Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A kaptár: Megtorlás (2012) - Resident Evil: Retribution

2012.09.16. 22:00 Jason13

resevil-poster.jpgPaul W.S. Anderson kitűnő bizonyítvánnyal végzett az Uwe Boll Filmakadémia rendezői szakán és utóbbi két rendezéséért külön díjat is kapott a német géniusztól. 

Komolyra fordítva a szót,a pályája elején jó filmeket készítő Anderson rettenetesen elkurvult az idők során és kevéske tehetségét is kiszipolyozta belőle Hollywood és a Kaptár széria. A 4. Alice-kaland minőségileg már jóval a padló alatt helyezkedett el, de sikerült rátenni még egy lapáttal a negatív mérlegre,mégpedig az 5. résszel.

Történet, mint olyan ,nincs, a forgatókönyv valószínűleg egy A/4-s lappra felskiccelt vázlat lehetett. Emiatt azonban nem mérgelődhetünk, hiszen ez a széria sose a komplex sztorijáról volt híres, viszont míg az eddigi részekben fellelhető volt valamiféle történet képződmény és a cselekménynek is volt íve, addig itt nincs más, mint egy nagy katyvasz, amiben hol ez, hol az történik, minden logika nélkül.

Folytatás a tovább mögött.

Ez az összevisszaság a karaktervezetésre is jellemző, hiszen hiába lettek bezsúfolva az előző részek kulcs-szereplői egy helyre, a legfontosabb alak Alice, mellette mindenki csak ágyútöltelék. De ami ennél is rosszabb, a beharangozott színészek, mint Michelle Rodriguez, Oded Fehr vagy Colin Salmon csak kisebb cameo erejéig tűnnek fel, utána pedig már repülnek is ki a forgatókönyvből.

Viszont a rengeteg szembetűnő hiba, erőltetett momentum és a rosszul vezetett karakterek ellenére meglehetősen szórakoztató ez az ökörség, köszönhetően a látványnak.
Igaz, a legtöbb akciójelenet lopott alapanyagokból tákolták össze (Mátrixot és John Woo legjobbjait megidéző lassítások), azonban még így is remekül néznek ki. De gondok itt is akadnak, főképp "pörgős" képsoroknál, hiszen amíg a lassított ütközetek jól mutatnak, addig az adrenalinpumpáló-hatást elérni kívánó képsorok nagyon nem. Ezeknek nincs dinamikájuk és igencsak fapadosan néznek ki, körülbelül úgy, mint egy olcsó tévé filmben. És hát a CGI animáció mellett sem lehet szó nélkül elmenni, hiszen ez elég gyengére sikerült itt-ott, de hát ez is védjegye már a szériának, mivel majdnem minden epizódban akadnak gagyi effektek.

Egy dolog van a filmben, amivel egyáltalán nincs probléma, ez a tempó. Mivel majdnem minden második percben felrobban valami, unatkozni, vagyis inkább elaludni nem-igen lehet. Ez pedig azt jelenti, hogy legyen Anderson bármennyire rossz író/rendező, tudja, hogy mire vágyik a célközönsége, ezt pedig próbálja is megadni neki.

Millió hibája ellenére van egyfajta bája ennek a filmnek (meg a többi epizódnak), ami miatt nem tudom nem szeretni egy bizonyos szinten. Talán az fog meg ezekben az ökörségekben, hogy nem akarnak többnek látszani annál, amik, tehát egy agyatlan másfél óránál, ami tele van robbanásokkal, lövöldözésekkel és bunyókkal, na meg csajokkal, akik szűk ruciban feszítenek. Azoknak, akik szeretik ezeket a dolgokat, esetleg óriási rajongói a szériának, ajánlott megtekinteni ezt a darabot, viszont akik a jó történeteket, érdekes karaktereket és logikus cselekményvezetést preferálják előnyben, jobban teszik, ha messzire kerülik.

Hogy lesz e folytatás? A befejezést nézve valószínű, azonban a bevételi mutatók már nem ezt sugallják, tehát még kérdéses a dolog. Én személy szerint nem fogok sírva fakadni, ha itt véget ér a széria.

Értékelés: 5/10

Évszám: 2012
Játékidő: 95 perc
Rendező: Paul W. S. Anderson
Forgatókönyv: Paul W. S. Anderson
Szereplők: Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez

Címkék: 2012 5/10 ajánlók kanadai film német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr104781398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása