Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Bleeding (2009)

Vinnie Jones vámpírnak öltözött

2012.09.22. 18:56 Csabi87

the_bleeding-poster.jpgVinnie Jones 2009-ben két horrorban is tiszteletét tette, ezek közül az egyik a The Bleeding című akciódús darab volt, amelyben egyébként egy vámpírt alakít. Más kérdés, hogy mindezt meglehetősen borzalmasan teszi és a film, ha emlékezetes is marad, akkor nem hétvégi alanyunk miatt lesz az, viszont mielőtt a részletekbe belemennénk vessünk egy pillantást a történetre.

Főhősünk Black, Shawn Black, egy kopasz tag, aki egy nap a kórházban ébred, mivel előző este egy hatalmas vérengzésbe csöppent, amely során a családját sikeresen ki is irtották, így csak Shawn maradt életben. Simafejű barátunk gyorsan felhuppan a gyógyulásból és maga mögött hagyja az épületet, hiszen csak egy dolog érdekli, hogy bosszút álljon a gyilkosokon.

Shawn így rövid kis nyomozósba kezd, melynek során világossá válik számára, hogy egy nem mindennapi ellenséggel kell szembenézni, ugyanis a tragédiát néhány igen elszánt vérszívó okozta, akiknek a vezetője Cain a vámpír vezér, akinek legfőbb terve, hogy elpusztítsa a világot. Persze később az is kiderül, hogy az egyetlen ember, aki megállíthatja Cain pusztító ámokfutását az Shawn, az ok pedig igen egyszerű: a vámpírvezér ugyanis Shawn Afganisztánban eltűnt bátyja testébe költözött, így szegről végről egy vérből valók.

A tovább után folytatom.

Egy már igencsak bekoptatott bosszúfilmről beszélhetünk tehát, amelyben azért szerencsére véres jelenetek is fértek, na és akcióban sem szenvedünk hiányt.

A bevezetés egyébként már egy egész hangulatos pár percet varázsol a film elejére, képregény hatással és egész eltalált zenével, szinte biztos, hogy kedvet csinál a folytatáshoz. Ehhez a dologhoz talán a főcímet követő jelenet is hozzájárul, hiszen "in medias res" indítunk, egy a produkció végén visszatérő jelenettel kezdünk, majd az azt követő autós üldözős-vámpíros kép sorok után ugrunk vissza három napot az időben és tudjuk, meg hogy hogyan is fajultak a dolgok a végkifejletig.

Az a helyzet, hogy akció téren egészen rendben van a produkció, az üldözésen túl lövöldözést, verekedést is kapunk, amelyek egy része még jó is, ügyes felvételekkel és pörgősen tálalva. Ez alól mondjuk kivételt képeznek a néha beköszönő pillanatnyi belassítások, amelyek szokás szerint itt is szarul néznek ki.

Zenei téren szintén a dinamikusság a jellemző, ami a hangulathoz abszolút megy, tehát sokat itt sem kötözködhetünk. Ellenben néhány "vicces" helyzet adódik, amelyekben a logikát nem kell keresnünk, legalábbis a normális, épeszű fajtát.

Különösebb gondunk a szereplőkkel sem lehet, ami tényleg gáz, hogy pont Vinnie Jones lóg ki, aki baromi idegesítően vámpírkodik, de hát ez most így sikerült. Persze azért félre ne értsétek, nem beszélhetünk zseniális színészi alakításokról, de egy ilyen B szintű akció-horror esetében ez pont elég.

Jones-on kívül egyébként Michael Madsen (The Portal) is feltűnik, aki ezúttal egyébként egészen tűrhető, sőt az egyik legjobb arc, aztán láthatjuk a nagybecsű DMX-t (Kígyódémon) is, valamin Shawn Black szerepében Michael Matthias (The Box) kopaszoskodik.

A rendezést Charlie Picerni követte el, aki leginkább kaszkadőrként és színészként volt jelen egy halom produkcióban, de azért pár rendezés is fűződik a nevéhez, bár ezek többnyire sorozatok voltak, például a Mesék a kriptából egy részét is Picerni dirigálta. A forgatókönyvet pedig Lance Lane írta, akinek ez ideáig ez volt az első horror forgatókönyve, bár emellett is csak egy 1999-es drámája van, Thomas Jane-nel a főszerepben.

A The Bleeding-hez visszatérve szerintem egy közepesnek elmegy a produkció, véres jelenetek akadnak, néhány poén is befigyel, az akciórészek a lassításokat leszámítva jók, részemről az 5 pont jár is, bár tény, hogy láttunk már eredetibb vámpíros filmet is.

Címkék: akció 2009 vámpír amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr214633847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása