Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rise of the Animals (2011)

2012.06.03. 18:45 Csabi87

riseoftheanimals_poster.jpgLáttatok már agyament horrorbaromságot? Nem, most nem az Asylum-féle csodákra gondolok, hanem azokra a filmekre, amelyek még azoknál a produkcióknál is elvetemültebbek. No kérem szépen a Rise of the Animals erre egy remek példa! Igazából gondolkodóba is estem, hogy hova soroljam a filmet, hiszen a "zs" az utolsó betű az ABC-ben, ez a film pedig kategóriáját tekintve minden szögből nézve a "zs" mögött kell, hogy helyet foglaljon.

Aztán a trash jelzőt sem igazán aggathatjuk rá, mert az Asylum dolgozóit tényleg megbántanánk. Így viszont talán a legjobb az lesz, ha zs-trashnek nevezzük a filmet.

A történet pofonegyszerű. Az állatok valami különös sugallattól vezérelve minden előzmény nélkül rátámadnak az emberekre és öldösni kezdik őket. Az állatok alatt pedig mindenféle élőlényt értek, hiszen a macska, a kutya, a madarak, a szarvasok, a medvék és a mókusok is fellázadnak és vért követelnek. Hőseink pedig megpróbálnak elmenekülni és túlélni. A középpontban egyébként egy pizzafutár srác áll, aki egy majdnem jól sikerült éjszaka után nem találja a lányt, aki mellett elaludt, így elindul megkeresni, hogy megmentse őt a vérengző állatok hadától. Az úton pedig vele tart a legjobb haverja és annak húga, de persze a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyenek hitték, ugyanis rendre belebotlanak valami megtébolyodott élőlénybe.

Folytatás a tovább után.

Chris Wojcik rendező és kis csapata azt kell mondanom, hogy hülyékből áll. Viszont ezt a szó jó értelmében kell, hogy értsétek, mert amellett, hogy a film tényleg gagyi és buta, mégis zseniális, persze tényleg a maga kis szerény módján.

Néha plüss álllatok röpködnek jobbra balra, máskor egy bután összevarrt szarvas báb tör hőseink életére, mindeközben pedig ha meghal valaki, akkor abban biztosak lehetünk, hogy az egyik életben maradt arcára egy vödör vér fog fröccsenni, ezért tehát ebben a filmban az is lehetséges, hogy egy szarvastámadás után hőseink tetőtől talpig vérben úsznak.

A Rise of the Animals számomra egyértelműen az "annyira szar, hogy már jó" filmek sorát erősíti, mert tényleg nehéz elhinni, hogy ezt DVD-n kiadták, hogy erre valaki pénzt áldozott (jó mondjuk elárulom, hogy 7-8000 dollárt) és közben itt van. 

Fontos azért paródiaként felfogni ezt a filmet! Leginkább talán tényleg az Asylum-féle trasht próbálja meg kifigurázni és teszi egyébként mindezt remekül. Jó! A színészek nem ügyesek, sőt, a CGI még az Asylumtól megszokott "minőséget" sem éri el. A forgatókönyv is hemzseg a sablonoktól (bár az alapötlet, hogy az állatok emberre támadnak egész jó), ahogy az egész megvalósítás is egy csomó kifejezetten rossz megoldást tartalmaz (van jelenet, amikor a leszakadó karon egy az egyben látszik, hogy egy műanyag próbababáé). 

Ami egyébként esetleg valóban értékelhető - de persze az is csak minimálisan - az talán az operatőri munka. Az egészen rendben van! A vágásokra sem igazán lehet panasz, mondjuk a hangokat valami brutálisan szarul sikerült rákeverni az anyagra. Van hogy kutyaugatást hallunk, csak a kutya szája nem mozog, na de legalább próbálkoztak.

A filmet a már említett Chris Wojcik írta és rendezte, akinek ez volt az első hosszabb filmje (bár csak egy 70 perces játékidőről beszélhetünk).
A főbb szerepekben pedig Greg Hoople (Project Nine), Stephanie Motta (Project Nine), Adam Schonberg (Project Nine) és Nikki Preston látható.

Ami pedig a pontokat illeti, sajnos 1 pontnál nem tudok jobbat adni, mert a kétfejű cápát és barátait bántanám meg, viszont azt mindenképpen szeretném hangsúlyozni, hogy a blogon található, egy másik 1 pontoshoz az Unchartedhoz képest a Rise of the Animals egy izgalmas és jó film, illetve az, aki tényleg bírja az agyatlanságot, a nagyon trasht, az mindenképpen nézze meg. Én például nem tartom kidobott 70 percnek a film megtekintésével töltött időmet, sőt egy jót szórakoztam és az unalom legkisebb jele nélkül daráltam le a produkciót, de basszus... ez tényleg gagyi.

 

Címkék: 2011 amerikai film 1/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr754528223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.08.20. 13:07:57

Legyünk igazságosak. Ahhoz képest, hogy ez egy hobby procect, tehát nem hivatalos mozi, csak úgy megcsinálta néhány horror rajongó a szabadidejében, szóval ahhoz képest igen klassz ki filmecskét csaptak össze.

süti beállítások módosítása