Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Juan of the Dead (2011) - Juan de los Muertos

Bejegyzés alcíme...

2012.07.23. 18:23 Csabi87

juan-of-the-dead-poster.jpgA Juan of the Dead című spanyol zombihorrorról csupa jót lehetett olvasni a külföldi portálokon, ennek ellenére azért volt bennem egy kis távolságtartás, hiszen hányszor meg hányszor előfordult már, hogy agyonajnároztak egy filmet, ami aztán később max. egy gyenge közepes volt.

Viszont talán pont emiatt a hozzáállás miatt volt számomra pozitív meglepetés ez a produkció, mert kérem szépen itt egy pofás, jól sikerült, vicces, talán zombi paródiának is nevezhető produkciót kapunk. Tényleg le a kalappal. 

Ám mielőtt részletekbe bocsátkoznék szokás szerint jöjjön egy kis storyline.

Főhősünk a címszereplő Juan egy igazi életművész, pontosan az a fajta, aki a jég hátán is megél. Talán ennek köszönhető az is, hogy sohasem gondolt arra, hogy honfitársaihoz hasonlóan elhagyja szülőhazáját Kubát. Miért is menne Amerikába? Ott dolgozni kéne, míg a mostani életében inkább csak a lábát lógatja, de közben remekül érzi magát.

A dolgok azonban egész gyorsan megváltoznak, amikor egy nagyobb összejövetelen egy fertőzött ember rátámad a népre. Juan és néhány haverja megússzák a bajt, viszont Havanna városában futótűzként terjed szét a kórság, a lakosság nagy része pedig csakhamar emberhúsra éhező agyhalottá válik. A kormány persze eleinte tagadja, hogy nagy a baj, állításuk szerint csak Amerika-szimpatizáns disszidens akcióról van szó, ám Juan-ék gyorsan belátják, hogy Castro kis csapata ezúttal téved. A dolog pikantériája, hogy Juan még a körülmények ellenére sem gondolja, hogy át kellene úszni Floridába, hiszen ott továbbra is dolgozni kell, míg Havannában csak a zombikat kell valahogy kiirtani.

Folytatás a tovább mögött.

Történetünk egyébként egy picit talán hajaz a Haláli hullák hajnalára és bevallom őszintén, hogy az elején egy picit féltem attól, hogy csak egy koppintással van dolgom, mert őszintén szólva egy picit úgy festett a helyzet, de talán ez szándékos lehetett a készítők részéről, mert ezek után azért egy saját utat jár be a film, bár hasonlóságok adódnak, de nem számottevőek és tény, hogy a Juan of the Dead-ben van néhány jó ötlet.

Ezek közül egyébként az egyik legnagyobb talán az, hogy a zombifertőzést az erősen konzervatív, kommunista Kubába helyezték, így már helyet adtak néhány fasza poénnak, csak úgy mint a remek karaktereknek, akik egy része gyorsan szimpatikus lehet számunkra. Ebben persze az is közrejátszik, hogy a színészi játékok egész tűrhetően sikeredtek és a karakterek tényleg jól megírtak, remek mondatokat kaptak és teszik, amit tenniük kell.

Az említett történet tényleg jó, a produkció végig lendületes és pörgős marad, vagy azért mert hőseink éppen mókáznak vagy azért, mert akciódúsabb részeket kapunk. Ezek között egyébként jó néhány emlékezetes jelenet is akad, például, amikor a járkáló zombik serege a víz fenekén megy előre, vagy amikor a kocsis megoldással egy halom zombi fejét vágja le az egyik karakter (utóbbiról egyébként a 28 héttel később helikopteres mészárlása jutott eszembe, de nem azért mert nyúlás lenne, ha nem mert ez is fasza volt).

Sok helyen dolgoztak a készítők CGI-vel, de ez igényes és szépen kivitelezett lett, szóval nem igazán panaszkodhatunk.

Az az igazság, hogy csak jókat tudok mondani erről a filmről, teljesen lekötött, izgalmas és vicces volt, az utóbbi évek egyik legjobb zombifilmje, de talán a Haláli hullák hajnala óta a legjobb (bocs fiúk-lányok a Zombieland-et nem sorolnám ide, minden volt, csak nem jó).

A rendező és forgatókönyvíró Alejandro Brugués nevét azért megemlíteném, az argentin származású szakembernek ez volt az első horrorja, eddig többnyire drámákat rendezett, leginkább szintén Kubában, de azért hátha a jövőben érdemes lesz rá odafigyelnünk.

Részemről kétségtelenül jár a 8 pont, csak ajánlani tudom ezt az alkotást, leginkább a zombi fanoknak, szerintem számukra nem fog csalódást okozni ez a másfél órás produkció.

Címkék: zombi 2011 8/10 spanyol film ajánlók kubai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr354635167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2013.04.03. 19:39:13

"elfogytunk mint a fing a szélben" :)
10/8
zombis, vicces, jó kis szórakozás volt...

süti beállítások módosítása