Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Teen Wolf - Farkasbőrben - 2. évad 3. rész

2012.06.14. 10:15 Csabi87

Két EB meccs között azért csak szakítottam időt egy kis Teen Wolf-ra, hiszen az elmúlt epizód kapcsán meglehetősen bizakodtam. Kár volt. Azt hiszem nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a sorozat eddigi leggyengébb részét láthattuk. Szinte lófasz semmi se történt, ami számottevő lett volna, viszont a sablonos, ócska szarságokból nem volt hiány. Azért erősen bízom abban, hogy nem egy lejtőn indultunk most el, hanem csak egy mélyebb gödör állt a készítők útjába, mivel ha ez így folytatódik, akkor kénytelen leszek offolni a Teen Wolf-ot, mert, amikor egy sorozatban a főcím a legizgalmasabb az már baj.

A tovább után folytatom, természetesen spoileresen.

bscap0007.jpg

Nem is igazán tudom hol kezdjem, de talán az lesz a legjobb, ha megpróbálok időrendben haladni.

Kezdésként egy kicsit sem sablonos (érezd az iróniát!) résszel indultunk: tésztaképű Allisonunk éppen éjszakai tankolást tart, amikor elkapják és jaj gondolhatjuk a gonosz alakváltó lehet az csak is és újra izgalmaknak nézünk elébe. Hát nem. Allisont csak az apja rabolta el, hogy aztán megmutassa, hogy tud hátra kötözött kézzel eltörni egy széket és elmondja, hogy "Kiképzünk lányom!". Ezt egy vasárnapi ebéd közben mondjuk biztos kevésbé hatásosan lehetett volna vázolni, de úgy, hogy az epizód folytatásában lófaszt se kapunk, nem hogy kiképzést, még is csak felesleges volt. Itt még érdemes szót ejteni a megtámadott "Argent-katonáról" is, akit elkaptak, de ez senkit sem érdekelt, így hát ennél a mondatnál többet én sem áldoznék rá.

Térjünk át kócos kis főhősünkre és rövidebb hajszerkezettel megáldott kis barátjára Stiles-ra, akit még mindig egy kurblival verne nyakon a jó ízlésű tv néző. Stiles legnagyobb alakítása ezúttal a barátok közti színvonalra süllyedt "ad ide a kulcsot, nem adom csak ha 50 dolcsit adsz, de hát azt beszéltük, hogy 20, na jó adok érte 25-öt, de én csak 50-ért adom oda" jelenet volt, ami legalább olyan hosszú volt, mint amilyen kínos, és legalább annyira volt vicces, mint amennyire értelme volt. De, hogy ne a kását kerülgessem elmondhatom, hogy ez a pár perc (is) szar volt.

A szóban forgó kulcs egyébként a jégpálya ajtaját nyitja, ahova hőseink szórakozás céljából "törnek" be, illetve azért, hogy a készítők az ötvenkétezerszer látott "tudok ám korcsolyázni, majd puff elesek" klisét is eltudják lőni, vagy 3-szor egymás után. Lehet velem van a baj, de ez már Jim Carrey-től és Neil Patrick Harris-től is szar lenne, így hát nevetés helyet csak a fejemet fogtam.

Nem mehetünk el szó nélkül újabb karakterünk mellett sem, aki habár mell bedobással győzedelmeskedhetne, színészként keresnivalója nincs a képernyőn, maximum felnőtt filmekben lenne indokolt a jelenléte. A karakter klisés, hiszen "a béna lányból, hirtelen a legmenőbb csaj lesz" fordulattal már köré varázsolják ezt az érzést, ráadásul hozzá is kapcsolódik egy abszolút indokolatlan jelenet, melynek során Erica zenére bemegy az ebédlőbe, hogy almát lopjon, majd távozik. Ki érti ezt? Róla egyébként egy remek képem is van, amelyen debil módjára próbál valami arcjátékot rögtönözni, leginkább sikertelenül.

bscap0000.jpg 

Allison anyja is újra látszott és nem csak a háttérben, sőt a katonásan rövidre nyírt haján túl újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy ő valaha férfi volt, hiszen megvágja magát, majd érzéstelenítést se kér az összevarráshoz, pedig ilyen szituációban még John McClane is felszisszenne. 

Persze ez utóbbi és a már legalább 4-5 alkalommal eljátszott "Jackson, te vagy a lacrosse csapatkapitány! Csak ex-kapitány." csak a hab volt ezen a tortának kikiáltott maszlagon, amelyet a készítőknek volt képük a Teen Wolf 2. évadának 3. részeként beállítaniuk. 

Na de, hogy a mérleg másik serpenyőjébe is pakoljak egy keveset, a hülye picsa Lydia hallucináció nem voltak rosszak, abból majd talán lesz valami, illetve a Jackson szál is talán felpörögni látszik. Illetve ugye új Alfánk Derek is egyre inkább szervezi a szőrös pofájúak társaságát, bár a jég pályán történt verekedés egy nagy nulla volt.

bscap0002.jpg

Azért mondjuk nyugodtan bizakodhatunk a folytatást illetően, hiszen ennél gyengébb epizódot már művészet lenne összerakni és azért talán tényleg visszatérünk az előző részben látott vonalhoz, amelyre mindenképpen szükség van, ha az MTV szeretné, hogy ez egy horror sorozat legyen, ne pedig egy ócska szappanopera, néhány véres jelenettel.

A 4. rész előzetese hamarosan felkerül, arról a részről viszont majd csak valamikor jövőhét végén - olyan szombat magasságában - lesz összefoglaló.

Címkék: sorozat farkas vérfarkas teen wolf

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr774584310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása