Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Loch Ness-i szörny visszatér (2008) - Beyond Loch Ness

2012.08.04. 18:58 Csabi87

beyondlochness-poszter.jpgA CGI szörnyeket felvonultató filmek mindig is vidám szórakozást ígérnek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, bár talán főleg azoknak, akik szeretik az efféle agymenéseket. Nyilván ezek a fajta produkciók mindig a hülyeség köré építkeznek, de azért egy-két jobban eltalált darabra is rábukkanhatunk a sorok között. Talán ilyen A Loch Ness-i szörny visszatér is, amelyben a Skóciából származó tavi lény Nessy borzolja a kedélyeket.

A produkció elején az 1970-es években járunk a Loch Ness tó partján, ahol egy kutatócsapat igyekszik bizonyítékot találni a vízben élő, állítólagos szörny jelenlétére. Erre aztán nem is kell sokat várni, ugyanis a csapat búvárja percekkel később egy hatalmas tojást hoz a felszínre, ami állítólag az ott élő plesiosaurus-é. Ez a tény szintén hamar bebizonyosodik, mivel, hogy az említett "tojó" a felszínre jön és visszaszerzi kicsinyét, miközben kegyetlenül kettétép mindenkit a csapatból, egy fiatal srác kivételével, akinek az apja is odaveszik a tragédiában. 

Ezek után aztán már a jelenben termünk, egy amerikai kis városban, ami, hogy hogy nem pont tóparton fekszik, a tó pedig hatalmas és állítólag egy nagy szörny bukkant fel benne az utóbbi időben, még hozzá valószínűleg egy plesiosaurus. Azannyát, gondolhatjuk egyből, hiszen akkor mi lesz itt? Pont az, amit várnánk, nem sokkal később előkerül az egykori apa nélkül maradt srác, aki úgy érzi, hogy itt az ideje, hogy bosszút álljon Nessy-n.

Folytatás a tovább mögött.

Joggal merülhet fel bennünk az a kérdés is, hogy de mégis mi a picsát keres a Loch Ness-i szörny egy amerikai kisvárosban, hisz még szárnya sincs. Nos ez utóbbi igaz, azonban Loch Ness tavát és a történetünk helyszínéül szolgáló tavat egy víz alatti / föld alatti alagút köti össze, amiben ez a lény vidáman tud közlekedni. Azt hiszem az ilyet nevezik varázsalagútnak, de egy ilyen produkcióban abszolút indokoltak az efféle csodák.

Egyébként ha már csodák, nem tudom ki mennyire van otthon a dinoszauruszok témakörben, én se annyira, de régebben azért eléggé érdekelt a dolog, így hát tudom, hogy a plesiosaurus a könyvek szerint kurvára nem úgy néz ki, mint a filmben. Úszói vannak, nem lábai és a szárazföldre a tudósok szerint nem is igen merészkedett ki. Tehát a varázsalagút mellet még egy tulajdonképpen új lényt és gyártottak nekünk a készítők, amiért talán örökre hálásak lehetünk nekik, ha nem vagyunk paleontológusok. 

Ilyen és ehhez hasonló őrültségek tehát megszámlálhatatlanul özönlenek felénk a szűk másfél órás játékidő alatt, csak úgy, mint a kiszámíthatóság és a sablonosság, de ezeket én személy szerint nem igazán rovóm fel hibának, mert azt kaptam amire számítottam és amiért ezt a filmet választottam esti szórakozásnak.

Ami picit szembetűnőbb az talán az, hogy 2-3 helyen elbaszott vágásokat is láthatunk. A körülményes körülírás miatt, most nem is igazán fejteném ki, hogy ezek hol vannak, aki látta, vagy aki megnézi a filmet tudni fogja miről beszélek. Persze ezek apróságok, de valahol bosszantóbbak, mint a sablonosság, na de sok vizet azért nem zavarnak.

A produkciót egyébként Paul Ziller rendezte, aki azért a hasonló filmekben otthon van, hiszen a Rajzás - Új faj is neki köszönhető, csak úgy, mint A jeti bosszúja vagy a Troglodyte, amit biztos nehéz lehet kiejteni. A forgatókönyvet pedig ő és Jason Bourque (Ghouls, Hellhounds) írta Andrew Sands ötlete alapján

Néhány szereplő nevét is megemlíteném, többek között Brian Krause (Camel Spiders), Niall Matter (Secrets of the Summer House), Don S. Davis (Hívatlan vendég, Hasznos holmik, Ómen 4.) és Carrie Genzel (Ördög bújt beléd) látható. Egyébként ha kötözködni akarok, akkor ugye azt is a hibák közé sorolhatjuk, hogy az 1971-es születésű Carrie Genzel alakítja a '80-ban született Niall Matter édesanyját. Még egy csoda.

A pontokat illetően egy erős 4-est azért adnék a szörnynek, mert jót szórakoztam és, mint már sokszor hangsúlyoztam bírom a CGI lényes baromságokat, ez pedig azok közül is a jobbik fajta volt. 

Címkék: 2008 szörny cgi 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr64634637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása