Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A víz nem válik vérré (1990) - Sundown: The Vampire in Retreat

2012.07.20. 19:10 Csabi87

sundown-the-vampire-in-retreat-movie-poster.jpgNagy izgalommal, hévvel, kedvvel ültem neki A víz nem válik vérré című filmnek, komolyan mondom, szinte már csak az hiányzott, hogy erekcióm legyen, de ebbe viszont nem is mennék bele jobban. Persze a vámpíros filmekért nem igazán vagyok oda, de egy jó horrorvígjátékra mindig is vevő voltam, na meg a stáblistát tanulmányozva szemet szúrt Bruce Campbell neve is, ha pedig ő ott van valahol, akkor általában garantált a szórakozás.

Történetünk egy kis vadnyugati beütésű városkában játszódik, a találó nevű Purgatóriumban, amivel kapcsolatban már a bevezetőben sejthetjük, hogy izgalmas hely, később pedig sejtésünk is beigazolódik, ugyanis a poros kis városkát vámpírok lakják. Az ottani lényekről azonban tudni kell, hogy többnyire békés természetűek (bár ennek ellent mond, a felidegesített öreg vámpír, aki egy ütéssel csapja le a nagymenő srác fejét) és a céljuk az, hogy felhagynak az embervadászattal és megpróbálnak beilleszkedni a társadalomba, de legalábbis szeretnék követni az általános normákat.

Ezen tervükben pedig a legnagyobb segítsük a vérgyár, ahol okos vámpírok egy csapata azon fáradozik, hogy kifejlesszék a művért, ettől pedig azt várják, hogy a vámpír is jól lakik és az ember is megmarad. A gyártás azonban döcögős ezért a helyszínre hívnak egy szakértőt, hogy az majd jól megmondja, hogy is kell ezt profin csinálni, de persze őt nem avatják be abba, hogy pontosan mire is kell majd a vér. A mérnök úr aztán csakhamar meg is érkezik pereputtyával együtt, ám rosszkor mentek rossz helyre, ugyanis jónéhány gonosz vámpír azt tervezi, hogy nem hódolnak be Mardulak gróf művéres tervének és inkább megmaradnak tökös, embergyilkolós vámpírnak, viszont ehhez végezniük kell a békés vérszívókkal.

Folytatás a tovább mögött.

- Mi ölhet meg minket? A Nap?
- Már az sem. A napvédők mindent megváltoztattak. A nappali fény már csak kényelmetlen nekünk, ha védve vagyunk.
- És mi van ha nem véd meg semmi?
- Akkor úgy megsülünk, mint a zsír a serpenyőben.
- És még?
- Édes szívem a lefejezés, a szívbe döfött karó.
- És az út henger? Na és a kereszt?
- Hát a templomot nem ajánlanám.

Az alapsztori tehát ez lenne, ezt pedig a készítők még megfűszerezték egy kis "Van Helsing" feltűnéssel (őt alakítja Bruce Campbell), illetve két régi baráttal, akik ma már ellenségek lettek, már csak mert, hogy az egyikőjük vámpírrá vált időközben.

Az a helyzet, hogy a film jól kezdődik, a három öreg ember karaktere is mókás, sőt a városka vérszopó lakói is jópofák. A baj inkább a családdal van, akik idegesítőek, ez pedig szomorú, mert főhősünk éppen innen kerül ki, de mondjuk az ő ősi ellensége Shane is egy agyalágyult seggfej.

Van Helsing karaktere szintén ügyefogyottra sikerült, bár tudnunk kell, hogy ez nem az a Van Helsing, hanem csak az ismert vámpírvadász unokája, Campbell pedig az ilyen karaktert jól hozza, ez történik ezúttal is, bár semmi kiemelkedőre ne számítsunk.

A poénok pedig csak úgy vannak, a többségük számomra nem működött, elég szürke volt, csak úgy, mint a véresebb részek, már amennyi akadt ezekből.

Bruce Campbell nevén túl azért még néhány szereplőt mindenképpen megemlítenék. Láthatjuk Morgan Brittany-t, Jim Metzler-t (A kukorica gyermekei 3.), Maxwell Caulfield-et (Nightmare City 2035, Dire Wolf), illetve a 2009-ben elhunyt David Carradine (Kill Bill 1., 2.) nevét sem hagyhatom ki.

A rendezést egyébként az önmagát csak szerényen Anthony Hickox-nak nevezű direktor vezényelte, akitől korábban a Waxwork első két részét, a Hellraiser 3. epizódját és a Sátánfajzatot láthattuk, többek között.
A forgatókönyvet pedig ő és John Burgess gépelte.

A filmre 5 pontnál nem igen adok többet, mert őszintén szólva jóval többet vártam, viszont picit keveset kaptam. Egynek azért jó és érdemes megnézni, főleg ha valaki még szereti is a vámpíros filmeket.

Legnagyobb sajnálatomra csak német előzetest találtam, de mivel beágyazni azt sem lehet, ezért ide kattintva érhetitek el. Ha esetleg valaki tud jobbat, akkor szóljon, köszönöm.

Címkék: 1990 vámpír amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr564570509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása