Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kísérleti patkányok (1998) - Disturbing Behavior

2012.04.07. 19:21 Csabi87

Az a helyzet, hogy a Kísérleti patkányok című horrorhoz az ember talán már a magyar cím alapján sem fűz sok reményt (na mondjuk az eredeti angol se hozza izgalomba a közönséget) és milyen jól is teszi az ember, ugyanis ez a produkció leginkább borzalmasnak mondható. 

A történet középpontjában a Clark család áll, sőt egész konkrétan Clarkék fiú gyermeke, a mindig nők kedvence Steve, aki kiccsaládjával együtt a nagy városból a kis városba költözik, egy családi tragédia miatt. (Steve bátyja halt meg, amire Steve sokszor visszaemlékszik, de sose derül ki, hogy miért, mert olyan hű de nagy jelentősége sosem lesz a dolognak.) Úgy gondolják, hogy az új hely és a kisvárosi feeling majd jót tesz nekik, plusz a veszélyektől is megszabadulnak és nyugodt körülmények között élhetik életüket. Na de milyen kurva nagyot tévednek, ugyanis a kisvárosban fura dolgok történnek, amelyek leginkább a helyi középiskola kék szalagos diákjaihoz köthetőek, akik napról napra egyre többen vannak és amolyan kis eminensek, jó diákok (bár inkább olyan köcsög módon) és néha néha annyira dühbe gurulnak, hogy verekedni kezdenek, esetleg megölnek valakit.

Steve új barátja, Gavin segítségével gyorsan rájön, hogy mi a szitu, bár elsőre nehezen akarja elfogadni, de aztán úgy dönt, hogy szembe száll a kék szalagot viselő ficsúrokkal és rájön, hogy mi áll a misztikum hátterében. Talán nem is árulok el olyan nagy titkot ha elmondom, hogy egy fura szer és egy "őrült tudós", aki annyira gonosz, hogy az már őrület. Ahogy maga a film is.

A dolgok ott kezdődnek, hogy egy egész jó kezdés után a film elmegy nagyon rossz irányba és egyszerűen szar lesz. Kiszámítható, bugyuta és ha ez nem volna elég még kapunk egy Nick Stahlt is, akit nem tudom hogy engedhetnek kamera elé, pedig sajnos sokszor megteszik. Jó nyilván túlzok és egyéni problémám, hogy Stahlt sosem sikerült a szívembe zárni, de ez sem változtat azon a tényen, hogy a Kísérleti patkányok minden, csak nem jó.

Persze nyilván, aki látta tudja miről van itt szó, egy tiniknek készült tinihorrorról, amit 18 éven felüliek ne nézzenek meg, mert szarul járnak. Egyébként ezt jól példázza az is, hogy MTV Movie Awards díjjal is büszkélkedhet a film (ha ez ugye büszkeségnek számít), egész konkrétan Katie Holmes, aki annyira jó, hogy kapott egy ilyet, az az igazsághoz tartozik, hogy talán tényleg ő a legjobb az egész filmben.

Az R-es besorolás ellenére egyébként nem sok durvaságot kapunk, viszont láthatunk cicit, úgy hogy talán emiatt érdemelt ilyen kategóriát a produkció.

Légy labda!

A rendezői teendőket David Nutter (X-Akták) látta el, míg a "zseniális" forgatókönyvért Scott Rosenberg a felelős, akinek azért már voltak jobb napjai is, hiszen a Con Air szkriptje is a nevéhez fűződik.

Katie Holmeson (A fülke) kívül pedig James Marsden (X-men - A kívülállók, X-men 2.), Tobias Mehler (Carrie, Wishmaster 3.), Nick Stahl (Terminátor 3., Sin City), Bruce Greenwood (The River) és Katharine Isabelle (Farkasvér, Vérszomj 2.) látható.

Maga a produkció pedig 3 pontnál semmiképpen sem ér többet és még az is lehet, hogy bőven túlpontoztam.

Címkék: 1998 amerikai film 3/10 ausztrál film ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr294344268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása