Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stephen King karakterek vs. képregény hősök

2012.10.13. 16:49 Csabi87

comics_fejlec_jpg.jpg

A Comic Book Resources nevű oldal nem rég hozzánk hasonlóan Stephen King-et varázsolta a figyelem középpontjába és olyan rajzokat keresett, kért az olvasóitól, amelyen ismert képregényhősöket a Stephen King által megálmodott világba és karakterekre ültettek át. 

Az eredmény pedig zseniális lett, láthatjuk a Wonder Woman és a Langolierek találkozását, de a Bosszúállók is teljesen új értelmet nyertek.

A sort kezdjük Jokerrel és az Az keverékével, a rajzot egyébként Philip Sevy készített.

joker-it.jpg

Folytatás a tovább mögött.

Aztán Brendan Tobin az itthon talán kevésbé ismert Billy Batson (A fiú, aki a Shazam nevű szuperhőssé tudott változni és Marvel Captain néven is ismerős lehet) figuráját hozta össze Andy Dufresné-val A remény rabjaiból.

billybatson-remeny_1.jpg

A sorból természetesen Pókember sem maradhat ki, csak úgy, mint Stephen King egyetlen rendezése a jónak nem feltétlen nevezhető Maximális túlhajtásnak is mindenképpen helye van egy ilyen felsorolásban. A rajzot John Trumbullnak köszönhetjük.

spider-maximalustulhajt.jpg

A következő rajz Chaz Folgar érdeme, aki a vad bernáthegyit, Cujo-t helyezte képregényes környezetbe, ahol Krypto-t a szuper kutyát láthatjuk, akivel először 1955-ben találkozhatott a közönség a DC Comics jó voltából, míg a képen G'nort is feltűnik, aki szintén egy kutyaalak a Zöld lámpás című füzetekből.

gnort-cujo.jpg

A ragyogás rajongók is örülhetnek, ugyanis Marco D'Alfonso ennek a történetnek a rajzaiba ágyazta bele a Deadpool néven ismert Marvel hőst, akit nagyszájú zsoldoskatonaként ismerhetünk és a New Mutants című képregényben mutatkozott be először.

deadpool-ragyogas.jpg

A Teen Titans hősei 1964-ben a DC Comics gondozásában születettek meg, az ő korosztályi besorolásuk pedig szinte tényleg adja magát, hogy az Állj mellém! karaktereivel azonosítsuk őket. Bill Walko elég jól ráérzett a dologra.

teentitans-alljmellem.jpg

Lehet tévedek, de a Mouse Guard című képregény sorozat szintén azok közé tartozik, amelyek ismertsége itthon Lázár János népszerűségével vetekszik. Egy 2006-ben elindult történetről van szó, amelyben egerek a főhősök. Gondoltátok volna? Sean McFarland úgy érezte, hogy ez a történet remekül passzol, a Kedvencek temetőjéhez és milyen igaza volt.

mouseguards-kedvencek.jpg

Steve Howard úgy érezte, hogy a Langoliereket a Wonder Woman nevű karakterrel lehetne a legjobban összehozni. Az eredmény pedig a következő lett:

wonderwoman-langolierek.jpg

Az eminens sem maradhat ki a sorból, az alábbi ötlet Nick Perks fejéből pattant ki, aki az onnan ismerős főhősünket Red Skull karakterével hozta össze, aki egy gonosz alak volt a Marvel univerzumában, leginkább Amerika kapitánnyal került összetűzésbe.

redskull-aptpupil.jpg

Az egyik kedvencem következik. Daniel Cox rajzolta ezt a képet, amelyen Hulkot helyezte A halálsoronba. Teljesen adja magát ez az ötlet is és a rajz is remekül sikerült. Sőt két képet is kapunk.

hulk-halalsoron_1.jpg

hulk-halalsoron2_1.jpg

A következő rajzon Batman karakterek kapják a főszerepet. Egy részt Harley Quinn, valamint Joker, akit mondjuk picit életidegen szituációban sikerült ábrázolni, de azért teljesen jól sikerült darabról beszélhetünk. Egyébként a Tortúrára szeretne utalni a kép, gondolom rájöttetek. A készítő egyébként Axel Medellin volt.

harleyquinn-joker-tortura.jpg

Aztán egy újabb Batman karakter, ezúttal a Madárijesztő, aki nem is szerepelhetne más Stephen King műben, mint A kukorica gyermekeiben. Michael Magtanong volt az elkövető.

scarecrow-kukorica.jpg

Flash (Villám) karaktere azt hiszem a többség számára ismerős, Xum Yukinori a Menekülő emberként képzelte el a képregény hőst.

flash-runningman.jpg

Cyinthia Rodgers rajza ismét a Mouse Guard csapatát mutatja be, de ezúttal nem a Kedvencek temetőjébe ágyazva, hanem Cujot meglovagolva.

mouseguardds-cujo.jpg

Utolsó rajzunk pedig mondhatni egy igazi sztárparádé, ugyanis Phillip Sevy a Bosszúállók csapatát rajzolta meg, csak Stephen King karakterekkel helyettesítve az eredetieket, így Maine legtitokzatosabb karaktereit láthatjuk. Mindenkit felismertek?

bosszuallok.jpg

Címkék: képregények stephen king hét

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr974845764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása