Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 2. rész

2012.10.11. 22:44 SZANDRA

Egy hét után ismét itt vannak a Winchester fiúk, és továbbra is folytatják a hajtóvadászatot a démonok ellen. Ez a rész pedig összességében egészen tűrhető volt és picit mintha azt érezhetnénk, hogy a készítők megpróbálnak visszanyúlni a korai évadokhoz és elővenni a démonokat, mint nagy ellenségeket. Személy szerint nekem egyelőre tetszik ez a vonulat, már csak Mr. Crowley jelenléte miatt is, aki szerintem a sorozat legjobb gonosz karaktere, illetve valahol mindig is a démonok voltak a kedvenceim. Viszont nem is jártatnám tovább a klaviatúrát, inkább átadom SZANDRÁNAK, aki a tovább mögött vesézi ki a heti epizódunkat, természetesen SPOILERESEN - Csabi87.

- You smell it, Sammy?
- Revenge. So close.

bscap0043.jpg

A What's up Tiger Mommy érdekesen indul, egy eddig ismeretlen kis öregember kivesz a széfből egy csontot, egy értékes ereklyét, amivel természetesen rögtön gyilkol. Mindeközben a fiúk Kevin könyörgésére utánanéznek a srác anyjának, vajon nem esett-e baja mióta Kevin eltűnt. Crowley gondosan démonőrizet alá vonta a házat, amin a fiúknak nem jelent nagy gondot áttörni, az évek során egyre kifinomultabb módszereik vannak, Dean már csak integet, Sammy pedig postásdémont szúr le, mint egy idilli kertvárosi pillanat démonokkal. A viszontlátás öröme is nagyon szépre sikerült szerintem, főleg Sam és Dean közbenjárásával, a démonellenőrzés kötelező, és érdekesnek tartom, hogy sokat fejlődtek a fiúk...Sammy is gyorsabban mormolja a démonűzést,illetve visszafele mondja, amivel nem engedik kiszállni a démont az ember testéből, régen csak hagyták hogy felszívódjon a füst, nem tudták visszaűzni, de így végezhetnek tökéletes eltakarítást, mert Dean elintézi a piszkos munkát. Az a démonkés pedig az egyik legjobb fegyver az egész szériában, nem csoda hogy örök kellék, és már valahogy a fiúkon se látszik az a döbbenet, hogy embert szúrtak volna le, már rutinfeladattá vált, ami nem csoda ennyi szenvedés után. Kevin anyja tipikus erős anyuka, nagyon szimpatikus, persze meg van a maga stílusa, ami még a fiúkat, a saját fiát is meglepi, akár a tetoválástól kezdve a harcias viselkedésig minden megmutatkozik, ez a női sors, erősnek kell lenni.

bscap0040.jpg

Bizonyos pillanatokban még Deannek is eszé bejutnak a purgatóriumi emlékei. Ez felettébb jó, végre többet megtudhatunk Dean purgatóriumi életéről, ami legalábbis az eddigi emlékfoszlányok alapján a kiszabadulásról, és Cas kereséséből állt. Egy biztos, Dean olyan szinten lett kegyetlen a Purgatóriumban, hogy azt áthozta teljes egészében, ami kissé rémisztő is lehetne, hogy mennyire érzéketlen, de szerintem ez jó, ez kellett már ide. Eddig is ő volt a kegyetlenebb, ebben fejlődött, ha lehet így fogalmazni, és furcsa ezt mondani, de jót tesz a karakterének, ugyanúgy megmaradt ember, de most jóval koncentráltabb.

Miután Kevin anyja, okos női logikával, és a Ferrari adóztatásának ismeretével kizsarolta az információt, hogy hol van a tábla, feltűnik a színen Plutus (Plútó?), aki elárverezi a táblát, Isten igéjéért sokat fizethetnek, főleg a hívők, és unatkozó szörny milliárdosok. Elindulva az aukcióra, a beléptető rendszer ki másnál, mint Deannél jelez, majd jön a világosi fegyverletétel, szerintem ennyi fegyver el se fér nála, de poénnak nem volt rossz, ez a rész szerencsére több viccesebb jelenetet tartalmaz, mint az előző. Aztán mikor megtalálják a táblát, ismét régi ismerősbe botlanak, Crowley ismét színre lép és belekezd szokásos játékába, amit egyedül Kevin anyja tud igazán hova tenni és megmutatni Crowleynak, hogy hol van a helye...

bscap0037.jpg

Meglepetésre aztán újabb angyal tűnt fel a vásznon, Samandriel, aki angyalhoz hűen ismeri Castielt, kíváncsi vagyok mennyi lesz még a szerepe, esetleg egy új Castiel, vagy csak epizódszerep? Az angyalok kedvenc szereplőim között vannak, és most erős hiány van a fajtából. Samandriel szimpatikus számomra, és egyet is értek vele Cassel kapcsolatban, még ha kedvenc angyalunk hibázott is, bízik benne továbbra is, remélem még látjuk őt.

- I think too much heart was always Castiel's problem.

Aztán ismét jönnek Dean elkalandozásai, és végre Castielt is láthatjuk. Az örömteli viszontlátás Cas és Dean között nagyon meghatóra sikerült, barátok, de mégis néha, főleg a veszekedések alatt megbomlani látszik az egységük, főleg hogy Cas elárulta (ismét) őt, elmenekült, és magára hagyta, de azért hogy így megvédje őt. Egy szívszorítóan hű barátság dialógja hangzik el, egyik kedvenc jelenetem ebben a részben:), (bár néha kissé túl szívhez szóló) és mégse derül ki hogy miért nem tudott kiszabadulni Cas, miközben eldöntötték, hogy megküzdenek a leviatánokkal újra ha kell, de kijutnak. Azért Cas remélem visszatér valahogy, nagyon remélem.

bscap0042.jpg

Az emlékképek után az aukció megkezdődik, Crowley szerencsére látja ugyanúgy azt amit én, hogy Sam már inkább Samatha, és ennek hangot is ad, remélem Sam pedig ollót ragad hamarosan. Dean magánakciója a tábláért megkezdődik, ami persze nem ígérkezik könnyűnek, mivel a fizetőeszköz igen érdekes tárgyakból, emberekből és földrészekből állnak. Az igazi tét azonban, a lelék, és Kevin anyja feláldozza magát fiáért, ez az önzetlen szeretet. De Crowley ismét közbe szól, szövetkezik Plutussal, és Kevin anyját megszállja, ami megint csak nehéz helyzetbe hozza a fiúkat, az asszony végül túléli a megpróbáltatásokat, de a fia viszont elfordul a testvérektől, mert Dean megakarta ölni az anyját, amíg a Pokol királya megszállta őt. Dean kegyetlensége itt is meglátszik, de igaza van valahol, még ha utálja is magát ettől, egész végig ezt csinálták, néha nincsenek kiskapuk, bármennyire is szeretnék, sajnos nem az a leghelyesebb út, csak más nincs, az incidens miatt azonban Kevin elszökik, a tábla időközben Crowleyhoz kerül, a macska-egér harc újra kezdődik.

Az utolsó pár képsor Castiel csapdába eséséről szól, Dean sok mindent vesztett, sajnos nem is tette túl magát rajta igazán, nem is lehet, de jó hinni, hogy Cas esetleg visszatérhet, legalább pár flashback jelenet erejéig és esetleg a későbbiekben is, hiszen sokszor jött már vissza a semmiből, miért ne tehetné meg újra?

A jövőheti rész előzetese hamarosan felkerül a blogra.

bscap0044.jpg

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr574833832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása