Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pokoli hajsza (2008) - The Objective

2012.04.13. 18:32 Csabi87

A film, aminek nem is tudom miért ez a címe. Pokoli hajsza. Gondolom "A dögunalom a sivatagban" már foglalt volt, mint ahogy a "Béna színész a főszerepben" is. Persze nyilván itt a magyar névadókat illeti az intés, hiszen a The Objective rendben van ezt megfordíthatjuk úgy is mondjuk, hogy A célpont, ami már is jobb, mivel nem fogja azt gondolni a hülye néző (én), hogy valami tempós, izgalmas produkciót kapunk. Mert ez nem az, basszus.

A történet főszereplője egy végtelenül unszimpatikus CIA ügynök, aki azt hiszi, hogy ő szarta a spanyol viaszt, legalábbis a narrációjából ez jön le. Persze lehet itt is a fordítás ment félre, a csuda tudja. Ahhoz, hogy ő idegesítő egyébként lehet a szinkron is hozzájárul, viszont félreértés ne essék Fekete Zoltán szerintem az egyik legjobb szinkronszínész az országban és itt is baromi jó, mert az idegesítő karakterhez baromi passzol a hang.

Szóval, ha az első 3 perc után nem kapcsoljuk ki a DVD-t, akkor a továbbiakban rájöhetünk arra, hogy a pökhendi pojáca valamit keres a Közel-Keleten. Néhány katonát is maga köré toboroz, hogy együtt keressék a valamit, mindeközben pedig egy fura kamerája is van főhősünknek, amiről sokáig nem is tudjuk pontosan mi.

Na és akkor a továbbra kattolva jön a folytatás.

 

Így néz ki az alapsztori, a kivitelezés pedig úgy, hogy mennek mendegélnek, néha történik valami, de általában nem és ezt kell nekünk nézni. Remek, ha aludni akarunk. A film első részén konkrétan van egy perc amin tényleg elszundítottam. Fáradt is voltam ez tény, de hát na.

 

Nevesíteném főhősünket Keynes ügynököt, aki tényleg elég badassnak és faszának képzeli magát, hol ott baromi nem az. Csodálom, hogy az igazi katonák nem lövik agyon a küldetés első percében. Ügynökünk tehát egy hülye és ezen tényleg nehéz túllépni, hiszen habár a végén kiderül, hogy nem feltétlen jó fiú, bár azért nyomják azt a részt is, hogy neki is vannak érzései és a hazáért cselekszik, de hát ki hiszi ezt el. Vicces, hogy néha úgy néz távcsőbe, hogy felhúzza a szája felső részét és villannak a fogai. Gondolom így élesebb a kép, vagy mi a tököm.

Jonas Ball tehát egy ripacs, efelől ne is legyenek kétségeink.

A többi karakter egyébként rendben van, az ügynökhöz képest mindenképpen. Persze ők sem túl okosak, mint ahogy igaz ez az egész filmre is.

Egy-két izgalom azért adódik, de ebből tényleg nincs túl sok és amikor kiderül mit keresnek, hát ott sem csurrant majd be senki, pedig akár izgalmas is lehetne ez a rész, meg az egész alkotás, de hát ez itt és most nem jött össze. 

Ja igen, a szinkronnal kapcsolatban érdekes megemlíteni, hogy vicces. Az elején a karakterek magázódnak, majd egyszer csak tegeződni kezdenek (pedig nem is csókolóznak, legalábbis gyerekkoromban megfigyeltem, hogy ha valakik magázódnak, akkor azt az első csókig teszik, aztán hirtelen tegeződnek, de végül is logikus, addig én se tegeznék senkit), majd egyszer csak újra magázódás lesz a dologból. Háhá, mondjuk legalább így van humor is a filmben, ami nem utolsó szempont.

A rendezést Daniel Myrick vezényelte, akinek egyébként az Ideglelés első részét is köszönhetjük, innentől kezdve pedig nem is igazán csodálkozhatunk azon, hogy a Pokoli hajsza unalmas. Myrick csak hű maradt önmagához.
A forgatókönyvet ő és Mark A. Patton valamint Wesley Clark írta.

A főbb szerepekben pedig a már említett Jonas Ball, mellett Matthew R. Anderson (Die Hard 4.0, Az olasz meló), Jon Huertas (Castle), Michael C. Williams (Ideglelés) és Sam Hunter látható.

Igazából az a helyzet, hogy nem sok mindent tudok a film mellett érvként felhozni. Talán annyit, hogy a sztori érdekes lehet, habár szerintem nem jól fejtik ki nekünk, illetve a fényképezést, mint olyat meg kell, hogy említsem, mert szép helyeken játszódik és jól is sikerült. Így viszont részemről csak 3 pontot ér a film.

 
Címkék: 2008 amerikai film 3/10 ajánlók marokkói film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr304159783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.04.13. 21:07:17

Na aszem láttam én ezt a filmet, bár nem emlékszem h ennyire xar lett volna, viszont a kritikád fellelkesített, lehet megnézem még1x? Azért nem :D 5 pontocska igy emlékezetből :)

Juliusxtreme 2013.04.13. 09:46:31

nem olyan rossz film ez :)

süti beállítások módosítása