Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Night Flier (1997)

2012.07.15. 18:37 Csabi87

The-Night-Flier-movie-poster.jpgAz 1997-es hétvégénket egy Stephen King filmmel zárnám, így legalább két legyet ütök egy csapásra, hiszen a Stephen King filmes rovatunk meglehetősen régen hallatott már magáról - legutóbb még február végén írtam a Sorvadj el!-ről.

A The Night Flier ellentétben az előző King filmmel sajnos itthon hivatalosan nem jelent meg (egyelőre), ami már csak azért is kár, mert véleményem szerint a jobbik adaptációk közül való. Habár tény az is, hogy a Rémálmok és lidércek című novellás kötetből való a feldolgozott történet, amely kötet egyébként véleményem szerint meglehetősen gyengére sikeredett, így az ott "Az éjszakai denevér" című sztoriból sem volt nehéz filmként valami korrekt darabot kihozni.

A történet Richard Dees-ről szól, egy újságíróról, akiről könnyen gondolhatjuk, hogy lelketlen, de ezt nem róhatjuk fel neki, hiszen a szakterülete a bulvár (ami ugye alapesetben nem egyenlő azzal, hogy melyik idióta celeb mit csinált, hanem inkább a szenzációhajhász írások összefoglalása, a kinyírta, megölte, lefejezte, kibelezte kategóriás rémhíreké) és ha nem szeretne behatárolt időn belül megőrülni, akkor meg kell próbálnia úgy elmerülni a sztorikban, hogy közben igazán mégsem adja bele a lelkét.

Dees egy nap újabb izgalmas cikk anyagra bukkan főnöke, az idegesítő piperkőc jó voltából. Egy éjszakai pilótára, aki az éj leple alatt érkezik a kisebb repterekre, majd reggelre mindenkivel végez, ráadásul mindezt brutális kegyetlenséggel teszi. Dees a gyilkos nyomába szegődik és úgy dönt megírja a nagy sztorit, valamint talán még a kísérteties utazót is sikerül elcsípnie.

Azonban hősünk nagy fába vágja a fejszéjét, ugyanis a Cessnát vezető alak, nem egy hétköznapi sorozatgyilkos, hanem egy borzalmas, talán nem is e világi lény.

A tovább mögött folytatom.

A vámpírok már kimentek a divatból!

A sztoriról talán ennél sokkal többet nem is érdemes tudni, persze, aki olvasta a novellát, annak nem lesz nagy meglepetés a pilóta kiléte, ám, ahogy rémlik a film itt-ott eltér a leírtaktól,  esetünkben ugyanis egy kezdő újságírónő is szerepet kap, aki szintén a gyilkos és így Dees nyomába ered. Ha nem tévedek, ő az írott változatból hiányzott (bocsánat, ha hülyeséget írtam, nem most olvastam a sztorit és per pill a kötet sincs nálam, hogy belelapozzak).

Utóbbi egyébként meglehetősen cserfes picsa, aki nem csak Dees-t, de minket is hamar felidegesíthet. Richard Dees karaktere egyébként egész jól eltalált lett, bár ebben kétségtelenül nagy szerepe van Miguel Ferrer-nek is, aki jól hozza a morcos, nem törődöm újságírót. Ferrer-t egyébként egy tömérdek sorozatban és filmben láthattuk már, ott volt például a Robotzsaru első részében, de a Mesék a kriptából 3 epizódjában is feltűnt (igaz mindig más alakított), viszont King-filmek közül a Végítéletben is játszott korábban, újabban pedig a nem túl acélos Hard Ride to Hell-ben láthattuk.

Ferrer tehát jó, csakúgy, mint a véres jeleneteink és a lényünk. Ezekből mondjuk sokat nem kapunk, de mégse feltétlen érezzük a hiányt, szerintem jól eltalálták a véres jelenetek arányát, amelyek egy része flashback-ként köszön vissza. Közte pedig lényegében Dees nyomozását láthatjuk, de mivel Miguel Ferrer valóban ügyesen teszi, amit tenni kell, így ezek a percek sem unalmasak.

Rajta kívül egyébként Julie Entwisle és Dan Monahan nevét említeném meg, bár horror szinten egyikük sem igen tűnt fel máshol, sőt Entwisle a The Night Flier-en kívül csak egy szintén '97-es romantikus filmben tűnt fel egy pillanatra.

Az a helyzet, hogy tetszett a film, egy teljesen kellemes kis King adaptáció, ami kellően véres, kellően izgalmas, a színészi játékokkal sincs nagy baj, jó nyilván a csaj és a főnök karaktere egy picit idegesítő, de őket meg nem látjuk olyan sokat.

Összességében tehát egy 7 pontot adnék erre az adaptációra, amely kellemes meglepetésként ért.

 

Címkék: stephen king 1997 amerikai film olasz film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr324579564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása