Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dead Season (2012)

2012.06.23. 18:20 Csabi87

Dead-Season-Poster-aj.jpgNem is olyan régen írtunk arról, hogy hamarosan érkezik DVD-n a Dead Season című zombi horror és láss csodát már el meg is jelent. Ennek igazán örülhetünk és nagyszerű, viszont a filmre ezek a jelzők már kevésbé igazak.

Mielőtt azonban ezt kifejteném pár mondatban írnék a történetről. Hősünk egy Elvis nevű doki, aki a zombi apokalipszis közepette már elvesztette a családját: feleségét és kisfiát, így hát egyedül próbál meg túlélni és elkerülni a végzetes harapásokat. Nem sok túlélőt ismer, bár rádión keresztül beszélgett egy nővel, aki egy kissráccal együtt igyekszik átvészelni a járványt és a járvány okozta nehézségeket.

Hőseink aztán nem sokára személyesen is találkoznak és úgy döntenek, hogy "bérelnek" egy hajót, amivel aztán egy közeli kis szigetre menekülnek, ami a hírek szerint zombi mentes. Persze a terv megvalósítása nem egyszerű, zombi támadások, meg nagy halálok is történnek, ám de végül ha megfogyatkozva is, de hőseink elérik a szigetet, amiről aztán kiderül, hogy többnyire átbaszás volt, mert hogy zombiból annyi van, mint csillagból az égen. Elvisék emiatt aztán egy kínos szituációból majdnem rosszul kerülnek ki, de szerencséjükre mások is élnek a szigeteken, akik mondjuk nem tűnnek eleinte barátságosnak de, azért mégis csak megmentik karaktereinket.

Így aztán együtt folytatják a túlélést és az életet, ami viszont nem olyan egyszerű, hiszen a zombikon túl az emberek sem a jó modorukról híresek ezen a vízzel határolt kis helyen.

A tovább mögött ott a folytatás.

Nagy vonalakban ez lenne a sztori, ami aztán nyilván az egyértelműen kitalálható és megszokott zárással fejeződik be, viszont míg néhány filmben az oda vezető út azért legalább izgalmas, addig a Dead Season-ben ez többnyire nincs így.

Az a helyzet, hogy ez a produkció igen csak megpróbál kemény lenni, ami tök jó is lenne, de mégsem sikerül neki. Hiába lőnek fejbe egy fertőzött gyereket már az elején, szerintem ez nem feltétlen elég... illetve elég lenne, ha a drámát a színészek el is tudnák játszani. Itt erre nem igen van példa, se az elején, se a későbbiekben.

Sokan mondták, hogy a film eléggé hasonlít a Dead Island című játékra is. Utóbbit még nem volt szerencsém kipróbálni, viszont csak remélni tudom, hogy az alapszituáción túl nem igen van hasonlóság a kettő között, mert akkor eléggé akció és izgalom mentes játékról beszélhetünk, hiszen a Dead Season-ben, alig történik említésre méltó dolog.

Ez alól mondjuk kivétel, amikor kiderül, hogy hogyan szerzik be a szigetlakók az étkezésekhez szükséges húst, persze ez a jelenetsor sem meghökkentő vagy ejj de kirívó, hiszen a színészeink itt is elügyetlenkedik a dolgokat és igazából a drámaibb részekre végig ez jellemző. Bezzeg a szexjelenet... az hiteles volt.

Kevés akcióval fűszerezett részt kapunk. Persze mondjuk ennek az érmének is két oldala van, hiszen egyrészt bánhatjuk, mert horrorra készültünk, akkor kapjunk zombi támadásokat dögivel, meg véres cafatolós jeleneteket, viszont elnézve azt a viszonylag kevés ilyet talán örülhetünk, hogy ezekből nincs több, főleg, hogy ezen képsorok esetén könnyen előjöhet belőlünk a "lófaszt se látunk" életérzés. Öt centiről van bevágva minden, rángatják a k...urva kamerát és egy-két pillanatot leszámítva lényegében élvezhetetlen az egész. Kár, legalább erre rámehettek volna, de tudom én, hogy a pénz nagy úr.

A rendezést Adam Deyoe nevéhez köthetjük, aki 4 éve már elkészítette a Psycho Sleepover-t, ami túl jónak szintén nem mondható. A főbb szerepekben pedig James C. Burns (Hide), Scott Peat és Marissa Merrill (Photographic) látható.

Ami pedig a pontokat illeti egy jószívű 4-esnél nem tudok jobbat adni, de így is felmerülhet a túlpontozás lehetősége. A vége nem olyan vészes, bár a jeleneteink nagy részére itt is kapkodás és hadonászás jellemző, de tényleg egy kis odafigyeléssel és ötletességgel lehetett volna ez jó is, mert a zombik amúgy pofásnak tűnnek és volt is statiszta az ilyen feladatokra.

Egynek tehát elmegy a Dead Season, de nem igazán fog a szívünkhöz nőni.

Címkék: 2012 zombi amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr724601684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása