Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Enter Nowhere (2011)

Egy remek thriller tavalyról!

2012.08.01. 18:36 Csabi87

enter-nowere-poster.jpgAz Enter Nowhere című horror/thrillerre igen csak kíváncsi voltam, már csak a főszereplő Sara Paxton miatt is, aki habár túl nagy szépségnek nem feltétlen nevezhető, de nem választ olyan rosszul filmeket és mint színész szintén remekül helytáll, szóval ha egy produkció szar is, az általában nem rajta múlik.

Ennél több reményt viszont nem igen fűztem ehhez a darabhoz, viszont ugye megtörtént, ami ilyenkor szokott, egy jó kis produkcióba futottam.

Azt mondjuk már az elején megjegyezném, hogy az Enter Nowhere szerintem nem igazán horror, inkább egy nem túl pörgős, de ennek ellenére jól kitalált és izgalmas thriller, amelyben nyilván akad egy-két durvább jelenet is... de én a horror titulust azért elég túlzónak érzem.

A sztori elején egy lányhoz van szerencsénk, aki jól láthatóan menekül valaki elől egy erdő közepén álló kis viskóba. Fasza slasher? - merülhet fel a gondolat, de nem, csak eleinte ezt próbálják meg elhitetni velünk, ami egyébként egész jó ötlet és szerencsére még csak pofára sem ejtenek minket a végén. Szóval hamar kiderül, hogy a csaj férjével együtt kocsikázni indult, amikor az erdőben lerobbantak és a férfi segítségért indult, ám miután nem tért vissza a feleség is eltávolodott a kocsitól, hogy megkeresse a párját, ám erőfeszítéseit nem koronázta siker, csak még jobban útvesztőbe került. Ám ekkor a már említett erdei kis házban összefut egy Tom nevű sráccal, aki szintén hasonló cipőben jár: már néhány napja a rengetegben bolyong. Hőseink úgy döntenek, hogy együtt próbálják meg megtalálni a kiutat, amikor egy újabb szerencsétlenbe Jody-ba botlanak. Az egymás iránti bizalom eleinte nem túl nagy, ám idővel, ahogy karaktereink megismerik egymást kénytelenek rájönni, hogy van egy közös vonásuk, ami miatt az erdőbe kerültek és eltévedtek.

A tovább mögött folytatom.

A történetről többet nem is írnék, mert spoileres lenne és elrontanám az élményt, anyukám meg csuklana, úgy hogy, inkább talán tényleg csak dicsérném a látottakat. 

A néhol talán sablonosnak ható megoldások a végen remekül értelmet nyernek és azt hiszem, hogy egész egyedi produkciót kapunk, amelyet nagyon lehet szeretni.

Szerencsére karaktereinkre szintén ez igaz, ugyanis a sorból senki nem lóg ki, mindenki hiteles és ügyes, persze lényegében 4 szereplőnk van csak, de szimpatikusak és nem idióták, mint oly sok esetben. A terhes lányról például tényleg elhisszük, hogy eltévedt, sőt bennem az is felmerült, hogy igazából sem tudta, hogy éppen hol zajlik a forgatás. Sara Paxton (Cápák éjszakája, The Innkeepers, Az utolsó ház balra) szintén hozza, amit tőle elvár az ember, sőt igazából itt egy kicsit új arcát is megmutatja, ugyanis nem feltétlen egy kedves lányt játszik ez alkalommal és nézzenek oda ez is megy neki, anélkül, hogy idegesítő lenne.

Ha már a szereplők, akkor a másik 3 nevet is megemlíteném, Paxton kisasszonyon kívül még Scott Eastwood (Texas Chainsaw Massacre 3D), Shaun Sipos (Átok 2., Végső állomás 2.) és Katherine Waterston (The Letter) tűnik fel.

A rendezést Jack Heller vezényelte, akinek debütáló alkotása volt az Enter Nowhere, bár már készül egy újabb thriller, amely a Dark Was the Night címet viseli. A forgatókönyvet pedig Shawn Christensen (Elhurcolva) és Jason Dolan írta.

Utóbbiakat egyébként szerintem valóban megilleti a fejen paskolás, mert tényleg jó munkát végeztek és kerek, egész történet hoztak össze, folyamatosan adagolva az újabb és újabb infókat, amelyek mindig egy picit bevisznek minket is az erdőbe, hiszen már azt hinnénk, hogy "ja, na akkor erről van itt szó" és kiderül, hogy egy picike csavar azért még akad.

Ami talán szomorú, hogy habár fenntartom, hogy a sztori kerek és egész, azért a vége egy picit lehetett volna jobb is, érzésem szerint ott aztán főleg akadt sablon megoldás, bár túl sokat talán már ezek sem rontottak az összképen. 

6 pontot adnék erre a filmre, ami egyébként egy nagyon erős hatos, tényleg csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a misztikus thrillereket, a szép technikai megoldásokat és a jól megkomponált történetmesélést.

Szép munka!

Címkék: thriller 2011 misztikus amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr824656296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2012.09.02. 17:33:18

Köszi az ajánlót, szerintem nem nagyon került volna elém a film, ha nem olvasok itt róla :D
Az írással is teljesen egyetértek, nagyon jó kis mindfuck film volt ez :)

SPOILER:
Amikor kiderülnek az évszámok, na ott olyan hátborsózó durvulós érzés kerített hatalmába, ami nem sokszor van :)
Kár, hogy a végén a bombázást, robbanást olyan bénán oldották meg, de hát low budget volt gondolom. :)

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.03. 09:17:19

@stargatelost: Nagyon szívesen, örülök, ha tetszett a film :) Sara Paxton munkásságát egyébként ezért is érdemes szerintem nyomon követni, mert tényleg egész pofás produkciókban vállal szerepet, jó nyilván a Cápák éjszakája kilóghat egy picit kilóghat (mondjuk én arra is 6-ost adtam, mert nem volt egy zseniális film, plusz ha moziban nézem biztos gyengébbnek ítélem, de DVD-n remek esti szórakozás volt a maga is hülyeségeivel).

süti beállítások módosítása