Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hell (2011)

2012.06.17. 18:38 Herschmi

hell-poster.jpgNémet világvége film horror köntösbe bújtatva? Jól hangzik, nem? Nyugat-Európa nemzetei sorra rukkolnak elő említésre méltó horrorfilmekkel, törvényszerű hogy a németeknek is előbb-utóbb tető alá kell hozni valami maradandót a stíluson belül. Azt viszont leszögezhetjük, hogy nem a Hell lesz az a film, ami a német horrorról azonnal az eszünkbe jut majd, az hétszentség.

De lássuk a történetet: Négy fokkal emelkedik a Földön az átlaghőmérséklet, fajok pusztulnak ki, állatok, növények, emberek egyaránt. Legfontosabb kincs a víz lesz és az élelem. Ebben a kilátástalan helyzetben ismerjük meg Marie-t, aki húgával és barátjával kocsikázik a hegyek felé víz és a túlélés reményében. Felszednek egy srácot, így már négyen kocsikáznak az elviselhetetlen hőségben, amíg csapdába nem csalják őket és el nem rabolják Marie húgát és ezzel kezdetét veszi az „izgalmak sora”. Idézőjelben, mert az égvilágon semmi izgalmas nem történik másfél óra alatt.

Folytatás a tovább után.

Igazából a film első fele a 28 nappal későbbre emlékeztetett. A második meg a Texasi láncfűrészes mészárlásra meg a Frontiérs-re, amit ugyebár az előbbi film ihletett. 

Kezdjük akkor a pozitívumokkal. Nappal a vakító fénytől alig látjuk a tájat, éjjel pedig sivár környékeken és erdőirtásokban forgattak. Nem kellett semmi extra díszlet, teljesen reális, hogy egy ilyen éghajlatváltozásnál ezt tapasztalja az ember szerintem. Emiatt minden adott volt, hogy kevés pénzből is egy fasza posztapokaliptikus filmet forgassanak. Egyedül a tehetség hiányzott. Remek tippeket kapunk amúgy arra, hogy egy ilyen katasztrófa bekövetkezésekor hogy jussunk vízhez. Wc-tartályokból, radiátorcsövekből, barlangok faláról. Zene ritkán van, de azt jól eltalálták. Hát ennyit a pozitívumokról.

Unalmas és vontatott. Kétszer még izgalmas is kezd lenni, de mindkétszer fél percen belül leütik Marie-t, és mivel mindent az ő szemszögéből látunk, hirtelen ugrunk az időben, míg magához nem tér. Gyakorlatilag ezzel végképp kiherélték a filmet, bár ezt az alkotást két izgalmas jelenet se mentette volna meg. A félidőben bemutatott aberrált család is baromi unalmas. Semmi extra nincs bennük, szerencsétlen vidékiek. Emlékeztek a Texasi vagy a Frontiérs beteg vacsorajeleneteire? Na vacsorajelenet itt is van. Ez a film legizgalmasabb része. Persze csak 30 másodpercig, mert hősnőnket megint leütik. Vért gyakorlatilag nem látunk a film legvégéig, ami elég nagy hátrány, tekintve hogy egy idő után átmegy slasherbe. A színészek meg baromi rosszul és élettelenül játszanak.

Összegezve adott volt minden, hogy egy jó filmet csináljanak kevés pénzből, de nem sikerült. Egyszer végig lehet azért szenvedni. 4 pontot érdemel.

Címkék: sci fi 2011 4/10 ajánlók német film svájci film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614573410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása