Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Holokauszt-túlélő a vámpírok ellen

Guillermo del Toro könyve a tévéképernyőn

2012.10.13. 05:30 RolloJuve

deltoro_small.jpgÚjabb jó hír a horrorsorozatok kedvelőinek, hogy Guillermo del Toro vámpírregény-trilógiájából is feldolgozás készül, a showrunner és executive producer pedig Carlton Cuse lesz, aki többek közt a Lost-ot is jegyzi. A kábelcsatornák kiélezett harcot folytattak a jogokért, végül az FX által került berendelésre a pilot, aminek a forgatókönyvét az regényekhez hasonlóan del Toro közösen írta meg Chuck Hogannel (Tolvajok városa). hogan_small.jpg

A mexikói Guillermo del Toro nevét a blog kedvelői sem most hallhatják először, gyakran ír és rendez sötét hangulatú filmeket, mint például a Mimic – A Júdás-faj, az Ördöggerinc, a Penge 2, a Crónicas (producer), a Holtak naplója, a Ne félj a sötéttől vagy a Faun labirintusa, utóbbiért Oscar-díjra jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában.

Folytatás a tovább után!

a_kor_small.jpgA trilógiából itthon A kór (The Strain) és A bukás (The Fall) címmel jelent meg két kötet a Könyvmolyképző kft. kiadásában, a harmadik, egyben záró részt (The Night Eternal) egyelőre még nem olvashatjuk magyarul.

Nem ez lesz az első feldolgozás, hiszen a Dark Horse Comics által tavaly decemberben, képregény formájában elindított cím jelenleg is fut, az első könyv történéseit felölelő 12 rész kétharmadánál tartanak.

Visszatérve a könyvhöz, nézzük miről is szól az egész (itt kisebb spoilerek a kezdetekről előfordulhatnak): Egy Boeing 777-es utasszállító landol New Yorkban a JFK-en, a probléma, hogy nem reagál a torony hívására és semmi nem utal rá, hogy egyáltalán valaki élne az egész gépen. Ide érkezik meg egyik főszereplőnk, Eph Goodweather, aki a Betegség Felügyeleti és Megelőzési Központ (CDC) munkatársa a biológiai veszélyek „alegységénél” és konstatálja, hogy minden utas halott, valamint azt is, hogy nem csak ők voltak a fedélzeten… Hozzá csatlakozik az idős Holokauszt-túlélő Abraham Setrakian és hamarosan rádöbbennek, hogy ők jelentik az emberek egyetlen reményét a vírusként terjedő vámpírokkal szemben.strain_01_small.jpg

Előreláthatóan az FX nem fog beállni a mostanság divatos romantikus, lelkizős vámpírsorozatok készítőinek sorába, hiszen itt a vérszívók fullánkos parazita férgek, amik az emberi testet csak burokként használják. A csípéssel bejuttatják áldozatukba a vírust, ami kifejlődve a vámpírmester szolgálatába állítja a gazdatestet.

Érdekesség, hogy del Toro eredetileg is tévésorozatnak szánta a The Strain-t, de nem tudta eladni az FX-nek. Ekkor javasolta Richard Abate, aki jelenleg a 3 Arts-nál dolgozik akkoriban pedig az Endeavor ügynöke volt, hogy írjon könyvet az ötletből és bemutatta Chuck Hogannek. Amikor az első könyv megjelent, több filmes és tévéstúdió is kilincselt a jogokért, de mindegyik elutasító választ kapott, mivel a szerzőpáros (jelenleg már egy újabb, ettől független trilógián dolgoznak) nem akarta, hogy bárki beleszóljon a későbbi könyvek írásába. Végül, miután megjelent a harmadik könyv is, úgy döntöttek, hogy a hosszabb játékidő kedvéért a tévét választják. Miután az összes kábelcsatornának bemutatták a terveket, az FX mellett döntöttek, mivel ők tudták a legjobban elfogadni a koncepciót, hogy a lehető legjobban ragaszkodnak a könyvhöz és egy lezárt, 3-5 évados sorozatot készítenek.

strain-005-small.jpgA szerző elképzelései szerint az első illetve a második kötet egy-egy évadban fog megvalósulni, a The Night Eternal pedig további kettőben, illetve vannak történetszálak amikkel, bár a könyvben nincsenek kifejtve, de a képernyőn esetleg találkozhatunk majd. A terv az, hogy a forgatókönyv év végére lesz kész, a pilotot pedig az előkészületek után jövő szeptemberben forgatják le, miután del Toro Pacific Rim című filmje debütál júliusban. Jó hír, hogy az FX, az American Horror Storyhoz hasonlóan,  a teljes évadot berendelte, így a munkálatok nem szakadnak meg a bevezető rész forgatása után.

Furcsa helyzetet teremt, hogy Carlton Cuse egy másik szériában is executive producer, mégpedig a Psycho előzményeit bemutató Bates Motel-ben, amiből az A&E rendelt be 10 részt így elképzelhető, hogy a két sorozata egymás ellen fog futni jövőre.

Noha ez Guillermo del Toro első sorozata, ami zöld lámpát kapott egy amerikai stúdiónál, kedvenc sorozatai (Luther, Sons Of Anarchy, Game Of Thrones, The Sopranos, The Walking Dead, Deadwood, The Wire, Boardwalk Empire, It’s Always Sunny In Philadelphia, Justified) alapján azt hiszem, csak jóra számíthatunk.

RolloJuve

A cikk egyes részei a Deadline írásának felhasználásával készültek

Címkék: könyv képregény the strain upcomings

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr64845090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása