Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 1. rész

2012.10.04. 20:44 SZANDRA

Tegnap este az amerikai CW elkezdte vetíteni a Supernatural legújabb évadát, amely immáron a nyolcadik lesz a sorban, ezzel pedig tulajdonképpen a horrorosabb beütésű sorozatok szezonja is beindult, ennek okán pedig mi is folytatni szeretnénk a hogy voltokat. 

Ne is húzzuk az időt, a tovább mögött olvashattok az új évad első részéről, illetve röviden a korábbi részekre, évadra is visszatekintünk, természetesen spoileresen.

- What the hell happened to you guys?
- Cliff Notes? I went to Purgatory. Sam hit a dog.

supnat8-1-1.jpg

Dean és Sam Winchester édesanyjuk halála után azt a célt tűzték ki, hogy elkapják azt a sárga szemű démont, aki megölte az anyjukat, apjukat és, hogy annyi embert mentsenek meg amennyit csak lehetséges a természetfeletti lényektől. Megjárták mindketten a poklot, együtt harcoltak a Világvége ellen, angyalokkal és démonokkal... és jött a purgatórium.

Miután Castiel új Istennek hirdette ki magát, saját testébe szívta a purgatórium teremtményeit, köztük a leviatánokat is, akik aztán kiszabadultak Casből, és el akarták pusztítani az egész világot, az embereket pedig főfogásnak tekintették az új otthonukban. Dean és Sam ezt persze megakarták akadályozni (a módszer hypo, és fejlevágás, kivéve a főlevitaán esetében). Az epizódok során aztán megtalálnak egy táblát, Isten igéjét, melyen Kevin próféta szerint az áll, hogy a leviatánokat is le lehet győzni egy különleges fegyverrel. Így a fiúk a három bukott vérével (Castiel, az angyal; Crowley, a pokol királya; és a vámpír alfa) bekent csonttal megölik Dick Romant, a leviatánok vezérét, ez viszont egy olyan robbanást okozott, ami Deant és Castielt egyenesen a purgatóriumba küldte, míg Sam egyedül maradt a Földön. Kevint pedig Crowley ejtette foglyul. Sok tragédia is történt az évad során, elvesztették a fiúk Bobby-t is, Cas is megváltozott, de így is le tudták győzni a leviatánokat.

Erről képes összefoglalót itt találhattok.

És most az új rész..

supnat8-1-4.jpg

Dean kiszabadult a purgatóriumból de nem egyedül, hanem egy vámpírral közösen, akivel kapcsolatban az évad során még valószínűleg találkozunk és talán a közös múltjukról is megtudunk ezt az. A menekülés után Dean egyből Samhez indult, a viszontlátás azonban ismét igen drámai sikerült, mint oly sokszor az eddigi évadok során, szenteltvizes-kar megvágós családi üdvözlés és kezdődik a családi dráma. Samről kiderül, hogy időközben felhagyott a vadászattal, ami természetesen ismét ellentéteket hoz a testvérek között. Viszont a feladat meg van, Kevint meg kell keresni, aki az eltelt egy évben kiszabadult Crowley csapdájából, de nem tudni merre lehet.

Ebben a részben a Dean purgatóriumi emlékei és Sam új életének egyes részei is szerepet kapnak(Különösen Sammy kutyájával a középpontban...még ha barátnőjéről lenne szó jobban megérteném, hiszen az egy kapcsolat, de a kutyával biztos szorosabb volt a viszony).

Ismét megjelennek a démonok régről visszatérő módszereikkel, és úgy tűnik az évad főszereplőjévé is válhatnak, hiszen Isten újabb igéje, a Démonokról szól. A Pokol kapuja ismét középpontba kerül: Crowley ki akarja nyitni, ehhez viszont Kevinre van szüksége, de a próféta a fiúknak elárulja, hogy a Pokol kapuját örökre be is lehet zárni, úgy, hogy nem jönnének többé ki a démonok, ez az egyik fő cél, úgyhogy valószínű hogy a mostani évad ismét démonokról és a Pokol kapujáról szól majd.

supnat8-1-3.jpg

Mint nő, egyszerűen muszáj megemlítenem egy szörnyűséget, ami az előző évadhoz képest történt... Sam haja... szubjektív vélemény, természetesen megértem hogy egy év telt el a történések között, de azért egy fodrász valamelyik államban csak szembejöhetett volna... Dean szerencsére semmit se változott, bizonyos szempontból kegyetlenebb lett, de ez csak jót tesz a karakterének. A régi ismerősök közül egyedül Crowley tért vissza, mint főellenség, és sajnos Castiellel egyelőre nem tudni mi történt. Dean elég ködösen fogalmazott, de remélem még életben van valahol kedvenc angyalunk.

Ez még bevezető epizód, meg van a maga szerepe, kissé visszakanyarodtunk a régi időkhöz, a démonok űzéséhez, kicsit ötlettelennek tűnnek az alkotók, de talán ebből még ki lehet hozni, egy izgalmas évadot. Bár talán már az 5. felvonás után le kellett volna állni a sorozattal, azért kíváncsian várom a további történéseket a démonok ellen.

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764820489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2012.10.05. 12:34:52

Esküszöm nem tudom, hogy minek néztem tovább az 5. évad után a sorozatot. Persze megszerettem a karaktereket, a hangulatot...de azért durva lejtmenet van. Már az 5. évad is gyenge volt, de annak még volt értelme. A 2.-3. évad nálam a csúcs azóta árnyéka önmagának a széria. Na azért csak Carry on my wayward son! :D Aztán majd meglátjuk.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.05. 15:43:08

@Dzsézön: Én is továbbra nézem, bár nem is fogom abba hagyni, akármi lesz, mert szeretem a sorozatot, bár egyetértek veled teljes mértékben. Mindenesetre a karakterek nem rosszak, poén akad, véres rész is, szóval egynek még elmegy, csak tényleg nem szabad hasonlítani az első pár évadhoz.
Meg most úgy tűnik Crowley nagyobb szerepet kap, ennek örülök/örülnék. Meg talán még a Purgatóriumból is láthatunk jeleneteket, mert az a rész egész jó volt :)

Dzsézön 2012.10.06. 22:14:21

@Csabi87: Crowley nagy király! :D A színész nagyot alakít a szerepben az biztos. A Purgatórium nagyon durva lehetne ha a készítők komolyan vennék és beleadnának apait anyait.

süti beállítások módosítása