Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stephen King: Carrie – A musical

2012.10.10. 16:23 Herschmi

carrie-musical.jpgKing a 70-es évek közepén robbant be a szórakoztató irodalomba, majd szinte ezzel egy időben Hollywood-ot is meghódította filmvászonra vitt történeteivel. Az ezredfordulón az cyberteret  hódította meg elektronikus novelláival, pár éve pedig a képregény piacot. Azt viszont a legtöbben nem tudják, hogy művei a színpad poros deszkáit is megjárták.

Lawrence D. Cohen neve sokunknak ismeretlenül cseng, így mesélnék róla kicsit. Ő írta az 1976-ban forgatott Carrie, az Az, a Rémkoppantók és a Rémálmok és lidércek forgatókönyvét is. Amit sokan nem tudnak róla, hogy ő írta át King első regényét és egyben első filmjét színpadi darabra. Zenéjét a két Oscarral és egy Golden Globe-bal is büszkélkedő Michael Gore szerezte, a dalszövegeket pedig Dean Pitchford írta, aki egyetlen Oscar- és Golden Globe-díját Gore-ral közesen nyerte.

A darabot a Stratford-upon-Avonban kezdték el játszani 1988-ban, majd még abban az évben átvette a Broadway, amely 2012-ben ismét elkezdte játszani. Őszinte leszek, agybajt kapok a musical-ektől, így csak bele-bele néztem pár pillanatra.

Akit érdekel, itt nézheti meg az egyik Stratford-i előadást:

Címkék: musical stephen king hét

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr534796617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása