Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Piranha 3DD (2012)

2012.06.15. 18:35 Jason13

Piranha 3DD poszter.jpgAlexandre Aja 2010-es Piranha c. filmje igazán szórakoztató B-kategóriás állatos-horror volt, rengeteg vérrel, fedetlen keblekkel és poénos jelenetek is  akadtak benne szép számmal. Azonban a közönséget nem nagyon érdekelte, így hát végül nem lett belőle siker. Úgy látszik, a producerek fütyültek erre, és adtak újabb 20 millió dollárt egy folytatásra. A rendezői feladatokat ezennel John Gulager látta el, ez pedig bizakodásra adott okot, hiszen ő felelt a kellően beteg Dög-trilógiáért is, ahol szintén rengeteg vér folyt és ott sem volt hiány meztelen nőkben. Tehát elmondhatjuk, hogy tapasztalt kezekbe került a folytatás, kár, hogy a végeredményen ez már nem látszik meg.

A történet jelen esetünkben ugyanolyan bot egyszerű, mint ahogy anno az első résznél volt. Fiatalok, buli, pia, majd jönnek az éhes halak és jó nagy vérfürdőt rendeznek. A recept annyit változott, hogy tó helyett vízi-parkot kapunk és ott történik a sok érdekesség. 

De a forgatókönyvírók munkáját nem szabad szidni, mivel ilyen típusú alkotások nem is érdemelnek többet a sablonokra épülő szkripteknél. A baj tehát máshol gyökerezik, de mielőtt ebbe belemennék, nézzük meg mit ígértek a készítők és hát mit kaptunk. Ezzel módszerrel pedig hamar eljuthatunk a negatívumokhoz is. 

Folytatás a tovább mögött.

Dupla akkora női keblek, mint az első részben... pipa. Ha épp nem a klisés szerelmi szálat kapjuk, akkor meztelen nőket az arcunkba, akkora légzsákokkal, hogy attól minden férfinak összefuthat a nyál a szájában. Dupla annyi poén, mint a 2012-s darabban... pipa. Gulager a Dög trilógia berkein belül már megcsillogtatta morbid humorát, ezt onnan átmentette ide is. Elsősorban a karakterek marhaságain lehet vigyorogni, és akkor itt meg is állnék, mert a tucat tiniszereplő mellett igazi B-sztárokkal is találkozhatunk. A nyitó képsoroknál azonnal láthatjuk Gary Busey-t, bár ő nem sok vizet zavart. Őt David Hasselhoff követi a sorban, aki már több időt tölt a vásznon előbb említett kollégájánál, emiatt pedig nagyobb teret is kap a poénkodásra, ezt szerencsére ki is használja. Így amikor megjelenik mindenki kedvenc vízimentője a vásznon, a nevetés garantált. Ving Rhames-ről sem szabad megfeledkezni, hozzá is köthető néhány vicces jelenet, ahogy Christopher Lloyd-hoz is.

Dupla adag akció...nincs pipa. Ezen a téren vall kudarcot a film, hiszen hiába van pár morbid véres jelenet, a nagy vérfürdő elmarad. Pontosítva: láthatunk néhány szétmarcangolt szerencsétlent, de az a folyamat, ahogy a halak tépik a húst és szaggatják a bőrt, nincs úgy levezetve, mint az első részben. Látjuk, ahogy a piranhák beszabadulnak a medencékbe, majd a hullákat is és a vörössé vált vizet is, de a kettő közötti rész nagyon hiányzik innen. A látvánnyal amúgy nincs gond, a CGI piranhák jól néznek ki, a maszkokkal sincsenek gondok, a szétmarcangolt tetemek kellően élethű megvalósítás kaptak. Ééééés! A modern technikának köszönhetően van nekünk 3. dimenziónk is, ez viszont sokat nem ad az élményhez. Akad néhány jelenet, ahol feltűnően az arcunkba tolakodik egy-két piranha, vagy éles tárgy, de ezek jobbra is sikerülhettek volna. Viszont ha más perspektívából nézzük a dolgokat, legalább nem ront a kép minőségén a 3D, ez pedig igen ritka mostanában.

Amiről még érdemes szót ejteni az a zene, vagyis inkább a betétdalok. Félreértés ne essék, Elia Cmiral kompozíciójával nincs baj, kellemes kis horror muzsika, de a töltelékzenék sokkal hangulatosabbak és nagyszerűen teremtik meg a buli hangulatot a filmhez. Ilyen téren tehát bőven utoléri az elődjét.

Elnézve az összképet, szórakoztató marhaság ez, az idióta poénjaival és a remek mellékkaraktereivel (Hoff, Rhames, Lloyd), de hiányzik belőle az a fajta brutális marcangolás-sorozat, ami fellelhető Aja rendezésében. Ez így csak egy erős közepes, ha pedig lesz harmadik rész, remélem odafigyelnek majd arra, hogy ne szenvedjünk hiányt látványos vérfürdőkben.

Játékidő: 83 perc
Rendező: John Gulager
Forgatókönyvíró: Patrick Melton, Marcus Dunstan
Szereplők: Danielle Panabaker, David Hasselhoff, Matt Bush

Értékelés: 5/10

Címkék: 2012 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr254589135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.12.23. 22:12:38

Én most néztem meg ezt a filmet, teljesen egyetértek veled. Sokat nem is tudok hozzáfűzni, Lloyd, Hasselhoff és Rhames mondjuk zseniális és vicces mondatokat kaptak, ez szerintem sokat húz felfelé, de a nagy vérfürdőből tényleg semmi nem lett... kár...

süti beállítások módosítása