Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Éjsötét árnyék (2012) - Dark Shadows

2012.05.13. 19:05 FroG

Az alábbi írást Frog másik filmes blogjáról vettük át, a Smoking Barrelsről, ahol egyébként Frog horror mentes filmekről ír remek posztokat, szóval tessék oda is ellátogatni. Az Éjsötét árnyékot pedig volt olyan kedves és engedte, hogy itt is kitegyük, hiszen anno elég sok poszt született a filmmel kapcsolatban.
A kis felvezetés után pedig íme az írás, amit ezúton is köszönünk - Csabi87.

Mint korábbi kritikáimból leszűrhettétek, imádom Tim Burtont és Johnny Deppet is, így amikor megláttam az új közös produkciójuk premierjének dátumát, rohantam is a moziba, hogy megtekinthessem. A végeredmény azonban kissé felemásra sikeredett.

Barnabas Collins (Johnny Depp) pechjére egy boszorkány haragosa lett, így a "banya" (Eva Green) vámpírrá változtatta, szerelmét pedig levetette egy mély szakadékba. Főhősünk 200 koporsóban töltött év után felébred és elhatározza hogy felvirágoztatja a családi vállalkozást, valamint bosszút áll élete korábbi elrontóján, aki még most is fiatalon tengeti mindennapjait.

Hogy elkezdjem a kritika érdemi részét, először megemlítem, hogy Tim Burtonben kissé csalódtam. A rendező jellegzetes stílusjegyei ugyanis, mint a morbid történetmesélés, a groteszk karakterek és a meseszerű látvány csak halványan vannak jelen a filmben, sajnos. Emellett Burton az utolsó 20 percben próbálja pótolni az előbb említett hiányosságait amely szándék igencsak balul sül el, és az utolsó pillanatok nagyon rosszak és túlzóak.

Folytatás a tovább mögött.

Azonban nem ezen tények a legnagyobb negatívumok, hanem hogy a film nincs igazán tisztában azzal, milyen kategóriában akar indulni. Nem elég vicces, rémisztő vagy drámai, így sajnos végkép átlagos lagymataggá süllyed.. vagyis süllyedhetne, ha nem lenne itt egy valami, pontosabban valaki, mégpedig főhősünk, Barnabas Collins és az Őt alakító Johnny Depp.

És akkor ezzel a lendülettel rátérnék a két legnagyobb pozitívumra is, mégpedig a zenékre, valamint Depp játékára. A muzsikákért Burton szakmai házastársa, Danny Elfman felel, aki annyira király dallamokat rakott a film alá, hogy néhány helyen komolyan pislogásra késztetett a meglepettség, valamint Alice Cooper cameo szerepe is baromi vicces volt (azért sajnáltam hogy nem a poison-t énekelte.). Depp játéka pedig makulátlan, ahogy mindig. A jó öreg Johnny sziporkázik a karót nyelt, elegáns vámpír szerepében, amely karaktere is nagyszerűen megírott.

Azonban a végképp mégis csak a negativitás felé billen, hisz a színészi játékokban is akad két csorba, Eva Green és Chloe Moretz. Főleg utóbbi nagy csalódás, de előbbi is annyira erőltetett, hogy legszívesebben kiszakítottam volna a vászonból a fenébe. Moretz erőlködésére nincsenek szavak, annyira próbál laza lenni, hogy a végére erőltetett mimikája miatt nem csak színészi játéka, de karaktere is kudarcba fullad. Greennél ugyan ez a helyzet, nagyon badass fő gonosz akart lenni, mégis nevetségessé válik, és közel sem jó értelemben.

Összességében az Éjsötét árnyék egy közepes vámpírsztori, megspékelve néhány ütős poénnal, Depp és Elfman nagyszerű munkájával, valamint egy igencsak erőltetett lezárással.

6/10

Címkék: vígjáték 2012 vámpír amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr824504022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása