Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megan is missing (2011)

Ha megnézed, tuti elveszi a kedved a cseteléstől!

2012.08.05. 18:30 Herschmi

Megan-Is-Missing-poster.jpgManapság szinte mindannyian csetelünk, ismerkedés lassan már csak számítógép előtt folyik és igazából bele se gondolunk, milyen veszélyeket rejt, ha vadidegenekkel beszélgetünk és kiadjuk magunk. Legrosszabb az egészben, hogy nem azok rejtik az igazi veszélyt, akik bunkó és perverz dolgokat írogatnak. Szerintem már mind találkoztunk ilyenekkel. Az igazi elmebeteg a bizalmunkba férkőzik, elaltatja a bennünk rejtőző gyanakvást és a vele való találkozás után egyszer csak egy pincében összekötözve ébredünk. A fiatalabb korosztály, főleg a lányok vannak a legnagyobb veszélyben ilyen téren. A Megan Is Missing is ezekre a veszélyekre próbálja felhívni a figyelmünk.

Megan és Amy legjobb barátnők, bár szöges ellentétei egymásnak. Megan egy népszerű lány, bulizós, mellesleg egy igazi kis ribanc. Amy pedig egy csendes, otthonülős szűzkislány. Megan aztán eltűnik, miután randizik egy Josh nevű sráccal, akit a neten keresztül ismert meg. Amy megpróbálja megkeresni, de a nagy kutakodásban ő is pórul jár…

Folytatás a tovább mögött.

A filmet három részre lehet osztani. Az első harmadban tizennégy évesek szétcsúszását és kurválkodását látjuk csak. Ami mellesleg rohadt idegesítőre sikeredett és szerintem nagyon erősen túloz is. Nem járok tinédzser bulikba, de nem hiszem, hogy 13-14 évesen minden jött-menttel dugnak és orrba-szájba port szívnak.

A második harmadban Megan eltűnik és Amy próbálja megkeresni. Totális dögunalom, igazi szenvedés végig nézni és ébren maradni.

Az utolsó rész pedig egy harmatgyenge torture porn, ahol Amy szenvedéseit nézhetjük végig. A változatosság kedvéért ez is borzasztóan unalmasra sikeredett.
Maga az alapötlet nagyon jó, de a megvalósítás??? Szánalmasan gyenge és unalmas. Feszültség és izgalom egy pillanatig sincs a levegőben. Próbálkoztak sokkoló dolgokkal, de ezek se jöttek össze. A filmnek két pozitívuma van (SPOILER!!!): az egyik, amikor emberrablónk Amyt a macijával zsarolva rákényszeríti, hogy kéz nélkül egyen egy tálkából, a másik, mikor egy hordóba zárja halott barátnője mellé és elássa. Utóbbi eredeti ötlet volt, csak azt nem értem, mi az isten nyiláért kellett 10 percen át megállás nélkül azt néznem, hogy egy fickó gödröt ás???!!! (SPOILER VÉGE) Ezektől a jelenetektől se vágtam hanyatt magam, de legalább tűrhetőre sikeredtek.

Magát a filmet a két lány kézi és webkameráin át látjuk, valamint pár jelenetben bűnügyi és rendőrségi bejátszásokon át. Készítők igaz történetként próbálják beállítani, persze mind jól tudjuk, hogy nem az. A produkció egyetlen erőssége az lehetne, hogy tényleg megtörténhetne ez a való életben, sőt szerintem előfordul néhanapján ilyen eset.

Összegezve: akármilyen szar, mégis elgondolkodtat az internetes ismerkedés veszélyeiről, emiatt kapja csak meg a 3 pontot, de szerintem messziről kerüljétek!

Ui.: Kíváncsi lennék, nektek mi volt a legduvább internetes élményetek, írjátok meg kommentként!

Címkék: áldoku 2011 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr544688495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökibá 2012.08.06. 13:21:34

Nekem van két gyermekem, ez a film csak annál 3 pont, akinek nincs..
Nem is hinnéd, mennyire gyakoriak az ilyen esetek.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.08.06. 13:38:19

Én ugyan még nem láttam a filmet, de Herschmi védelmében azért talán elmondanám, hogy nem biztos, hogy ez abból fakad, hogy nincs gyereke (persze nyilván más egy szülőnek végignéznie egy ilyen témájú filmet, de itt megint bejön a képbe, hogy a pontozás baromira szubjektív).
Illetve az is lehet, hogy horrorként ez csak 3 pont, és szerintem Herschmi horrorként pontozta, nem drámaként - mert hogy szerintem a kritikák alapján ez inkább egy dráma horror elemekkel, mint sem fordítva (csak úgy, mint a The Woman, ami nekem horrorként nem is tetszett, még ha egyébként drámaként jobban meg is állja a helyét).
Viszont az írásban szerintem eléggé ki lett emelve, hogy témáját és nyomasztó hatását tekintve azért ez egy durva film.

Tökibá 2012.08.06. 14:01:14

Filmként értékelve nálam úgy 6-7 pont. A horrormirroron is folyt róla értekezés, érdemes átolvasni.
Eltúlzottnak érzem a fiatalok életének bemutatását, de egy ilyen minimál filmnek más esélye nincs, muszáj egy kis hatásvadászathoz nyúlnia a készítőknek.
Egyetértek, inkább dráma ez, annak viszont elég hatásos.
Szülőként meg tudom, hogy sajnos sok ilyen eset van, még ha az eszköz éppen nem műanyag hordó.
Egyébként a múlt század elején élt egy Kiss(?) Béla nevezetű tömeggyilkos Cinkotán, aki nagyon hasonló módszerekkel végzett áldozataival. Érdemes utánaolvasnotok, az akkori viszonyokhoz alkalmazkodva Ő fémtartályokat és internet híján apróhirdetéseket adott fel..jó 2 tucat fiatal nővel végzett.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.08.06. 17:38:19

@Tökibá: Hát arról lehet vitatkozni, hogy dráma vagy horror. Szerintem mindkettőnek harmatgyenge. A The Girl Next Door, na az brutális dráma. Vagy Az osztály (észt film, érdemes megnéznetek). Megvolt az esélye, hogy egy nagyon ütős film legyen, de nem lett az. Egy tehetséges rendező kezében fantasztikus film lett volna, de szerintem eléggé érződött, hogy Goi eddig csak tv-sorozatokat csinált. Gyerekem tényleg nincs, de viszont évek óta dolgozok és foglalkozok gyerekekkel, valamennyire át tudom érezni. Internetnek tényleg megvannak ezek a veszélyei, hidd el, nekem férfi létemre is volt már kellemetlen netes élményem. Egy dologban jól álltak hozzá a filmhez. Az igazi pszichopaták a bizalmunkba férkőznek, ezért veszélyesek. Aki csak mocskolódik vagy másnem mutogatja magát a kamerába, az teljesen ártalmatlan.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.08.06. 20:15:43

Továbbra is jelzem, hogy nem láttam a filmet, de azt hiszem a készítők mindenképpen jó témához nyúltak és itt a jót úgy értem, hogy olyan téma, amiről kell beszélni és ami tényleg fontos és végül is, ami jó, hogy ha remek film, ha közepes, ha szar beszélünk róla mi is, más blogok is, sőt ugye külföldön is elég visszhangos, amennyire tudom... és talán picit fokozottabban felhívja erre a jelenségre a figyelmet, sőt mivel a horrornéző korosztály is fiatalodik, talán az ő figyelmüket is... persze lehet picit túl gondolom ezt a részét, de remélem nem, mert egy ilyen film talán könnyebb eljut a korosztályhoz, mint egy felmérés vagy cikk, amit a fiatalok sajnos leszarnak (tisztelet a kivételnek persze!)

süti beállítások módosítása