Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyerekjáték 2. (1990) - Child's Play 2

Bejegyzés alcíme...

2012.07.28. 18:22 Herschmi

Clilds-Play-II-1990-Poster.jpgEgy valamire való slasher sem maradhat folytatás nélkül, nem volt ez másképp a Gyerekjátékkal sem. A rendezői székben Tom Holland-ot a nem túl neves John Lafia váltotta. Míg Holland javában horrorfilmeknél (és nem is akármilyeneknél) tevékenykedett rendezőként, forgatókönyvíróként, addig Lafia inkább csak TV-filmeket és sorozatokat készített. Kicsit meg is látszik a filmen a rendezőváltás, sajnos nem a jó értelmében. Lássuk a történetet.

Miután Chucky-t megölték az első rész végén, a rendőrség mindent tagadott a gyilkos babáról, viszont Andy és az anyja nem hallgatott, előbbit nevelőszülőkhöz adták, utóbbit bolondokházába zárták. Persze Andy-éknek nem hisz senki, viszont elterjed, hogy az egyik alkalmazott viccből az egyik baba hangkazettájára „Én vagyok Chucky, a fojtogató” és hasonló szövegeket mondott fel és ez okozta a kavarodást. A jófiú babákat gyártó vállalat ki akarja vizsgálni az ügyet, megszerzik a szétégett maradványt és „újrateremtik”, hogy ellenőrizhessék, mi lehetett vele a hiba. Chucky persze életre kel, megszökik és elindul, hogy megkaparintsa Andy testét.

Folytatás a tovább mögött.

A folytatásba sokkal több humort csempésztek a készítők, mint az első részbe. Ez szerintem inkább csak ront egy horrorfilm hangulatán, de ezzel lehet a nagytöbbség nem ért egyet. Na jó, mikor a tanárnőt elveri, azon én is majd megszakadtam, de valószínűleg ezek nélkül a dumák nélkül Chucky soha nem lett volna akkora ikonja a horrorfilmeknek, mint ma.

Az ördöginek szánt kacarászása inkább szánalmas volt, mint félelmetes vagy tekintélyt parancsoló, ez sokat ront a pszichopata gyilkos imázson.

A gyilkosságok változatosak, bár semmi extra nincs bennünk, egyedül az elsőt tudnám kiemelni, mikor Chucky életre kel és agyonráz egy gépen át egy férfit, viszont annál kreatívabb módokon próbálják megölni a babát, ezek nagyon jól sikerültek.

Minden hibája és a fanyar viccek ellenére is még mindig véresen komolyan kell venni Chucky-t, 7 pontot megérdemel a folytatás is.

Címkék: 1990 amerikai film slasher 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174663245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása