Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stephen King: Napnyugta után 1. könyvajánló

A néma

2012.10.12. 15:51 Herschmi

napnyugta.jpgStephen King a horror koronázatlan királya, ezt mindenki elismeri. Regényei több tízmillió példányban kelnek el világszerte, a népszerűbbeket itthon is pár évente újra kiadják, rengeteg többé, de inkább kevésbé jó mozi és tévéfilm alapját szolgáltatták. Fiatalkorában ontotta magából a novellákat, de idővel egyre kevesebb időt és energiát fordított ezekre az elbeszélésekre, végül szinte nem is írt ilyeneket. A fordulópontot az jelentette, mikor 2006-ban felkérték egy antológia szerkesztésére. Több száz kicsiny írás átolvasása meghozta az alkotói kedvét és 2008-ban kiadta legújabb válogatáskötetét, a Napnyugta után-t. 12 vadonatúj elbeszélés és kakukktojásként egy történet, ami a 80-as években már napvilágot látott.

Elsőként a Némáról szeretnék írni, ami nem véletlen. Ugyanis ebből a 29 oldalas kis irományból magyar filmfeldolgozás készült! A filmről a holnapi nap folyamán olvashattok, holnapután pedig a rendezővel készült interjú kerül ki a blogra.

Folytatás a tovább mögött.

Monette évente több tízezer mérföldet utazik ügynökként, alig látja a családját. Ötvenöt éves, lassan eljárt felette az idő, de boldogan élt feleségével és lányával, a munkáját is imádta. Életében gyökeres változást hozott, mikor felesége huszonhat év házasság után bejelentette, hogy elhagyja, ezzel megannyi sötét titkot felfedve. Nem is sejtette, hogy az igazi gondok majd csak később kezdődnek, mikor az autópályán az esőben felvesz egy stoppost. A hajléktalan süket-néma, csendesen elfekszik az ülésben, miközben a férfi elmeséli neki gondjait. Nem is sejti, hogy utasa igencsak jól hall és figyel minden részletre…

Abszolút semmi köze a horrorhoz ennek a történetnek, sokkal inkább egy családi drámával átszőtt thriller. Ettől függetlenül senkinek se vegye el ez a kedvét. Sokan nincsenek kibékülve a mester novelláival, én is olvastam tőle a k*va jótól a k*ott szarig mindent, a Néma valahol a középút felett helyezkedik el kicsivel. Stephen King hozza a tőle elvárható színvonalat, de se többet, se kevesebbet. Érdekes történet, egyetlen hibája talán csak annyi, hogy elég hamar sejteni lehet, mi lesz a végkifejlet.

Csak ajánlani tudom, kellemes kikapcsolódást nyújt 40-50 percen át. 6 pontra értékelem.

Címkék: novella könyvajánló stephen king hét

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr854794919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása