Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Legend of the Bog (2009)

Mocsári "szellemes" film az írektől

2012.09.23. 18:15 Csabi87

legend-of-thebog-poster3.jpgA mai Vinnie Jones-film nem csak hétvégi alanyunk miatt érdekes, hanem azért is, mert a gyártó országot tekintve egy ír horrorról beszélhetünk, a blogon pedig eddig nem sok ilyen produkcióhoz volt szerencsénk, kivéve a Outcast-ot, de az is csak felerészt ír.

Az "írsége" miatt picit féltem is a Legend of the Bog-tól, hiszen a már említett Outcast-ban is benne volt a kezük az ottaniaknak és az a film meglehetősen gyengusz volt. Na de mit számít ez, ha itt van nekünk Vinnie Jones, habár a The Bleeding-ben azért megtanulhattuk, hogy ez nem feltétlen számít sokat. Mondjuk azt már most, így az elején elárulhatom, hogy a Legend of the Bog nem Jones miatt rossz.

A történetünk egy Dublin közelében lévő, mocsaras területen zajlik, ide tévednek hőseink, különböző okokból, amelyek nem is feltétlen lényegesek most, ami fontos, hogy odajutnak és elég komoly veszélybe kerülnek, ugyanis egy a szintén közelben zajló építkezésen egy középkorban elhunyt mocsári hullára bukkannak a munkások, majd miután beijednek attól, hogy az építkezés állna vagy akár be is fejeződhetne, ha kiderül, hogy régészeti leletre bukkantak, ezért hát újból eltemetik a testet. Igen ám, de ez a mocsár nem egy hétköznapi láp, ugyanis hullánk emberi alakot ölt és feléled, hogy bosszút álljon mindazokon, akik az útját állják vagy csak köcsögök.

Természetesen aztán a lápi ember eljut hőseinkhez is, akik pedig eltévedtek a mocsaras erdőben és, hogy-hogynem mindannyian egy ott álló házba értek, de mivel nem sejtik, hogy egy mocsári hulla garázdálkodik a környéken ezért úgy döntenek, hogy az éjszakát a kis házban töltik, ám éjjel visszatér a tulajdonos, egy vadász, aki meglehetősen gyorsan szeretne megszabadulni a koloncoktól, mivel dolga van: egy újabb életre kelt mocsári hullát szeretne véglegesen a halálba küldeni.

A tovább mögött folytatom.

Egy jó kis slasher? Azt hittétek, mi? Elárulom, hogy egy nagy lópikulát, illetve valahol mégsem, hiszen van egy gyilkosunk, aki nem hazudtolja meg önmagát és szedi az áldozatokat, leginkább a one by one módszert követve, viszont ezek közül az öldöklések közül jó formán egyet sem látunk... Néhány esetben a végeredményt és ekkor már nagyon örülhetünk, hiszen körülbelül a Legend of the Bog-ban ennyi, az annyi.

Emiatt már eléggé lelombozó produkcióról beszélhetünk, hiszen egy horrort csak az esetek kis részében lehet eladni azzal, ha mondjuk jó a történet, de véresebb, durvább jelenetet nemigen látunk, ám, de a esetünkben még ez is hibádzik, ugyanis a sztorink alakulása végtelenül kiszámítható és sablonos, kezdve a karakterektől, egészen addig, hogy az egyik férfi és a nő, akik az elején utálják egymást, a végén szerelmesek lesznek. Nem is értem, hogy Brendan Foley pontosan mit is gondolt, mert ez így nem valami erős. Ha a sztori gyenge, legalább vérengzéssel feldobná vagy ha a vérengzés hiányzik, akkor legalább egy-két csavar vagy egy érdekes lefolyású történet dukálna. De ő nem az a fajta. Legalábbis ezúttal.

A sztori mélypontja a főhősök között elcsattanó csókjeleneten túl egyébként talán még az, amikor kiderül, hogy az eltévedtek közül a többség már ölt embert, ki szándékosan, ki véletlen és lehet, hogy ezért kell meghalniuk. Ez akkora badarság volt, hiszen az emberré varázsolódott mocsári hulla mindenkit abált az elején - persze ezekre többségében hangeffektekkel utaltak - majd a végén már csak azokat, akik gyilkolnak. Jaj Istenem, Mr. Foley, hát a logika hol marad?

Vinnie Jones egyébként a vadász bácsit alakítja és vele különösebb problémánk nem lehet, picit keveset látjuk, de a tőle megszokott stílust szegről-végről hozza, de csak miatta azt hiszem kár megnézni ezt a produkciót..

Rajta kívül egyébként még Jason Barry (Reanimátor - A visszatérés), Nora-Jane Noone (A barlang, Végítélet) és Adam Fogerty nevét említeném meg, akikkel különösebb gond szintén nincs, bár Fogerty nem túl szimpatikus gonosztevő, sőt kifejezetten idegesítő, ahogy össze-vissza kóricál, na de ő a múltból jött és azért hülye. Fogadjuk el!

Sajnos szigorú leszek, de 2 pontnál erre nem adnék jobbat, egyszerűen sablonos és ráadásul még unalmas is, fasza vérengzős jeleneteknek pedig híján vagyunk, pedig egy slasher beütésű mű esetében ez kötelező lenne.

Címkék: 2009 slasher 2/10 ajánlók ír film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54650712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása