Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bait (2012)

Vérszomjas cápák a kenguruk földjéről

2012.09.26. 18:12 Jason13

Csali poszter.jpgMinőségi állatos horrorból nem készül sok, így hát az én szemem azonnal felcsillan, ha egy nagyobb költségvetésű fenevad-mozi kerül bemutatásra. Az Ausztráliából érkező Bait ilyen darab, ezért azonnal megtekintettem, ahogy lehetőségem nyílt rá. Rosszabb esetben ilyenkor jön a csalódás, hogy "ez végül is egy gagyi film" és a többi, de szerencsére most nem így alakultak a dolgok.

Történetünk egy tengerparti városban játszódik, amit egy nap elönt egy cunami. Néhányan a helyi bevásárlóközpontban rekednek, melyet eláraszt a víz, de mégsem ez a legfőbb probléma, hanem az, hogy két fehér cápa is beúszik a épületbe és hamar rájöhetünk arra, hogy nem shoppingolás céljával érkeztek

Folytatás a tovább mögött.

A sztori nem valami izmos, ezt el kell ismerni, viszont a készítőknek sikerült ráépíteni egy szórakoztató túlélő-showt. Az egyik legnagyobb pozitívum az, hogy a karakterek többsége jól lett megírva és mielőtt beüt a baj, sikerül megismernünk őket. Igaz, emiatt az első 20 perc kissé lassú és van egy kis "szappanopera" hangulata, de ezután legalább lehet izgulni a szereplőkért.

És ha már szereplők, a színészek többsége kifejezetten jó alakítást nyújt, főleg a főhőst megtestesítő Xavier Samuel, akitől azért nem áll messze a horror, hiszen már láthattuk a szintén jól sikerült The Loved Ones-ban. Két gyengébb láncszem akad ilyen téren, a kocsiban ragadt fiatal szerelmespár, akik rémesen irritálóak és a viccesnek szánt civakodásaik elég erőltetettek.

De sokan biztosan már arra kíváncsiak, hogy milyenek a cápák és mekkora "zabálást" rendeznek. Az első kérdésre a válasz az, hogy jók, bár amikor az emberek közé merészkednek a vízi ragadozók, eléggé látszik, hogy CGI animációval lettek életre keltve. Viszont ez nem annyira vészes és azért láthatunk kézzel fogható "mű" cápát is, tehát nem mindent számítógép segítségével oldottak meg az alkotók. A második kérdésre már nem tudok ennyire pozitív választ adni, hiszen a rengeteg karakter közül alig egynéhány végzi haleledelként. De ők legalább megérdemelték, hiszen a legrosszabbul megírt szereplők kerülnek terítékre, de minőségileg a halálozásokkal sincs gond, folyik a vér rendesen és a testrészek is szakadnak, úgyhogy nincs az, mint a Cápák éjszakája esetén,  tehát az, hogy gyerekbarát a film.

Ugye ez egy 3D-s produkció, amit sajnos mi, magyarok nem élvezhetünk nagy vásznon, pedig megérné, mivel rengeteg megoldás van, ami jól mutatna 3 dimenzióban. Viszont így natúr verzióban egy idő után már idegesítő volt, hogy percenként nyomtak valamit a képembe. 

De ami még nagyobb baj az az, hogy a készítők nem voltak tisztában azzal, hogy mire van pénz és mire nincs. Hiszen míg megtudtak oldani néhány cápatámadást és véres képsort, addig a katasztrófa, az az után szemünk elé táruló táj és a CGI mentőhelikopterek rettenetesen néztek ki. Erre azért jobban oda kellett volna figyelni, mert ez bizony ront az összképen.

Viszont a végeredmény így is jónak mondható, azaz a Bait egy szórakoztató cápás-horror, viszonylag jól kinéző fenevadakkal, véres jelenetekkel és kellemes színészi alakításokkal. Akik szeretik a műfajt, mindenképp tegyenek vele egy próbát, mert megéri.

Értékelés: 7/10

Évszám: 2012
Játékidő: 91 perc
Rendező: Kimble Rendall
Forgatókönyv: John Kim, Russel Mulcahy
Szereplők: Xavier Samuel, Julian McMahon, Phoebe Tonkin

Címkék: 2012 7/10 cápás ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr14799741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása