesen elmenne innen ha lehetősége adódna, de szellemileg már nincs ereje hozzá. Viszont az egyik jelenetben, mikor kalapácsot kap a kezébe, hogy üsse a lányt, már az élvezet veszi át az irányítást. Látszik, hogy már szinte teljesen olyanná vállt mint a fogvatartói. Az őt alakító Toby Alexandernek nem lehetett nagy kihívás a szerep, a történet nagy részében csak bambulnia kellett, kevés mimikával, viszont akit ki kell emelni az az apát alakító Perry Benson, őt pedig itthon leginkább a Csengetett Mylord nagyszájú inasaként lehetett eddig ismerni! Nekem az egyik kedvencem volt a sorozatból, és nagyon kíváncsi voltam, mit tud kihozni ebből a szerepből. Nos! Teljesen felülmúlta az elvárásaimat, tökéletes elmebeteg figura, azt hiszem azonnal neki is kezdek a többi filmjének, mert engem nagyon meggyőzött.

A 84 perces játékidő bőven elég egy hasonló mozinak, itt még sok is, mert néha vontatottá válnak az események.  Másik hiányosság még a kevésbé jól összevágott jelenetek, mintha csak egymás mellé rakott pillanatképeket kapnánk, nem lehet igazán jól érzékelni az időt, ha az cél volt akkor rossz ötletnek tartom.

Összességében a film által képviselt stílus a horror-műfajon belül is külön idegrendszert és gyomrot igényel, nem igazán illik a kellemes borzongás reményével eltöltött estékhez, keményen rá tud telepedni az ember hangulatára.

Az ilyen bizarr alkotásokban jártas, és ezeket lazán megemésztő embereknek bátran merem ajánlani, a kifinomultabb művek kedvelői pedig inkább csak bottal közelítsenek a Papás-mamás felé. 6/10

Címkék: 2008 6/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr94847515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.10.18. 12:20:11

Pont a napokban néztem, és teljesen egyetértek a cikkben leírtakkal.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.18. 14:43:58

Nekem két bajom volt ezzel a filmmel. az egyik, hogy szerintem oltári szarul játszik a főszereplő. A másikat írtad is, hogy sokszor igencsak vontatott.

Krisztián Szemere 2017.08.17. 16:26:47

Kellően beteg film ahhoz, hogy aki szereti az ilyesmit végignézze! Nekem az állatorvosi terepgyakorlatok képei villantak be olykor! :(

süti beállítások módosítása