Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

La meute (2010) - The Pack

2012.04.27. 18:38 Csabi87

Annak idején az előzetest látva pozitív véleménnyel voltam a La meute című francia horrorról. Egy csajszi, aki valami titokzatos helyre megy, majd pedig a helyiek fura szörnyekkel akarják megetetni, mindezt pedig francia tálalásban. Nyámi.

Persze nyilván önmagában a sztori nem feltétlen tűnik eredetinek, inkább innen-onnan elcsentnek, de azért a franciákban lehet bízni, hiszen az esetek többségében elég beteg horrorfilmeket tudnak összepakolni. Ez pedig valamelyest a La meute-ra is igaz, viszont ennek ellenére még sem voltam elragadtatva.

A történet - picit részletesebben - egy lányról szól, aki az utakat rója többnyire cél nélkül, majd egyszer csak belefut egy hosszú hajú unszimpatikus srácba, akit a kutya nem venne fel, viszont főhősünk nem kutya, tehát felveszi. A hibát itt követi el, ugyanis miután betérnek egy kétes fogadószerűségbe a srác eltűnik, majd mikor a lány keresni kezdi a fogadósnéni jól elkapja, ketrecbe zárja és jön a már említett szörnyes rész. 

A folytatás pedig a tovább után jön.

Illetve ez mégis csak túlzás, hiszen egyáltalán nem használták ki a szörnyekben rejlő potenciált. Szerintem keveset szerepeltették őket, viszont helyette kaptunk több, kevésbé izgalmas részt, amelyek inkább lassúvá tették a filmet, ez pedig baromira zavart. 

Nyilván a végén felpörögnek az események, ami derék dolog, illetve a szörnypofákról is megtudunk ezt azt, de mégis kapunk egy összességében nézve felesleges nyomozóbácsis szálat, nyilván van köze a történethez, de helyette szörnyes részeket is kaphattunk volna. Na ja, mert nekem meg ez a heppem most. De hát rég láttam jó szörnyes filmet, ebben pedig bíztam, de mindhiába. Persze nem rossz ez, csak olyan közepes.
Egyébként a szörnyek tulajdonképpen zombik voltak, csak nem azok a "klasszik" alakok, amiket megszokhattunk.

A fényképezés egyébként szép volt és a beteges francia rész is adott -gondolok itt többek között a nénire, aki gyilkol- meg az egész film hangulatára. Egyből ki lehet szúrni, hogy francia produkcióval állunk szembe és nyilván nem csak azért, mert franciául hablatyolnak.

A rendezés és a forgatókönyv egyébként Frank Richard érdeme, akinek debütáló alkotása a La meute és ehhez képest nem igazán elégedetlenkedhetünk, valahol el kell kezdeni.

A főbb szerepekben pedig Yolande Moreau, Émilie Dequenne (Farkasok szövetsége), Benjamin Biolay illetve Philippe Nahon (Farkasok szövetsége, Magasfeszültség) látható.

5 pontot adnék a filmre, mivel, mint említettem elég közepes, egyszeri megnézésre egyébként nem rossz, aki pedig szereti a picit lassabb horrort / thrillert, annak tán még tetszeni is fog.

Címkék: zombi szörny 2010 francia film 5/10 ajánlók belga film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr253783912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása