Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2011 legjobb horrorfilmjei

Véget ért a Best of Horror szavazás!

2012.09.10. 15:07 Csabi87

bestofhorrorcsik.JPG

Körülbelül egy hónappal ezelőtt hirdettük meg a Best of Horror 2011 szavazást az Undergroun Fear - Interaktív Horror Labirintussal közösen, amely szavazás tegnap este véget ért.

A két fordulós voksolás első körében 90-en szavazat érkezett és 60 filmet jelöltetek a legjobb 2011-es horrorok közé, ebből pedig, mint tudjátok 21 produkció jutott tovább a második fordulóba, ahol már 227-en voksoltatok. Azt gondolom, gondoljuk, hogy ez egy elég szép eredmény és mindenkinek szeretnénk megköszönni a részvételt, hiszen most talán tényleg sikerült egy olyan top listát összeállítanunk, amely jobban tükrözi a közízlést.

Érdekes dolog, hogy a legjobb 21 bejutási sorrendje és a végeredmény nem lett ugyanaz és egyéb meglepő dolgok is akadtak - például én nem is gondoltam volna, hogy a Végső állomás 5. része ilyen jó helyezést ér el. A lista egyik filmjével a Ház az erdő mélyénnel (The Cabin in the Woods) kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy valójában talán inkább 2012-es film, mindenesetre meghagytuk a listán, hiszen az elején úgy hirdettük meg a dolgot, hogy az imdb-t vesszük alapul, akkor is, ha nem egy atomóra pontosságával jellemezhető az oldal - akit esetleg zavar ennek a horrornak a jelenléte ne vegye figyelembe és úgy értelmezze a listát.

Tulajdonképpen nem is húznám tovább a szót, még egyszer köszönjük mindenkinek a szavazatot, illetve az Underground Fear - Interaktív Horror Labirintusnak is a támogatást és a segítséget.

A tovább mögött tehát a 21 legjobb 2011-es horrorfilm címét és rövid leírását találjátok, természetesen az első helyezett lesz legalul - illetve amelyik produkcióról már volt ajánló a blogon, azt jeleztük.

21. Idegen arcok - Attack the Block

attack-block-poster.jpgRendező: Joe Cornish
Forgatókönyv: Joe Cornish
Szereplők: Nick Frost, Jodie Whittaker, Luke Treadaway

A történet: A Haláli hullák hajnala producereinek alkotása, az Idegen arcok pörgős, izgalmas és szórakoztató akciómozi. Egy tinibanda veszi fel benne a harcot a kegyetlen földönkívüli szörnyekkel, és változtatja csatatérré London egyik olcsó, külvárosi lakónegyedét. Harc közben a kemény utcai vagányokból álló banda földönkívülieket szecskázó tökös szabadcsapattá formálódik. A külváros szembeszegül a külvilággal, és a helyzet nem egyszerűen robbanásveszélyes: robbanni fog!

Ajánló

20. Exit 13

exit-13-poster.jpgRendező: Andretti Dante
Forgatókönyv: Shaun Fletcher, Holly Hanson
Szereplők: Shaun Fletcher, Sophie Gotberg, Jeff Bee

A történet: Történetünk főhőse néhány fiatal, akik egy borzalmas rémálomba keverednek, amelyből úgy tűnik nincs kiút. Adam Payson és 4 barátja ugyanis csapdába esik egy erdei kis viskóban és csak azon dolgoznak, hogy megmeneküljenek, a sötét erők viszont pont ezt nem szeretnék és igyekeznek megnehezíteni hőseink dolgát.

19. Apollo 18

apollo-18-poster.jpgRendező: Gonzalo López-Gallego
Forgatókönyv: Brian Miller
Szereplők: Warren Chrisie, Llyod Owen, Ryan Robbins

A történet: Az Apollo nevezetű űrprogram keretein belül az amerikai kormány 17 űrhajót küldött a világűrbe, hogy az ottani viszonyokat és leginkább a Holdat vizsgálják. A kutatások különösebben nagy dologra nem mutattak fényt, azonban még annak idején állítólag volt egy 18-as számú űrhajó is, amely a legnagyobb titoktartás közepette röppent a magasba, a fedélzetén három asztronautával. Hőseink videó felvételeket is készítettek a repülésről és a Holdon eltöltött napokról, amelyeket az amerikai kormány eddig titokban tartott, ám most kiszivárogták ezek a felvételek és a Apollo 18-ban ezeket láthatjuk. Persze nyugi, ez csak mese, nem kell beszarni.

Ajánló

18. The Tunnel

the_tunnel_poster.jpgRendező: Carlo Ledesma
Forgatókönyv: Enzo Tedeschi, Julian Harvey
Szereplők: Bel Deliá, Andy Rodoreda, Steve Davis

A történet: Történetünk Sydney-ben játszódik, ahol valami gond van az ivóvízzel. A kormány, amolyan jó kormány módjára próbál megoldást keresni a problémára, ami úgy tűnik a Sydney alatt húzódó csatornarendszer és a hatalmas, mesterséges és über-fasza víztározó lehet. Ám aztán hirtelen kiderül, hogy mégse és hogy miért nem? Mert nem! A kormány nem akar válaszolni vagy ha mégis akkor tagad, de még azt is tagadja, hogy tagad (láttunk már ilyet, mi?), ám de hőseink a rakoncátlan és aj-de-nagyon oknyomozó riporterek úgy döntenek, hogy na majd jól a végére járnak ennek a kis rejtélynek. Kamerát fognak hát és elkezdenek oknyomozni izibe. Hamar találnak is egy hajléktalant, aki mesél nekik a csatornáról, hiszen ott élt, ám de az interjú folyamán ideg állapotba kerül és ez már több a soknál, hisz ez nyíltan bizonyítja, hogy valami igazán rejtélyes dolog történik a föld alatt.

Ajánló

17. A lány és a farkas - Red Ridding Hood

RED-RIDING-HOOD-2011-MOVIE-POSTER.jpgRendezte: Catherine Hardwicke
Forgatókönyv: David Johnson
Szereplők: Amanda Seyfried, Lukas Haas, Gary Oldman

A történet: Daggerhorn nem mindennapi hely, nem elég, hogy egy mesés, varázslatos kis falucskáról beszélhetünk, még a maga sötét titkai is meg vannak, hiszen az ott lakókat egy vérfarkas tartja rettegésben, aki a neki bemutatott állatáldozatok miatt egy ideig visszafogja magát, ám egy teli holdas éjszakán mégis csak elragadja a falu egyik lakosát, Valerie nővérét.
A gyilkoság persze rendesen bekavar az ifjú lány életébe, hiszen szerelmével, a helyi favágóval a szökést fontolgatják. A helyiek mindeközben egy híres vadászt is segítségül hívnak Salamon atyát, aki azt állítja, hogy a vérfarkas nappal a faluban tengeti mindennapjait, ember alakban.

16. The Divide 

The-Divide-Poster.jpgRendező: Xavier Gens
Forgatókönyv: Karl Mueller, Eron Sheean
Szereplők: Lauren German, Michael Biehn, Milo Ventimiglia

A történet: A történetről röviden annyit, hogy adott egy amerikai város, ahol atombombák szállnak alá az égből, néhány túlélő pedig kalandos módon egy földalatti óvóhelyen reked. Az ő sztorijukkal ismerkedhetünk meg, azzal, hogy mivé válik az ember egy ilyen helyzetben, amikor a világ jórészt pusztulóban van (legalábbis, az eddigi formáját tekintve mindenképpen), amikor hetekig össze vannak zárva az emberek és amikor a helyzet már már reménytelen. Kegyetlenül, kendőzetlen formában tárulnak elénk az események, annyi szent.

Ajánló

15. A szobatárs - The Roommate

roommate-poster.jpgRendező: Christian E. Christiansen

Forgatókönyv: Sonny Mallhi
Szereplők: Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet

A történet: Sara Iowa államból érkezett Los Angelesbe. Alig várja, hogy elkezdődjön az egyetem, és megismerje a nagyvárost. Találkozik a kollégiumi szobatársával, Rebeccával. A gazdag pasadenai lány a szárnyai alá veszi, megmutatja neki a várost, megosztja vele a ruháit. Sara hamarosan másokkal is összebarátkozik, ami, úgy tűnik ez rosszul esik Rebeccának. Miután összejön a jóképű Stephennel, egyre kevesebb időt tölt a lakótársával. Rebecca egyre nehezebben viseli mindezt, és Sara gyanakodni kezd, hogy a szobatársa talán mégsem az a bájos, kedves lány, mint akit megismert.

14. A legsötétebb óra - The Darkest Hour

darkest-hour-poster.jpgRendező: Chris Gorak

Forgatókönyv: M.T. Ahern, Leslie Bohem, Jon Spaihts
Szereplők: Emile Hirsch, Rachael Taylor, Olivia Thirlby

A történet: Néhány amerikai és angol fiatal Moszkvába utazik, hogy egy sikertelen üzlet után nagy élvezettel vesék bele magukat a város különféle izgalmaiba, ám barátaink csak hamar pofára zuhannak, ugyanis a világot és így Moszkvát is, egy ismeretlen eredetű, titokzatos erő szállja meg, amely minden elektronikus eszközt működésképtelenné tesz, majd az embereket is elkezdi elpusztítani.
Hőseink és néhány túlélő megpróbálnak a metróalagútakba menekülni, de amikor a felszínre jönnek, egy kísértet városban találják magukat, amely már csak letűnt képe az egykor sürgő-forgó Moszkvának, a dolgot pedig tovább nehezíti, hogy a különös erő őket is szeretné elpusztítani, hogy egyeduralkodó lehessen a Föld nevű bolygón.

Ajánló

13. Silent House

Silent-House-2011-Movie-Poster.jpgRendező: Chris Kentis
Forgatókönyv: Gustavo Hernández, Laura Lau
Szereplők: Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer

A történet: Főszereplőnk egy Sarah nevű leányzó, aki édesapjával és annak testvérével régi házukban tesz vesz, tataroznak, ugyanis szeretnék eladni az épületet. A dolog picit lassan halad, ugyanis az ingatlanban nincs áram, ráadásul az ablakok is farost lemezzel vannak befedve, mivel régóta nem él már senki ott és így próbálták megóvni a házfoglaló majmoktól. Azonban hőseink mit sem törődnek ezzel, hiszen lámpákkal felszerelkezve is lehet fényt "csiholni" és legalább addig is halad a munka, amíg a szakemberre várnak, akiért Sarah nagybátyja el is autókázik. Hősnőnk és édesapja így egyedül maradnak és teszik, amit tenniük kell.
Ám mi közben Sarah egyedül pakolgat régi szobájában az az érzése támad, hogy még sincs egyedül, ez a különös benyomás pedig hamar tény lesz, ugyanis apja hirtelen eltűnik és fura árnyalakokat lát maga körül, más választása nem révén úgy dönt, megpróbálja élve megúszni ezt az egészet és segítséget szerezni, hogy talán az apja is verdeső szívvel hagyja el az egykori családi házat.

12. Frászkarika - Fright Night

Fright-Night-2011-Poster.jpgRendező: Craig Gillespie
Forgatókönyv: Marti Noxon, Tom Holland
Szereplők: Anton Yelchin, Colin Farrell, David Tennant

A történet: Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie anyukáját , sem vesz észre semmi különöset vele kapcsolatban, ám néhány nagyon furcsa eset után, Charlie kétségtelen konklúzióra jut: Jerry egy vámpír, aki a szomszédok vérére áhítozik. Azonban a fiú sajnos senkit sem tud erről meggyőzni, így egyedül kell kitalálnia, hogyan szabaduljon meg a szörnyetegtől.

Ajánló

11.The Human Centipede II

the-human-centipede-ii-full-sequence-movie-poster1.jpgRendező: Tom Six
Forgatókönyv: Tom Six
Szereplők: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie, Maddi Black

A történet: Történetünk főhőse egy Martin nevű férfi, aki picit aberrált, ami leginkább talán édesapjának köszönhető, illetve, ami fontos, hogy hősünk ey parkolóőr és édes jó anyjával él Londonban. Ami pedig szintén nem eltitkolandó, hogy egyik kedvenc filmje a Tom Six rendezésében készült Az emberi százlábú, csodálatát és imádatát a produkció iránt pedig úgy érzi, igazán csak úgy tudná kifejezni, ha elkészítené saját emberi százlábúját, ezért munkához is lát, könnyű dolga van, hiszen a parkolóházban rengeteg ember megfordul.

10. A pap - Háború a vámpírok ellen - Priest

priest-poster.jpgRendező: Scott Charles Stewart
Forgatókönyv: Hyung Min-Woo
Szereplők: Paul Bettany, Karl Urban, Maggie Q

A történet: Az Egyház vezetésével az emberek lenyűgöző győzelmet arattak a vámpírok felett és elzárt rezervátumokba kényszerítették őket, az emberek pedig szintén védett városokban élik a mindennapjaikat. Igen ám, csak úgy tűnik, hogy az életben maradt vérszívók bosszúra készülnek, ugyanis egy volt katonapap megtudja, hogy testvérét és annak családját brutálisan lemészárolták, egyikőjüket pedig elrabolták. A pap a tiltás ellenére is unokahúga után indul és felfedezi, hogy a vámpírok valóban újból hatalomra szeretnének törni, így hősünk nem csak rokona életét kénytelen megmenteni, hanem Jerikó városáért is harcba kell szállnia néhány jó pofa segítőtársával együtt.

Ajánló

9. Halálos kitérő 4. - Wrong Turns 4

wrong-turn-4-poster-option-2.jpgRendező: Declan O'Brien

Forgatókönyv: Declan O'Brien, Alan B. McElroy
Szereplők: Sean Skene, Blane Cypurda, Dan Skene

A történet: Egy, a nyugat-virginiai vadon mélyén fekvő elszigetelt kórházban három visszataszítóan deformált mutáns könyörtelen, vérengző ámokfutásba kezd. Évtizedekkel később a vérszomjas kannibálok új zsákmányt találnak: egy csapat síelőt, akik egy hóvihar miatt az azóta elhagyatott épület falai közt rekednek. Az egyre jobban pánikba eső társaság kénytelen lesz szembesülni a döntéssel: vagy harcolni kezdenek, vagy mindannyian meg fognak halni…

Ajánló

8. Motel 3. - Hostel Part: III

hostel-part-iii-poster.jpgRendező: Scott Spiegel
Forgatókönyv: Michael D. Weiss
Szereplők: Klip Pardue, John Hensley, Thomas Kretschmann

A történet: Scott az esküvőjére készül, előtte viszont a három haverjával, Justinnal, Mike-kal és Carterrel legénybúcsúra mennek Las Vegasba. Egy sztriptízbár, pia, néhány szexi csaj, és máris egészen más színben látják a világot. Nikki és Angela elcsábítja őket a városszéli lokálba, ahol állítólag remek partit tartanak. Másnap megpróbálják összerakni, mi történt, amikor rájönnek, hogy Mike eltűnt. A keresésére indulnak, de mintha csak a föld nyelte volna el. Azután kiderül, mi vár rájuk. Az elit vadászklub tagjai pokoli játékot szerveztek, melyben nekik szánják a főszerepet.

Ajánló

7. Sikoly 4. - Scream 4

scream4_poster.jpgRendező: Wes Craven

Forgatókönyv: Kevin Williamson
Szereplők: Neve Campbell, David Arquette, Courtney Cox

A történet: 10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.

Ajánló

6. A rítus - Rite

riteposter.jpgRendező: Mikael Hafström
Forgatókönyv: Michael Petroni
Szereplők: Sir Anthony Hopkins, Alice Braga, Colin O'Donoghue

A történet: Michael Kovak a papi szeminárium egyik hallgatója a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, sőt a démoni megszállottságot "csak" pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban viszont találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki egész életét a gonosz elleni küzdelemre áldozta és az ő hatására Michael is másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor aztán olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

5. Végső állomás 5. - Final Destination 5

final-destination-5-movie-poster-2011-1010712981.jpgRendező: Steven Quale

Forgatókönyv: Eric Heisserer, Gary Dauberman, Jeffrey Reddick
Szereplők: David Koechner, Emma Bell, Nicholas D'Agosto

A történet: Egy férfi különös megérzése megmenti néhány munkás életét, akik egy függőhíd javításán dolgoznak, de a szerencsés menekülés nem a happy end - hanem egy borzasztó, kilátástalan küzdelem kezdete.
A halál ugyanis nem szeret veszíteni, és akiket áldozatul nézett ki magának, azokat mindenképpen magával viszi. Hiába menekülnek az életben maradtak, hiába próbálják megúszni az elkerülhetetlent. A mindenütt jelen lévő halál egyenként, borzalmasabbnál borzalmasabb módon vadássza le őket.

Ajánló

4. Grave Encounters

grave_encounters.jpgRendező: The Vicious Brothers

Forgatókönyv: The Vicious Brothers
Szereplők: Sean Rogerson, Juan Riedinger, Ashleigh Gryzko

A történet: Egy dokumentum filmes csapat, akik egy sorozatot készítenek a szellemektől megszállt helyekről, újabb videót forgat, melynek során egy elhagyott elmegyógyintézetbe jutnak, ahol állítólag szintén szellemek tevékenykednek, ami nem is csoda, hiszen anno nagyon sok páciens volt az intézetben és az orvosok pedig gazfickók voltak és gusztustalan dolgokat csináltak szegény hülyékkel. Kis csapatunk számára pedig gyorsan bebizonyosodik, hogy ezúttal nem egy mende-mondával van dolguk és nem kell saját gyártású effekteket és hangokat használniuk ahhoz, hogy ráijesszenek a közönségükre sőt, nekik maguknak kell túlélniük valahogy az éjszakát!

Ajánló

3. Parajelenségek 3. - Paranormal Activity 3

paranormal-activity-poster.jpgRendezők: Ariel Schulman, Henry Joost

Forgatókönyv: Oren Peli, Michael R. Perry
Szereplők: Katie Featherston, Spraque Grayden, Jessica Tyel Brown

A történet: A Parajelenségek 3. a második rész előzmény filmjének tekinthető, hiszen ottani főhőseink Katie és Kristi kerülnek ismét csak a középpontba, viszont most jó néhány évvel korábban járunk, fiatalként láthatjuk őket és az akkor történt borzalmakat dolgozza fel a trilógiává bővült franchise újabb epizódja. Természetesen a már bevált és megszokott módszerek segítségével. 

Ajánló

2. A dolog - The Thing

The.Thing.2011.HunSub.BRRip.XviD-Triad.jpgRendező: Matthijs van Heijningen Jr.

Forgatókönyv: Eric Heisserer
Szereplők: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen

A történet: Kate Lloyd amerikai paleontológus élete legnagyobb felfedezéséhez érkezik, amikor egy norvég kutató csapat az Antarktiszra hívja a lányt, hogy segítsen egy érdekes kutatásban, melynek során a norvégok egy jégba fagyott idegen űrhajóra bukkantak, sőt az űrhajó közelében az űrhajó jégbe burkolozó utasát is megtalálják, akiről eleinte mindenki azt hiszi, hogy halott, ám ahogy a hatalmas jégkocka olvadni kezd a lény is új erőre kap és halálos parazitaként csap le a mit sem sejtő emberkékre, hiszen szörnyünknek különleges képessége is akad: bárki alakját képes felvenni, hogy aztán így gyilkolja le a maradék homo sapiens sapienst.

Ajánló

1. Ház az erdő mélyén - The Cabin in the Woods

cabin-in-thewoods-post.jpgRendező: Drew Goddard
Forgatókönyv: Joss Whedon, Drew Goddard
Szereplők: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison

A történet: Néhány fiatal egy erdei kis házikóba utazik, hogy lerázzák magukról a hétköznapi nyűgöket és ivással és huncutkodással töltsenek egy hétvégét. Igen ám, csak, hogy az, ahogy a horrorfilmekben lenni szokott az "élet" közbe szól, ugyanis néhány zombi csap le a fiatalokra, miután a pincében egy nyakékre bukkannak és ez még csak a kezdet, ugyanis szépen lassan valami ördögi összeesküvés körvonalozódik ki, egy olyan gonoszságé, ahonnét nincs menekvés vagy ha mégis, az is súlyos következményekkel jár.

Ajánló

Címkék: toplista best of horror

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194766374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2012.09.10. 15:15:01

Uram isten, Apollo 18, The Tunnel, The Darkest Hour, Priest, és PARARATYI 3? Elásom magam a szavazók helyett is...

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.10. 15:43:42

@gorre126: A The Tunnel szerintem belefér, a többi valóban érdekes, viszont nem a szavazókat kell elásni, hanem csak józanul át kell gondolni, hogy milyen filmek is jutnak el hozzánk (nem torrenten, meg letöltve), hiszen a lista nagy része olyan produkciókból áll, amiket itthon mozikba vetítettek és ezt a horrort kapta a magyar.... ezért pedig nem a néző a hibás, hanem egy részről a filmforgalmazást meg az ehhez kapcsolódó dolgokat okolhatjuk, de semmiképpen nem azt, aki szavazott, mert látott tavaly 3 horror a moziban, ahol csak ezeket az egyébként valóban közepes darabokat vetítették. Itthon sajnos ennek egyébként sincs hagyománya, de talán a blog is pont ezért van, hogy bemutassunk olyan filmeket, amelyekhez itthon külföldről megrendelve vagy letöltve juthatunk hozzá és ez talán segít az egyszeri nézőnek is abban, hogy túl lásson a The Darkest Hour és a Priest okozta ködön.
Egyébként majd felkerül a maradék 49 film is, ami nem jutott tovább, azok között akadnak itthon kevésbé ismert filmek is.

gorre126 2012.09.10. 16:19:58

@Csabi87: Azért részben a néző is hibás, úgymond "ki kellene utálni" az ilyen filmeket a mozikból, azzal, hogy épeszű ember nem ül be rájuk. Mint a valóvilág. Sokak szerint szar, de azért csak nézik, növelve a statisztikákat…

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.09.10. 17:10:00

Az első hellyel egyetértek, a Végső állomás 5 meg imax 3D-ben zseniális volt, de az Idegen arcok és a Dolog is tetszett, és a maguk komolytalan hangvételével a Sikoly 4 meg a Végső állomás 4 is bejött. A maradékból nem láttam mindet, de amiket igen, azoknak a nagy része vállalhatatlan volt (Divide, PA3!, Grave Encounters, Roommate, Apollo18, Hostel3 főleg). Szóval eléggé meg vagyok most döbbenve én is, hogy ilyen silány volt horrorból a felhozatal.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.10. 21:42:12

@gorre126: Igazad van, de ha kiutáljuk ezeket a filmeket akkor mi lesz? Még ez a szar se jut el hozzánk... a hazai horror felhozatal nagyon silány... szerencsére feliratosan eljut hozzánk sok igényesebb és jobb darab is, de azok összességében kevés emberhez érnek el. Én azt nagyon sajnálom is és tényleg csak bízom benne, hogy az itteni ajánlatokkal, olyan filmeket is bemutatunk, amelyet egyébként a magyar horror kedvelő nem feltétlen találna meg.

@Dr.Jones: Egyébként lehet nem is látod rosszul, nem sok jó horror volt 2011-ben, mármint igazán jó, mondjuk nekem a zárójeles listádból a Divide tetszett és a Grave Enc. is. Viszont a Motel 3... tényleg no komment... én nem szidom azt, aki ezt a filmet írta és szavazott rá, inkább sajnálom, hogy olyan horrorokat látott, hogy azok közül a Motelt ítélte meg a legjobbnak.

gorre126 2012.09.11. 13:42:09

@Csabi87: Vagy: ráébrednek, hogy ide jobb kell. Persze a te verziód is lehetséges.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.11. 18:51:13

@gorre126: Lehet Neked van igazad, tudod én egy elég optimista ember vagyok, úgy általában, viszont amikor kis hazánkról van szó (és most nem csak a filmforgalmazásra gondolok), akkor ez az optimizmus elszáll, gondolom érted miért :D A hazai filmforgalmazással kapcsolatban pedig szintén pesszimista vagyok, nyilván nem látok bele a dolgokba és nem tudom mennyibe kerülne elhozni egy The Collectort és kiadni DVD-n, vagy vetíteni moziba... vagy hogy pontosan, hogy megy ez... érdekes mert kivülről azt is érezheti az ember, hogy a hazai forgalmazók szarnak bele az egészbe és tényleg csak a tucat horrort hozzák hozzánk, amelyekből valószínűleg nagy profit lesz, de hogy a néző igazán jól szórakozzon le van szarva... vagy az is lehet, hogy ezekre a filmekre van lehetőség, őszintén szólva ez utóbbit tartom kevésbé valószínűnek...
Na persze a hazai filmforgalmazást se szeretném szidni a tények ismerete nélkül, tehát nem kell készpénznek venni, amit írok, mert a csuda tudja. Hátha előbb utóbb alakul a helyzet :)

süti beállítások módosítása