Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Grimm - 2. évad 1. rész

Írta: Szilvia1626

2012.08.25. 17:37 Csabi87

A mai naptól újabb sorozattal bővül a blog repertoárja, ugyanis a bekapcsolódunk a Grimm 2. évadába Szilvia1626 segítségével, aki majd hétről hétre "hogy voltozik" a széria kapcsán. Picit megcsúszva jön most az első rész, majd pedig jövőhét végén az új évad második és harmadik része egybe gyúrva, utána pedig hétről hétre érkeznek az újabb írások.

Szilvia1626 egyébként ismerős lehet, akár a Hotdogról is, ahol a sorozattal kapcsolatban vezet egy remek kis magazint vagy a Facebookról, ahol szintén nyomon követi a széria alakulását, szerintem mehet is neki egy lájk érte ;) Én pedig át is adnám a szót:

Hát igen, végre megérkezett a Grimm második évada is. Mindenki nagyon várta már, hiszen az első évad eléggé megosztotta az embereket, nem sok reményt fűztek a sorozathoz, ahogy ahhoz sem, hogy lesz második évad.

Folytatás a tovább mögött.

grimm_s02-e04.jpg

Ennek ellenére az új évad első része igazán izgalmasra sikerült és ott folytatódott, ahol az első évad befejeződött. Szeretett Mr. Grimm-ünk éppen harcba keveredett Akira Kimurával az érmeket illetően. Eközben viszont színre lép az a „bizonyos” fekete ruhás hölgy, akit pár részben már sejtelmesen láthattunk. Mint kiderül a hölgy nem más, mint Nick Burkhardt nyomozó eltűnt édesanyja, aki szintén egy Grimm.

Eközben a portlandi kikötőben újabb teremtményünk - aki igazán ijesztőre és nagyon dekoratívra sikeredett - gyilkolássza az embereket, üzenetet hagyva a Grimmnek.

Eddie és Rosalee tesztelik Adalind macskáját, és próbálják kideríteni hogy mivel átkozhatták el Juliett-et. Az eredmények meggyőzőek, de nem sok idejük van a lány megmentésére.

grimm_s02-e03.jpgRenard kapitány pihenésre inti Nicket, mikor a rendőrség elhagyja a házat, újból feltűnik Kelly, Nick édesanyja, majd betoppan Eddie és Rosaleeis. Kelly teljesen felháborodik amikor megtudja, hogy egy vérszomjas és egy rókaféle a fia barátai, amikor ellenségeknek kellene lenniük.

Kelly elárulja Nick-nek 18 éven át tartó menekülésének okát, majd szembesül azzal, hogy fiának már barátnője van. Kelly az érméket kéri tőle, mert szerinte csak ő tudja megvédeni azokat, hiszen a királyi családok próbálják vissza szerezni őket.

Renard Adalind anyjánál Catherine-nél érdeklődik lánya hol létéről, de mint kiderül semmit nem tud róla. Elmondja neki, hogy Juliette betegségének Adalind az okozója, és hogy mindent elfog követni azért hogy Juliette felépüljön.

A kórházban az emlékek lassan kifolynak Juliette elméjéből és szinte teljesen elfelejti Nick-et.

Nick és Hank hívást kapnak, hogy a kikötőben gyilkosság történt. A konténerek falán Nick egyből felismeri, hogy az üzenet neki szól. A kapitányságra visszatérve FBI ügynökök várják őket és átveszi az ügyet tőlük.

grimm_s02-e02.jpgRenard meglátogatja Kimurát a börtönben, és elmondja neki, hogy kettős gyilkosság gyanújával halálra ítélték. Kimura elárulja, hogy két Grimm létezik.

Nick elviszi a lakókocsihoz Kelly-t, és mint kiderül Marie néni és Kelly gyűjtőtték össze a lakókocsi tartalmát.

Nick előveszi az érmékkel teli dobozt, és Kellynek adja, aki azt mondja vissza kell vinnie a görög szigetre, mert csak ott lehet megsemmisiteni őket. Nick megmutatja a kontérről készült képeket anyjának, aki meglepődve hallja, hogy Nick már találkozott a Grimm-ek kaszásaival. Véleményük ugyan megegyezik mi szerint nem kaszás ölte meg a konténeres áldozatokat, azonban egy sokkal rosszabb teremtményre gyanakszik Kelly. A képek alapján feltárják a híres Grimm könyvet amelyben egyből megtalálják a Mauvais Dentest vagyis a Kardfogút. Ez a csodás teremtmény egy igazi gyilkoló gép, amely képes akár egy falut is kiirtani. Kelly ragaszkodik hozzá, hogy látnia kell a holttesteket.

Eközben egy európai kastélyban, Eric Renard, Renard kapitány öccse kínoz egy embert, miközben telefonon utasításokat ad a Kardfogúnak, aki azt feleli látta Nick-et és hamarosan véget vett az ügynek. Itt már sejthetjük, hogy mindent megtesz, hogy el tegye láb alól Grimm-ünket.

Catherine a gyógyszertárba megy és Rosaleenek ad egy listát, arról amire szüksége lenne. Rosalee minél előbb megpróbálja összeszedni az összetevőket, ekkor azonban Catherine felfedi boszorkányfajzat arcát.

grimm_s02-e01.jpgKelly a hullaházban megerősíti, hogy minden bizonnyal Kardfogú a tettes. Eközben Nick hívást kap Eddie-től, hogy egy boszorkányfajzat ugyanazokat az összetevőket keresi, amelyekkel ők dolgoznak, és hogy rájöttek, ez egy ébresztési varázslat. Nick a telefonszáma alapján rátalál Catherin-re és megfenyegeti, hogy ha nem ébreszti fel Juliett-et a varázslatból, akkor végez vele.

Kelly a kulcsról kérdezi Nick-et, melyet Marie néni adott neki, rájönnek, hogy ebből a kulcsból 7 darab létezik, és hét királyi család kovácsoltatta őket, a keresztes háborúk idején. Ha minden kulcs egy valakihez kerül, egy térképet rajzol ki, ami elvezet a konstantinápolyi kincshez. Kelly figyelmezteti Nick-et, hogy tudják, a kulcs nála van és elfognak jönni érte. Azt is elmondja, hogy Kimura tudja, hogy Portland-ben kik tartoznak a királyi családokhoz.

Eközben a börtönben megmérgezik Kimurát.

A Kardfogú a régi malomhoz csalja a két FBI ügynököt, majd rájuk támad. Kanigher ügynök Nick-et hívja segitségül, azzal a kéréssel, hogy egyedül menjen a malomhoz, vagy különben a Kardfogú vele is végez. Nick Kelly-vel indul a malomhoz, ahol Kelly elrejtőzik. Nick vérnyomokat követ, amik elvezetik a két ügynök holttestéhez.

Na itt jön a kedvenc részem, micsoda véletlen, hogy megszólal Nick telefonja. Eddie hívja, aki tájékoztatja hogy kész a gyógyír Juliette számára, és indulnak a kórházba. Nick éppen mondani akarja, hogy nem alkalmas az időzítés, amikor a Kardfogú hirtelen hátulról rátámad...

Hát kíváncsian várjuk a folytatást, remélhetőleg hozzák végig ezt az izgalmas lendületet és nem tunyul el a sorozat, amit sajnos az első évadban megtapasztalhattunk.

grimm_s02-e05.jpg

Címkék: sorozat grimm

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614730308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása