Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Siren (2010)

2012.07.18. 19:22 Csabi87

A Siren című film már tavaly nyár óta szerepelt az "ezt meg kell nézni még idén" listámon. Nos, mint a mellékelt ábra is mutatja, erre akkor egyáltalán nem került sor, de most pótoltam a hiányosságot, a helyzet pedig az, hogy nem feltétlen volt rossz döntés a részemről, hogy eddig halogattam a dolgot.

A Siren egy angol film, ami nálam mindig bizakodásra ad okot (bár tény, hogy amióta igyekszem egyre több angol horrort nézni, egyre több szarba "lépek", de azt hiszem ez ezzel jár együtt), illetve a szirének is, mint olyanok érdekesnek tűntek, hiszen ugye ők azok a vízi lények/szörnyek, akik csodás hangjukkal csábítják el a hajósokat, hogy aztán megegyék őket. Vagy igyák! De a lényeg, hogy végeznek velük. Be is vallom, hogy ezzel a témával eddig még nem is találkoztam horrorban, bár szinte biztos vagyok abban is, hogy nem is sok horror öleli fel a szirének életét (mondjuk egy másikról még tudok, aminek most hirtelen nem ugrik be a címe, de azt se láttam még).

Na és akkor a kis elmélkedés után, nézzük gyorsan nagy vonalakban a sztorit, amely egy szerelmes párról szól, akiket érdekes körülmények között ismerünk meg, ugyanis asszonyka szexi ruhában áll az út szélén, férjjelölt felveszi kocsival és elviszi megdugni, majd ekkor válik világossá számunkra is, hogy ez bizony egy kis szex szerepjáték akar lenni. Na most jól lelőttem ezt nektek, de hát na, 10 perc után rájöttök.

A többit viszont a biztonság kedvéért a tovább mögé raknám, mert előfordulhatnak spoilerek.

Na és ezután, az egyébként teljesen felesleges is irreleváns rész után (a csaj mondjuk tényleg csinos a piros ruhában, de ennyi), az is kiderül, hogy hőseink hajókázni indulnak, méghozzá Görögországba, egy pasival, aki a csaj korábbi udvarlója. Na most ugye felmerülhet bennünk a kérdés, hogy what a fuck is this? Hiszen egy pár elutazik, egy harmadik sráccal, aki ráadásul egy ex-pasi? Hmmm. Annyit elárulok, hogy semmi gruppen nem lesz, viszont tény, hogy a csaj szereplőnk, a filmben látható 5 szereplőből hárommal smárol, de hát végtére ez is huncutságnak számít.

Ám de, mielőtt túlságosan elkalandoznék visszatérnék a sztori azon részéhez, hogy triónk ugye elkezdi a hajókázást és egyszer csak egy hajótöröttnek tűnő fazonba bukkannak, akit felszednek (a hajóra), ám szegény pára így is nem sokára jól meghal. Hőseink kétségbe is esnek, ahogy azt kell, ezért visszaviszik a tagot a szigetre és eltemetik, na és ekkor botlanak bele egy szőke csajba. Nem találjátok ki, hogy ő ki lesz: a szirénünk.

Ezek után kissé zavarossá válik egyébként minden, hiszen a szirén asszony a srácok meg a csaj fejébe férkőzik voltaképpen és mindenkit jól megzavar. Ami a baj, hogy a nézőt is, így egy idő után fingunk nem lesz arról, hogy mi a franc is van.
Ez mondjuk még nem is feltétlen lenne baj, hiszen az Eredetet is többször kell megnézni, hogy igazán megértse az ember, de míg az Eredet izgalmas történetvezetést használ, addig a Siren unalmasat. És ezzel azt hiszem el is árultam a leglényegesebb dolgot a filmről: unalmas.

Tök jól kezdődik, a fényképezés is szép, sőt igazából a szereplőkkel sincs különösebb baj, de ahogy telik-múlik az idő, egyre inkább ásítozunk és várjuk, hogy történjen már valami és néha történik ugyan, de azt én kevésnek éreztem, a végére pedig teljes zagyvaságba csap át az egész. Nagy kár érte.

A produkciót egyébként Andrew Hull rendezte, akinek ez volt az első nagy filmje és hát na, tényleg bele kell még rázódnia picit a dolgokba. A forgatókönyvet ő és Geoffrey Gunn írta, utóbbinak a Siren volt az első szkriptje, viszont azóta egy akció és egy vígjáték is készülőben van Gunn tollából.

A főbb szerepekeben pedig Eoin Macken (A kilencedik légió), Anna Skellern (A barlang 2., The Incident) és Tereza Srbova (Gyilkos ígéretek) látható.

Ami pedig a pontokat illeti én 3-mal jutalmaznám ezt a kis alkotást, annyira nem rossz, egynek elmegy, de semmiképpen nem lesz a kedvencünk.

 

Címkék: 2010 3/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr84459949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása