Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legsötétebb óra (2011) - The Darkest Hour

2012.04.17. 18:58 Csabi87

Tavaly év végére érkezett csak meg A legsötétebb óra, amolyan karácsonyi ajándékként a horror és sci-fi rajongók számára és hát basszus, reméljük idén ennél szebb ajándékot kapunk, mert ennél egy óriás Milkával is jobban jártunk volna. Az legalább finom és elkenhetjük az arcunkon, A legsötétebb órától viszont maximum az arcunk kenődhet el. Ez bizony meg lehetősen kaka lett.

Igazából már az előzetes megjelenésekor sejthettük, hogy mire megy majd ki itt a játék. A készítők kaptak egy viszonylag nagy halom pénzt, amiből aztán játszhattak, de ugye ezek a PG-13-as mozis horror próbálkozások általában egyenlőek a nullával, amely sorba ez a produkció is szépen beáll és még csak nem is az elejére. 

Az alapszituáció nem túl bonyolult, ugyanakkor szerintem viszonylag ötletes és jónak tűnő. Pár fiatal elutazik Moszkvába, ahol aztán idegen földönkívüliek (mer' mondjuk mégis milyenek lennének a földönkívüliek) jelennek meg, illetve nem is, mivel, hogy többnyire láthatatlanok és csak néha csillannak meg sárgás CGI árnyalatban és amúgy mellesleg megbaszkurálják az elektronikus termékeket is (mert mint kiderült, abból nyerik a tápanyagot, vagy mi a szösz.)

A tovább után folytatom.

Hmm, ez ugye eddig nem is annyira vészes, de legalábbis láttunk már vészesebbet, sőt a továbbiakban egy fajta poszt-apokaliptikus dologba fordul át az egész történet, ami megint csak jó lenne, de.

Van nekünk egy Emile Hirschünk, aki sosem volt a szívem csücske, na de hülye vígjátékokban még elmegy, ám egy ilyen produkcióban? Ugyan már, hát választhattak volna egy intelligensebb és nagyobb testű majmot is, mert az legalább aranyos és legalább annyira akcióhős típus, mint Hirsch. 
A bajt pedig tovább tetézte, hogy Hirschön kívül további remek amatőröket sikerült leszerződtetni. A haversrác Max Minghella egyszerűen fenomenális - a szó rossz értelmében. Elképesztő, hogy mennyire nem találja a helyét, mondjuk szerencsére nem is kell sokáig keresgélnie. A csaj szereplők pedig semmilyenek, őket egyébként Olivia Thirlby és Rachael Taylor (Árnykép) formálja meg. Mint valami tiniknek készült poszt-apok szarság, mondjuk ha jobban belegondolunk, pontosan arról van szó.

Ennek eredményeként egyébként a szereplők iránt valószínűleg épeszű ember még csak szimpátiát se érez, ami mindenképpen rontja az élményt, sőt a forgatókönyv az idő múltával mindinkább felhasználja és bemutatja az összes elképzelhető sablont, nem is beszélve arról, hogy a végén valami leírhatatlan hülyeségbe megy át.

Elnézést spoiler, de muszáj leírnom, mire gondolok: a hajó felborulós rész. A hajó egy vízi jármű, legalábbis az eddigi ismereteim szerint. Ez eddig a filmben oké is. Felborul a VÍZBEN, majd a srác a VÍZBEN marad, a csaj pedig eltűnik és pár perccel később felbukkan bent a VÁROSBAN. Hogy a picsába borult ő addig? Vagy mi van? Kihagytak egy részt? Egyszerűen percekig csak azon gondolkoztam, hogy mit nem vettem észre...
Na és megemlíthetnék olyan apróságokat is, hogy mikor Hirsch a hős elordítja magát, hogy Yeaaaahhh, amolyan kanegeresen, akkor a csaj, egyből tudja, hogy ő ordít, pedig még csak dugás közben sem hallhatta. Érdekes.

De, hogy ne csak fikázás legyen meg kell említeni, hogy a szörnyek egész szépen tüntetik el az embereket, az látványos és jól sikerült, sőt viszonylag sok is van belőle, mivel egész akció dús a produkció. Az üres Moszkva is oké, ijesztő és tényleg poszt-akop hangulatú, sőt a CGI további része is tűrhető (bár amikor eltűnik a szörnyek pajzsa és fogaskerekek forognak körülöttük égve, az mondjuk buta). 

A rendezést egyébként Chris Gorak követte el, ő korábban az Otthon, biztonságban című filmet dirigálta. A forgatókönyvet pedig Jon Spaihts írta, aki mellesleg a Prometheust is jegyzi, hát reméljük az jobban sikerül.

Maga a film pedig abszolút középszerű, de tényleg inkább a rosszabbik fajtából, ennek megfelelően pedig 5 pontnál nem is érdemel többet.

 

Címkék: sci fi 2011 földönkívüli amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr234387084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása