Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Péntek 13 (2009) - Friday the 13th

2012.04.28. 18:39 Csabi87

Az ajánlót Victory írta.

Nem kell ide fekete macska vagy bármi babona, elég, ha halhatatlan szupergyilkos vagy, aki 20 év után is ugyanolyan fitten mozog a vásznon, és a borzongás garantált.

Clay Miller közel 1 hónapja eltűnt húga után kutat és a nyomok a gyilkosságokról elhíresült Crystal Lake táborhoz vezetnek. De nem csak ő az egyedüli turista - egy csapat fiatallal találkozik útközben, akik haverjuk fullos kecójában múlatják az időt, de váratlan vendég érkezik Jason Voorhees személyében.
 
Az első Péntek 13. történet 1980-ban született, és megélt még 11 részt…
1958: Jason Vorhees, a torzszülött kisfiú belefullad a nyári táborozás során a Crystal tóba, és édesanyja bosszúból lemészárol mindenkit, hogy megbüntesse őket fia haláláért.
És eddig tiszta a történet. Már az első film végén Jason az, aki végül gyilkol, és minden részben bárki bármilyen módon próbálta elpusztítani sikertelen volt. Így mindig vetődött egy kisebb csapat a volt tábor területére és Jasonnek mindig akadtak játszópajtásai akiket kedvére kaszabolhatott.
A kihagyhatatlan filmelemek és fogások közé tartozik a kötelező vedelés, részegen a poénok osztogatása Jasonnek, az elmaradhatatlan szexjelenetek a meztelenül rohanó lányokkal és az, hogy Jason mindig visszatér.
 
Folytatás a tovább után.
A mostani 2009-es film sem mentes ezektől a mesterfogásoktól. Nincs túl nagy színvonal, a történet elején meg lehet mondani ki éli túl és ki az, aki biztos meghal és a stáblista előtt persze Jason újból feltámad…
A filmek közül legemlékezetesebb talán a Jason X volt, amiben a hoki maszkos konzerválódott testét kiviszik az űrbe ahol persze magához tér, rendez egy privát vérfürdőt és egy ultra modern részecske növesztő gépnek köszönhetően még mutánssá is válik a film során.
 
Ha valaki ezek után azt hitte, hogy nem lehet tovább fokozni és butítani a történetet, annak csalódnia kellett; 2003-ban ugyanis vászonra került a Freddy vs. Jason. Freddy visszahívta Jasont a halálból, hogy segítsen neki elpusztítani az Elm utca 100. generációját, csupán azért, mert megfelejtkeztek Freddyről és már senki nem félt tőle. Végül azonban maga Krueger az, aki meg akarja ölni Jasont, mert elveszi az áldozatait… 90 percnyi folyamatos vérfröcsögés arról, hogy 2 halhatatlan hogyan próbálja a másikat a pokolra küldeni.
 
És íme, 6 év után még egy bőrt lehúzunk Jasonről, és már nem tudjuk, melyik évben járunk, mert a film elején még nincs meg szimbolumává vált hoki maszkja, csak a történet során kerül fel az arcára.
 
Rajongóknak kihagyhatatlan film - emeli a hangulatot, hogy teljesen visszanyúlik az első részig, de túl sok meglepetés nem várható, Jason hozza a formáját.
 
Pontok: 4/10
 
Címkék: remake 2009 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr424475171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2012.04.28. 21:12:04

"A filmek közül legemlékezetesebb talán a Jason X volt"

Ezzel azért erősen vitatkoznék.

A 2009-es reboot semmivel se lett rosszabb, mint egy átlagos Péntek-film, de sajnos jobb se. 6/10-et azért megért nálam a film. A folytatásra pedig vevő lennék.

xDemonswithRyux 2012.04.29. 17:47:58

A folytatás elvileg found footage stílusban készül.

süti beállítások módosítása