Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyerekjáték 3. (1991) - Child's Play 3

Bejegyzés alcíme...

2012.07.29. 18:39 Herschmi

childs-play-3-poster.jpgMinden sorozattá nőtt film kritikus pontja a harmadik rész. Ha még a folytatás jól is sikerült, a harmadik résztől általában elég erős minőségbeli visszaesés tapasztalható. Így történt ez az Alien, a Halloween, a Psycho esetében és még folytathatnánk a sort. Szerencsére akadnak üdítő kivételek, a The Grudge például részről részre egyre jobb lett. A Gyerekjátékkal nem ez a helyzet.

A Jófiú babákat gyártó cég 8 év szünet után ismét elkezdi a babákat gyártani. És persze Chucky harmadszorra is feltámad és egyetlen cél lebeg a szeme előtt: bosszút állni Andy-n és kiszabadulni „műanyag börtönéből”. Andy az elmúlt nyolc évben folyton más nevelőszülőkhöz került, nem tudott beilleszkedni sehova és felvételt kér egy katonai iskolába. Természetesen Chucky-nak nem jelent gondot bejutni oda és elkezdenie a bosszúhadjáratát.

A folytatás a tovább után.

A harmadik részt Jack Bender rendezte, akinek gyakorlatilag TV-filmekből és sorozatokból áll filmes pályafutása (pl. Lost, Alias, Maffiózók). Hála istennek mozifilmet ritkán rendezett, így is van elég ember, aki ontja magából a trágyadombra való filmeket, mert a Gyerekjáték 3. oda való!

A gyomrom felfordult ennek az igénytelen szemétnek a nézése során! Maga a film a készítők teljes nemtörődömségéről árulkodik és tele van logikai buktatókkal. Eleve lusták voltak kitalálni egy normális történetet Chucky újbóli életrekelésének.

A katonai iskolánál hülyébb helyszínt nem is választhattak volna ki, ami mellett egy vidámpark van! Ki látott már katonai létesítmény mellett vidámparkot? Ráadásul a film egy szellemvasútban fejeződik be, ami szintén röhejes.

Hogy lehet, hogy egy osztályban 8 évestől 16 évesig minden korosztály képviseltesse magát? Ha egy katonai iskolában még felállni is tilos ebéd közben, akkor az egyik növendék miért videójátékozik?

Chucky az egyik jelenetben elvágja Andy lábát, a következőben meg már kutya baja a srácnak, és még sorolhatnám az idegesítőbbnél-idegesítőbb hibákat.

A gyilkosságok meg egyszerűen bénák. Játékokkal meg darts-tűvel gyilkolni? Ökörség. Chucky sokkal többet poénkodik, mint eddig valaha, de még ezek is gyengére sikeredtek és csak tovább rontják a nem létező hangulatot. A második részben általam kritizált szánalmas röhögést legalább eltüntették. Ez a film egyetlen jó pontja.

Összegezve szerintem valamit magára adó ember nem adná a nevét ehhez az idegesítően gyenge filmhez, sokkal inkább Zs-kategóriás horror, mint B. Sajnos a sorozat igazi meggyalázása ezzel csak elkezdődött, a Chucky mennyasszonya és Chucky ivadéka című szarkupacokkal folytatták. Előbb említett filmeket viszont megnézni se vagyok hajlandó!

Ez pedig 3 pontot is csak jó indulattal érdemel.

Címkék: 1991 amerikai film 3/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr974666323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása