Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural (Odaát) 7. évad 23. rész - Vége az évadnak

2012.05.20. 12:40 Csabi87

Ismét véget ért egy sorozat - már ami ugye az aktuális évadot illeti - így hát szeptemberig búcsút inthetünk a Supernaturalnek. Az egyik szemem megint a sír, a másik meg ismét nevet, hiszen a záró epizód egy picit felemás volt, egy részről nagyon imádtam és még talán azt is lemerem írni, hogy izgultam, más részről pedig picit szürke volt, mint az egész évad.

Azonban a részleteket inkább a tovább után taglalnám, természetesen spoileresen.

- I don't kiss on the mouth.
- Your loss.

A 23. rész tulajdonképpen ott folytatódott, ahol az előző abba maradt, Dick Romain megidézte Crowley őméltóságát, aki pedig ott is termett és egy démoncsapdának hála fogságba esett. Ezek után pedig egyezkedni kezdtek egymással, amely rész baromi jó volt. Izgalmas, természetesen poénoknak sem voltunk híján és csak sajnálhatjuk, hogy pár percig tartott.

- That's not up for negotiation. We need America.
- They're so fat.

A srácok pedig ugye megszerezték az apáca néni combtőcsontját, majd miután Crowleytól megkapták a vért, már csak a szertartást kellett kivitelezniük, hogy végezzenek Dick Romainnel, aki azért igyekezett trükkös lenni és sokszorosította magát, na de Castielnek hála nem volt kérdés, hogy megtalálják-e a valódi Richard Romaint.

Na és kérem szépen ez volt az a rész, ahol a szemem többnyire sírt. Az egész évad arról szólt, hogy hogy lehet minél jobban elhúzni a leviatán ölést, erre fel az utolsó 2-3 részben pikk-pakk minden megoldódott és a nagy ellenség, a leviatánok legyőzése tulajdonképpen gyerekjáték volt, sőt talán azt is mondhatjuk, hogy az egyik legkönnyebb győzelmet aratták a srácok (oké, arra még nem térnék ki, hogy Dean a purgatóriumba került). Összecsapottnak éreztem én ezt.

Persze volt egy-két jó húzás, bár az Impala feltűnését nem tudom mennyire sorolhatjuk ide, azt inkább arra az oldalra írnám, hogy Sera Gamble és kis csapata érezte a nyomást a rajongók részéről, hogy azért a fináléra csak kellene az nyamvadt Impala, így aztán egy meg lehetősen felesleges jelenet részeként be is hozták, amitől ez a húzás picit számomra még szánalmasan is hatott.

Említést kell tennünk Bobbyról is, aki szobalánynak álcázva magát Dick után indult, de ugye siker már nem koronázta kis tervét, sőt mi több a flaska elégetésével egyelőre búcsút is vehettünk tőle. Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy a Purgatóriumban majd nem találkozunk vele, bár lehet az ő lelke nem odakerült, ezt majd meglátjuk, de ha végleg búcsút inthetünk a jó öreg morgósnak, akkor azért egy könnycseppet mindenképpen elmorzsolhatunk, mert hiányozni fog az biztos.

Castielről is szót kell ejteni, aki megint brillírozott és talán Crowley és Dick Romain mellett miatta volt jó az évadzáró epizód (igazából szerintem tényleg ők hárman tettek hozzá valamit, Dean és Sam a szokásos volt, ami egy részt érthető, másrészt picit szomorú). Szóval a poénok nagy része Castielhez kapcsolódott és tényleg ült, bár elképzelhető, hogy visszakapjuk a régi, jó öreg Cast, hiszen a Purgatóriumban ez nem derült ki, de mintha újra a régi lett volna. Persze nehéz ezt eldönteni.

A 8. évad pedig egyrészt biztos, hogy a Purgatóriumban játszódik, bár nem lennék meglepve, ha viszonylag gyorsan kikerülnének onnan a srácok, hogy aztán felvegyék a harcot Crowleyval.
Hírek egyelőre arról nincsenek, hogy a folytatásba Crowley és Castiel mennyire kap szerepet, de bízom benne, hogy gyakoribb vendégek lesznek, mint a most véget ért szezonban.

Összességében pedig az a helyzet, hogy tényleg felemásra sikerült ez a 7. felvonás. Sőt talán inkább a gyenge irányba tendál, bár érdekes, hogy a The Road So Far résznél azért jó volt nosztalgiázni és az is felmerült bennem, hogy basszus jó évad volt ez... de nem... csak jól volt összevágva a visszatekintő.

Tűkön pedig nem ülök, de azért várom az új évadot, reményekkel telve, hiszen, mint arról már beszámoltunk Sera Gamble, mint showrunner leköszön, a helyét pedig Jeremy Carver veszi át, ez a lépés pedig remélhetőleg pozitív irányba tereli a sorozatot.

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr294527206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása