Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horror Top List: A 15 legjobb zombifilm

2012.05.17. 19:07 Csabi87

A Tales from the blog kicsiny szerkesztősége úgy döntött, hogy újabb rovatot indít útjára, méghozzá olyat, amelyben a horrortörténelem toplistásaira vetünk egy pillantást.  Fontos tudni, hogy a mostani és a későbbi listák is teljesen szubjektívek, a szerkesztőség véleményét tükrözik, természetesen a hozzászólásoknál vitába lehet szállni ezzel a listával, sőt akár várjuk azokat a filmeket is, amelyek szerintetek lemaradtak.

Viszont a bevezetés karaktereit nem is szaporítanám, elég annyi, hogy a tovább után a 15 szerintünk legjobb zombifilm listája lapul, sorrendben visszafelé. 

 

15. Dance of the Dead (2008)

Rendező: Gregg Bishop (The Other Side)
Forgatókönyvíró: Joe Ballarini
Szereplők: Jared Kusnitz (Otis - Pokoli tévedés, Doll Graveyard), Greyson Chadwick, Chandler Darby, Carissa Capobianco

A sztori: Egy amerikai kisváros diákjai éppen az éves középiskolai báljukra készülnek, amikor is a városka mellett lévő erőműből kipárolgó vegyi anyagoknak köszönhetően a temető bentlakói életre kelnek és a bálon is tiszteletüket teszik. Fiatal hőseink pedig megpróbálnak szembeszállni a randa, hörgős élőholtakkal.

Amiért szeretjük: A Dance of the Dead igazából többé kevésbé egy B-kategóriás horror-vígjáték, amelyet Bishopék mégis olyan jól összeraktak, hogy ezt alig érezzük. A zombik jók, a poénok a helyükön vannak, sőt a szereplőkkel sem lehetnek gondjaink, mert habár nem profik, de a tinivígjátékokban megszokott karaktereket remekül hozzák. 

14. Az élőhalottak éjszakája - Night of the Living Dead (1968)

Rendező: George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow - A rémmesék könyve)
Forgatókönyvírók: John A. Russo (Az élőhalottak éjszakája, Az élőhalottak visszatérnek), George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow 2.)
Szereplők: Duane Jones (Vampires, To Die For), Judith O'Dea (Women's Studies), Karl Hardman (Santa Claws), Marilyn Eastman (Santa Claws)

A sztori: Egy kedves testvérpár éppen elhunyt szülei sírját látogatja meg, amikor a semmiből élőholtak bukkannak elő és rájuk támadnak. A rajtaütést csak a leányzó éli túl, aki igyekszik odébbmenekülni, de végül egy házban barikádozza el magát, néhány sorstársával együtt. A zombik azonban csak úgy hemzsegnek a környéken, pocikájuk emberi húsra éhes és marhára kíméletlenek.

Amiért szeretjük: Legfőképpen a hangulat az, ami lenyűgöző, rendkívül drámaira és kilátástalanra sikerült. Emellett - főleg figyelembe véve, hogy '68-ban járunk - kifejezetten jó látványt is sikerül felmutatnia a filmnek, a színészi játékok pedig szintén kiválóak, akárcsak Romero eseménydús forgatókönyve, amely az első volt a rendező-író zombis történeteinek sorában.

13. Náci zombik - Dead Snow (2009)

Rendező: Tommy Wirkola (Hansel and Gretel: Witch Hunters)
Forgatókönyvíró: Tommy Wirkola (Hansel and Gretel: Witch Hunters), Stig Frode Henriksen
Szereplők: Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen (Hansel and Gretel: Witch Hunters), Charlotte Frogner, Lasse Valdal (Rovdyr)

A sztori: Hét norvég fiatal kirándulni indul a hegyekbe, egész konkrétan egy isten háta mögötti kis házikóba. A megérkezésük után természetesen csakhamar bulizni kezdenek és fogy az élet vize is, ám, de egyszer csak egy idegen kopogtat az ajtón, aki egy meleg ital mellett a környék rémtörténetével ijesztgeti a fiatalokat, mely szerint a világháború idején pár náci tiszt és vezetőjük Herzog ezredes tartotta rettegésben a helyet. Fosztogattak, rabolgattak és ha úgy adódott öltek is... A helyiek azonban egyszer csak megelégelték a dolgot fellázadtak és felkergették a hegyekbe a németeket, akik valószínűleg fagyhalált haltak. Igen ám! Csak miután a kedves vendég távozik, néhány náci egyenruhás zombi végez vele és a fiatalokra is fenik a fogukat... 

Amiért szeretjük: Elsősorban azért, mert európai, egész konkrétan norvég! Ennek következtében egy izgalmas helyszínen játszódik: a hóban (persze nézőpont kérdése, hogy ez honnan érdekes, de a meleg szobából mindenképpen). A filmben a horrorelemeken túl, poénoknak sem vagyunk híján. Az amerikai filmekhez szokott közönség számára talán egy picit megosztó lehet, de higgyétek el, a Náci zombik sok hasonló kategóriás Államokbeli filmet überel. Nem is kicsit.

12. Holtak földje - Land of the Dead (2005)

Rendező: George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow - A rémmesék könyve)
Forgatókönyvíró: George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow 2.)
Szereplők: Simon Baker (A vörös bolygó), John Leguizamo (Vanishing on 7th Street), Dennis Hopper (Alvajárók, House of 9, A tűzgyújtó 2.), Asia Argento (Drakula 3D, Démonok 2.)

A sztori: A zombi-apokalipszis után járunk, ahol is az emberek egy szép nagyvárosban húzódnak menedékbe az élőhalottak elől. De ahogy lenni szokott, a rothadó járkáló hullák bejutnak a városba és ha ez még nem lenne elég baj, a helyi kiskirály zsoldosai is szembeszegülnek munkaadójukkal, így ők is veszélyt jelentenek a lakosokra. Az eldurvult eseményeket már csak egy ember terelheti megoldás felé, Riley Denbo, aki egykor szintén zsoldos volt és most rajta áll vagy bukik minden.

Amiért szeretjük: George A. Romero ezzel a darabbal bővítette ki élőhalott-trilógiáját, ennek pedig csak örülni lehet. Hiszen a Holtak földje egy iszonyat szórakoztató alkotás, rengeteg brutális vérengzéssel, régi vágású zombikkal és szerethető karakterekkel, ezek mellé pedig csípős társadalomkritika is társul, ahogy azt a mestertől megszokhattuk. 

11. 28 nappal később - 28 Days Later... (2002)

Rendező: Danny Boyle (Sekély sírhant)
Forgatókönyvíró: Alex Garland
Szereplők: Cillian Murphy (Eredet), Naomie Harris, Christopher Eccleston (Másvilág, Sekély sírhant), Noah Huntley (Odalenn, Halálhajó)

A sztori: Egy szupertitkos laboratóriumban egyszer csak elszabadul egy halálos vírus, amely egyáltalán nem tréfál és kis túlzással egy szempillantás alatt elterjed és végigsöpör a Földön. Az eredmény pedig marhára súlyos, ugyanis a világ népességének jelentős része teljes egészében kipusztul, illetve ez így túlzás, ugyanis erőszakos, vérengző zombikká válnak ennek előtte és csak ölnek és ölnek. Mindeközben pedig néhány túlélő sorsát követhetjük nyomon, akik Londonban rendezkedtek be és élik az életüket, ám kénytelen rájönni, hogy nem csak a vírus az, amivel szembe kell nézniük.

Amiért szeretjük: A film legnagyobb pozitívuma mindenképpen az, hogy tudja, mégis milyen kategóriában és súlycsoportban indul. Semmi többet nem óhajt mutatni magából mint ami valójában, azaz egy naturalista, pörgős, nagyszerű színészi játékokkal és fergeteges rendezéssel megbolondított zombi-horror. Danny Boyle zsenialitása pedig a későbbiekben is megmutatkozott, még ha nem is a horror kategórián belül.

10. 28 héttel később - 28 Weeks Later (2007)

Rendező: Juan Carlos Fresnadillo (Intacto, Betolakodók)
Forgatókönyvírók: Rowan Joffe, Juan Carlos Fresnadillo (Intacto), Jesús Olmo (Flores muertas, Cold Skin), Enrique López Lavigne
Szereplők: Jeremy Renner (Hansel and Gretel: Witch Hunters), Rose Byrne (Képlet, Insidious, A halott lány), Robert Carlyle (Farkaséhség), Harold Perrineau (Lost)

A sztori: Az Angliában elterjedt düh-kórt sikerült megfékezni, meg is kezdődik az emberek visszatelepítése Londonba. Viszont a fertőzés ismét felüti a fejét, és hiába a szigorú biztonsági rendszer és a katonák, a vírust ezúttal sem lehet megállítani.

Amiért szeretjük: A film ugye a 28 nappal később folytatása és azon ritka második részek közé tartozik, melyek képesek felülmúlni elődjüket, sőt.... Hogy ennek mi az oka? A válasz pofonegyszerű: Fresnadilloék szépen összeszedtek mindent, amitől az előző rész jó volt és még egy lapáttal rátettek ezekre. Így pedig nem is meglepő, hogy a játékidő tele van látványos akciókkal, ütős vérengzésekkel és feszült jelenetekkel.

9. Evil Dead Gonosz halott 2. - Evil Dead II (1987)

Rendező: Sam Raimi (Evil Dead - Gonosz halott, Rossz álmok, Pokolba taszítva)
Forgatókönyvírók: Sam Raimi (Evil Dead - Gonosz halott, Pokolba taszítva), Scott Spiegel (Halállista, Intruder, Alkonyattól pirkadatig 2.)
Szereplők: Bruce Campbell (A sötétség serege, Evil Dead- Gonosz halott, A nevem Bruce, Mániákus zsaru), Sarah Berry (Turbózombi, véruszkár), Dan Hicks (Dead Season, Darkman), Ted Raimi (Átok, Pokolba taszítva)

A sztori: Ash és barátnője Linda egy elhagyatott erdei kunyhóba érnek, ahol egy kis kutakodás után Ash rálel egy régi könyvre, a holtak könyvére, valamint egy hangfelvételt is talál, amelyen egy professzor felolvassa a könyvben leírtakat. A következmények beláthatatlanok, ugyanis a szöveg hatására az Erdő Szelleme életre kell és ha már így tett, gyorsan meg is szállja Lindát, aki ennek köszönhetően Ashre támad, akit viszont nem kell féltenünk, hiszen egy jól irányzott ásó lendítéssel lefejezi a leányzót, majd el is temeti. Az Erdő Szelleme azonban nem hagyja annyiban a dolgot, a test visszatér, a levágott fej Ash kezébe harap, amitől a pokol még inkább elszabadul.

Amiért szeretjük: Sam Raimi az első rész után hat évvel készítette el ezt a mozit, ami valójában nem egy folytatás, hanem az előzmény sajátos újraértelmezése. Hiszen amíg a ’81-s alkotás egy ijesztő horror, addig ez egy nagy adag fekete humorral megszórt véres komédia, még mai szemel nézve is látványos effektekkel és egy remekül alakító Bruce Campbell-el. Rajongóknak kötelező, ahogy a trilógia másik két darabja is.

8. Zombieland (2009)

Rendező: Ruben Fleischer
Forgatókönyvírók: Rhett Reese (Kegyetlen játékok 3.), Paul Wernick
Szereplők: Jesse Eisenberg (A falu, Vérfarkas, Camp Hell), Emma Stone, Woody Harrelson (Született gyilkosok, Alvajárók), Abigail Breslin (Jelek)

A sztori: A világot ellepték a vérszomjas zombik és csak néhány túlélő maradt. Közülük az egyik Columbus, akinek megvannak a saját szabályai! Szerinte aki nem tud gyorsan futni, aki csak egyszer tud lőni, vagy aki olyan balfácán, hogy beszálláskor nem ellenőrzi a kocsija hátsóülését, annak vége. Tallahassee pedig egy másik túlélő, Columbus ellentéte: laza, imádja a zombi trancsírt és mókaként fogja fel az egészet. Kettőjük találkozásánál azt gondolhatnánk, hogy voltaképpen összeállt a tökéletes páros, igen ám, csak ekkor feltűnik két csaj, akik kicsit sem bíznak senkiben.

Amiért szeretjük: A sorozatnak készült, ám de moziba berobbanó Zombielandet, főleg a könnyed hangvétele teszi remekké, ám ezentúl a karakterek többsége is jól megírt és izgalmas, függetlenül attól, hogy azért itt-ott sablonokat is felfedezhetünk, mind a karaktereket, mint a történetet figyelembe véve. Főhőseink szimpatikusak, még Jesse Eisenberg is, Woody Harrelson pedig olyan badass, mint még soha.

7. Az élőhalottak visszatérnek - The Return of the Living Dead (1985)

Rendező: Dan O'Bannon (A feltámasztott)
Forgatókönyvírók: Dan O'Bannon (Az emlékmás, Az elhagyott bolygó, Támadók a Marsról)
Szereplők: Clu Gulager (Piranha 3DD, A dög trilógia), James Karen (The Butterfly Room, Az eminens), Don Calfa (Night Creep), Thom Mathews (Péntek 13 - Jason él, Az élőholtak visszatérnek 2.)

A sztori: Egy orvosi raktárház új dolgozóját felettese beavatja egy titokba: George A. Romero Az élőhalottak éjszakája című filmje igaz történeten alapul, a valóságos zombikat egy Trioxin nevű vegyi-anyag keltette életre. A fiúnak meg is mutat egy hordót, ami a gázt tartalmazza, sőt egyet még rá is csap, aminek hatására aztán kiszabadul az anyag és bekerül a raktár melletti temető földjébe. A végeredmény nem más, mint egy rakás élőhalott, akik ellepik a környéket és hőseink életére törnek.

Amiért szeretjük: Az élőhalottak visszatérése, még csak csírájában sem komoly zombifilm, sőt, inkább a műfaj egy hamisítatlan paródiája, ebben a kategóriában viszont kiváló. Tele van poénosabbnál-poénosabb jelenetekkel, nagyszerű utalásokkal más élőhalottas mozikra, látványos vérengzésekkel és a fedetlen keblek imádói is örülhetnek, ugyanis néha-néha még pár cici is felbukkan. Zseniális zombi paródia és ugyan közhely, de zombi rajongóknak mindenképpen kötelező, a folytatásokkal együtt.

6. [Rec] (2007)

Rendezők: Jaume Balagueró (Darkness - A rettegés háza, [Rec] 2., Frágiles), Paco Plaza ([Rec] 3 - Génesis, Farkasvadászat, El segundo nombre)
Forgatókönyvírók: Jaume Balagueró (Darkness - A rettegés háza, [Rec] 2., Frágiles), Paco Plaza ([Rec] 3 - Génesis, El segundo nombre), Luiso Berdejo ([Rec] 3 - Génesis, Insensibles)
Szereplők: Manuela Velasco ([Rec] 2.), Ferran Terraza ([Rec] 2., Névtelenek), Jorge-Yamam Serrano ([Rec] 2.), Pablo Rosso ([Rec] 2.)

A sztori: Egy filmes stáb a helyi tűzoltóság életének különböző mozzanatairól forgat, amikor riasztás érkezik az állomásra, a stáb pedig a terveknek megfelelően elkíséri a lánglovagokat a helyszínre. Odaérkezve azonban kellemetlen meglepetésben lesz része hőseinknek, hiszen tüzet nem találnak, csak egy öregasszonyt, aki élőhalottként támad rájuk. A lakóházból pedig nem menekülhetnek, mert időközben a hatóság lezárta azt, így a stábnak, a tűzoltóknak és az ott lakóknak odabent kell kitartaniuk, csakhogy időközben egyre többen alakulnak át vérengző agyhalottá.

Amiért szeretjük: Szintén európai horrorról beszélhetünk, ami a spanyol vonalat erősíti. Remek hangulatú és a kézi-kamerás stílusnak köszönhetően kellően feszült, rémisztő jelenetekből sincs hiány. A cselekmény is igencsak gyorsan halad előre, a zombik (vagy fertőzöttek, kinek mi tetszik) jól néznek ki és a szereplők is rendben vannak. Igazából jó példa arra, hogy kell ügyesen az áldokumentarista technikát alkalmazni. A [Rec] egyébként idén trilógiává bővült, bár a második részben azért egy kicsit más irányt vett a sorozat.

5. A holtak napja - Day of the Dead (1985)

Rendező: George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow - A rémmesék könyve)
Forgatókönyvíró: George A. Romero (Az őrültek, Holtak hajnala, Creepshow 2.)
Szereplők: Lori Cardille, Terry Alexander (Another World), Joseph Pilato (Halálosztó, Holtak hajnala), Jarlath Conroy (Maradj!)

A sztori: Egy embercsoport a vérengző élőhalottak elől egy földalatti bunkerba menekül, ahol megpróbálnak megoldást találni a globális problémára. Ez viszont nem könnyű, hiszen hőseink között a helyzet egyre jobban kezd elmérgesedni és egy idő után nem is a zombik jelentik rájuk a legnagyobb veszélyt, hanem saját maguk.

Amiért szeretjük: Ismét egy Romero film, a picit lassabb fajtából, de ettől függetlenül ez nem feltétlen zavaró tényező esetünkben, hiszen a Romerotól megszokott igencsak velős társadalomkritika adott, csak úgy mint a feszültség, ami uralja a játékidőt. Majd pedig a végén egy brutális erőszak orgiában csúcsosodik ki az egész történet.

4. Holtak hajnala - Dawn of the Dead (2004)

Rendező: Zack Snyder (300)
Forgatókönyvíró: James Gunn (Slither - Féltél már nevetve?) - George A. Romero eredeti, 1978-as szkriptje alapán
Szereplők: Sarah Polley (Hibrid), Ving Rhames (Piranha 3D, Zombie Apocalypse, Seven Below), Mekhi Phifer, Jake Weber (U-571)

A sztori: Főhősnőnk Ana, egy szépnek induló nap arra ébred, hogy házának környékét ellepték a zombik. Az agyhalottak támadása olyan gyorsan történik, hogy Ana férje azon nyomban megkapja a maga kis harapását, majd az átváltozásra sem kell sokat várnunk. Hősnőnknek pedig nem igen marad választása, azon nyomban kocsiba pattan, majd más túlélőkkel karöltve úgy döntenek, hogy a közeli plázába menekülnek az emberi húsra éhező élőholtak elől.

Amiért szeretjük: Egy remake, aminek a kapcsán nem húzhatjuk a szánkat, maximum csak egy elégedett mosolyra. A holtak hajnala ugyanis talán még az 1978-as Romero rendezte eredetit is übereli. Persze fontos megjegyeznünk, hogy Snyder és James Gunn tisztelettel nyúlt az eredeti műhöz, viszont új ötletekkel toldották ki azt és voltaképpen egy új nézőpontból közelítették meg a dolgokat, talán mondhatjuk, hogy picit modernebbé varázsolták a '78-as változatot. Hiszen míg az egy lassabb menetű, a sokat hangoztatott Romero-féle társadalom kritikával megfűszerezett darab volt, addig a 2004-es újra egy pörgős, már-már az akció-horror határait súroló, véres és izgalmas produkció lett.

3. A kaptár - Resident Evil (2002)

Rendező: Paul W.S. Anderson (Alien vs. Predator, A kaptár: Túlvilág, Halálhajó)
Forgatókönyvíró: Paul W.S. Anderson (A kaptár: Túlvilág, Kaptár 2., A kaptár 3.)
Szereplők: Milla Jovovich (A kaptár: Túlvilág, Kaptár 2., A kaptár 3.), Michelle Rodriguez (Machete), Colin Salmon (Alien vs. Predator, Devil's Playground), Eric Mabius (Kegyetlen játékok, A holló 3.)

A sztori: Az Umbralla Corporation egy hatalmas vállalat, amely első sorban génsebészettel és hasonló biológiai beavatkozásokkal foglalkozik. A cég egy titkos, föld alatti laboratórium hálózattal is rendelkezik, ahol egy balszerencsés véletlen következtében elszabadul a T-vírus, a cég által kitenyésztett egyik mutáció. A szuperokos komputer, amely a föld alatt meghúzódó létesítményt irányítja, azonnal karantént rendel el, ám így néhány dolgozó bent reked a kaptárban. Nem sokkal később egy katonákból álló alakulat száll alá, hogy izolálják a vírust, ám odalent a holtak helyett, vad, erőszakos mutánsokra bukkannak, amelyek egyetlen karmolással is képesek magukhoz hasonló lényekké változtatni az embereket. Kis csapatunknak pedig mindösszesen 3 órája van a feladat teljesítése, különben a vírus kiszabadul.

Amiért szeretjük: A lassan 5 résszel bíró Kaptár sorozat meglehetősen kinőtte magát és akció-horror, mindinkább az akció irányba fordult át, ám de az első részre ez még kevésbé volt jellemző, hiszen a mutálódott zombi lények, jobbára tényleg zombik voltak és horrorelemeknek sem voltunk híján. Paul W.S. Anderson pedig egy remek filmet alkotott, aminek a folytatásai sem rosszak, bár bizonyos szempontból semmiképpen nem érnek a 2002-es első rész nyomába.

2. Hullajó - Braindead (1992)

Rendező: Peter Jackson (Törjön ki a frász!)
Forgatókönyvírók: Peter Jackson (Törjön ki a frász!), Fran Walsh (Törjön ki a frász!) Stephen Sinclair
Szereplők: Timothy Balme (Gyilkos kód), Diana Penalver (Holtak tava, Fotos), Elizabeth Moody, Ian Watkin (Sleeping Dogs)

A sztori: Egy a kisfia után kémkedő asszonyt megharap egy patkánymajom, aminek következtében a hölgy rothadó élőhalottá változik. A fiú lezárja rossz bőrben lévő édesanyját a pincébe és próbálja féken tartani, de ez azért nehezebb annál, mint a srác gondolta és anyuci egyre több is több embert változtat agyhalottá, így az alagsor egész gyorsan elkezd megtelni. A bajt pedig csak tetézi, hogy a lent lakók egy a házban szervezett összejövetel során elszabadulnak. 

Amiért szeretjük: A később igen csak sikert sikerre halmozó Peter Jackson már 1992-ben megcsillogtatta tudását, hiszen a Hullajó, tényleg hulla jó. Tele van rengeteg abszurd poénnal, elképesztően brutális vérengzésekkel és nagyszerű hangulattal. Igaz, hogy nem egy komoly alkotás, sőt mi több egy derekas agymenés, de mindenképpen a többször nézős kategóriából való.

1. Haláli hullák hajnala - Shaun of the Dead (2004)

Rendező: Edgar Wright
Forgatókönyvírók: Simon Pegg, Edgar Wright
Szereplők: Simon Pegg, Nick Frost (Idegen arcok), Kate Ashfield (When the Lights Went Out), Lucy Davis (Reaper - Démonírtók)

A sztori: Főhősünk, Shaun egy hétköznapi ember, bár többnyire a szerencsétlenebb fajtából. A melója is meglehetősen szar, de legalább van egy szép barátnője, akivel egy nem túl csodás napon összevesznek, Shaun pedig bánatában az este folyamán a sárgaföldig leissza magát az egyik haverjával. A másnap reggeli ébredést pedig az előző napi töméntelen mennyiségű alkoholon túl az is nehezíti, hogy a várost időközben ellepték a zombik. Shaun és a haverja azonban nem esnek kétségbe, gyorsan ki is eszelnek egy kikezdhetetlen tervet: összeverbuválják ismerőseiket, barátaikat és menedékbe vonulnak kedvenc helyükre, a kocsmába. Viszont a kivitelezés már nem ilyen egyszerű.

Amiért szeretjük: Simon Pegg meglehetősen vicces figura, ez igaz rá mind színészként, mind pedig forgatókönyvíróként, erre egyébként egész sok példa is van a Vaskabátokon keresztül a Rossz barátokig, habár ezek ugye nem horrorfilmek. Viszont a Haláli hullák hajnala az és tényleg halálosan vicces. Az egész egy romantikus komédiának indul csípős poénokkal, majd átmegy egy parádés zombi-komédiába, ahol jobbnál jobb poénok váltják egymást és vicces utalásokból sem szenvedünk hiányt. Mi pedig annyira szeretjük az ilyet, hogy első helyet kap a film.

Címkék: toplista zombi

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr254520994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.05.17. 23:25:50

Jó lista! Sok jó film van benne. De a Kaptárt kicsit túl értékelted szerintem. Bár ez szubjektív szóval nem veszekszek. Amúgy tényleg összeszedett és jó lista lett.

querida 2012.11.05. 23:21:55

Szerintem mindet meg fogom nézni :D

Parallax 2013.06.12. 11:35:19

Kicsit hadd kötekedjek itt is, szívem csücske a zombi zsáner. :)
Romero klasszikusát csak a 14. helyre tenni, miközben a többi műve is szerepel a listán szerintem egy kicsit aránytalan, tekintettel, hogy a mester alapműve fektette le a zombifilm fogalmát. Nálam mindenképp dobogós lenne, az Evil Dead 2 és az eredeti Dawn of the Dead mellett.
+ Még ajánlanám Lucio Fulci Zombi 2 című alkotását.^^

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.06.12. 22:08:42

@Parallax: Van ebben valami, amit mondasz, de igazából nekem személy szerint egyáltalán nem tartozik a kedvenceim közé Romero első klasszikusa. Nyilván ott le tett valamit az asztalra - bár egy nyilatkozatban azt mondta, hogy nem is igazán zombihorrornak szánta, hanem társadalomkritikának. Fulcitól mondjuk valóban itt lehetne a zombi.

Egyébként Romeroval kapcsolatban érdekesek a vélemények, legalábbis az én tapasztalatom szerint van, aki nagyon szereti és az eredeti filmjeiért van oda, nem a remakekért, mások pedig túlértékeltnek tartják kicsit az ő zombifilmjeit. Erről pedig nagyon sokáig lehetne is vitázni :)

Holtsav 2015.04.17. 20:25:35

A Haláli hullák hajnala jó paródia, de ezt tenni a lista legelejére...

Bodnár Tamás 2015.05.17. 16:02:32

Lucio fulci két klasszikusát még bele tenném és tökéletes is a lista: Zombi 2 és A Pokol hét kapuja. :)

süti beállítások módosítása