Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tavaszi vérszomj (2011) - Rites of Spring

2012.08.15. 19:14 Csabi87

Rites-of-Spring-Poster.jpgA Rites of Spring előzeteseit és képeit elnézve igazán bizakodhattunk abban, hogy egy nagyon fasza filmhez lesz szerencsénk, sajnos az egész produkciót elnézve ez nem teljesül maradéktalanul, viszont még így is egy egész pofás darabot tisztelhetünk Padraig Reynolds filmjében. (Egy a rendezővel készült interjúfordítást egyébként itt megtalálhatjátok.)

A történet tulajdonképpen, amolyan kettő az egyben módon tárul elénk, ahol a szálak csak a játékidő második felében futnak össze.

Először két fiatal lány elrablásának lehetünk szemtanúi és az is csak hamar kiderül, hogy egy idős bácsi a felelős a gaztettért, aki nem csak úgy heccből vagy nyugdíjas éveinek unalmában tette mindezt, hanem alapos oka volt rá, hiszen itt a tavasz (nem... nem a fasza dagad - már bocs), ekkor pedig áldozatot kénytelen bemutatni egy a fészer alatt élő szörnynek, aki ha nem kapja meg a friss húst, akkor bizony dorbézolni indul. A bácsi azonban úgy tűnik öregszik, mert már nem bír úgy a lányokkal, mint régen, sőt mi több a szörny (Wormface) is kijut édesded lakhelyéről és megkezdi azt a bizonyos tavaszi nagy mészárlást.

A másik szálon pedig szintén egy emberrablós történetet láthatunk, csak ezúttal az ok egy picit egyszerűbb: gonoszaink "mindösszesen" váltságdíjat követelnek egy gazdag fószertől, ezért ejtik foglyul annak lányát, a nyomatékosítás kedvéért pedig a feleségét le is lövik. A tettesek ezek után egy már használaton kívüli, erdei iskolába hajtanak, ott szeretnék kivárni a váltságdíj megérkezését, lehetőleg nyugodt körülmények között. Ez azonban nem jön össze, ugyanis az öreg embertől elmenekült lány - nyomában Wormface-szel - pont az iskola felé tart.

A tovább mögött folytatom.

Az a helyzet, hogy egy kis piros pont, azért mindenképpen jár Padraig Reynolds-nak - aki a rendezés mellett a forgatókönyvet is jegyzi - ugyanis az említett két szál egybe gyúrása szerintem rendkívül izgalmassá tette a filmet, sőt ugye már a szinopszis alapján nagy vonalakban vázolták nekünk, hogy ez fog történni, engem pedig már ott megnyertek maguknak.

A baj, hogy a megvalósításba már csúszott egy-két hiba. Például meglehetősen kevés igazán véres és durva jelentet láthatunk, ami azt hiszem baj, mert végtére is egy slasherről van szó, abban pedig fröcsköljön a vér és akadjon néhány kreatív, durva pillanat. Ezek innen javarészt hiányoznak, bár tény, hogy néhány ilyen is akad, de mintha Reynolds-ék inább a történetre próbáltak volna rágyúrni.

Azzal egyébként különösebb baj nincs is, talán ez esetben egy picit jobban is bemutathatták volna Wormface-t, mert számomra nem igazán jött le, hogy akkor ő most mi és mi a francot keres az öreg ember pincéjében, persze lehet, hogy véletlen elsiklottam ezen momentum felett.

Illetve, ami még egy picit bosszantott az az, hogy meglehetősen gyorsan vége szakadt az egésznek. Értem ez alatt azt, hogy hosszan vezetik fel nekünk a történetet - mind a két szálat - majd későn érnek ezek egybe, az izgalmak pedig ott indulnak be csak igazán, így viszont ezt nem élvezhetjük sokáig - én legalábbis elnéztem volna még egy darabig ezt a részt is, ehhez képest pedig Wormface gyorsan leabálja azokat, akiket kell, majd pedig az, akiről sejtjük, hogy életben marad legyőzi őt. Ezzel azt hiszem nagy titkot nem is árultam el, hiszen ez szokás szerint elég kiszámítható.

Szereplőinkre viszont lehet különösebb panasz, egy közepes szintet azt gondolom, hogy mindenki hozott, szóval jár a buksi simogatás nekik is.

Reynolds-nak egyébként a Rites of Spring volt az első rendezése (jó, két rövidfilmet leszámítva), bár forgatókönyvíróként még 2007-ben a Buried Alive című minisorozatot letette az asztalra, igaz az nem volt különösebben sikeres produkció, mindezek ellenére és ezekkel együtt én azért figyelek a következő nagy dobására, ugyanis összességében én bírtam ezt a filmet is, kicsit csalódtam és lehetett volna ez jobb is, de azért 6 pont még így is jár érte.

Címkék: 2011 amerikai film slasher 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54680718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása