Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Super Hybrid (2010)

2012.03.22. 19:19 Csabi87

Azt hiszem 2010-ben mindenképpen érdekesség számba megy olyan horrorfilmet készíteni, amiben egy autó a gyilkos. Érdekesség ez főleg annak fényében, hogy a 2008-as Knight Rider sorozat is megbukott, sőt a kezdeteknél az egyik producer is elmondta, hogy bízik a sikerben, de nehéz dolguk lesz, mert egy magától működő autó ma már egyáltalán nem menő.

A Super Hybrid készítői azonban ezzel mit sem törődtek belevágtak a gonosz autós horrorba, ami szintén nem lett túl nyerő, pedig még csavart is vittek a sztoriba. 

Igazából nem feltétlen értek egyet azzal, hogy ez ma már nem menő. Persze nyilván Michael Knight és K.I.T.T. kora lejárt, a sorozat pedig mai szemmel inkább hat komikusan, de nosztalgiázni jó dolog. Ennek ellenére a Super Hybrid még sem nevezhető jó filmnek.

A történet elején már gyorsan meg is ismerkedhetünk főhős gonosz autónkkal, akiről az elején azt hihetnénk, hogy Christine egyik leszármazottja, vagy felidéződhet bennünk Stephen King Rémautó című regénye is, ugyanis a kocsiba beszáll pár tag, majd ki már nem szállnak, mert meg lettek eszve.

A kocsi pedig ezután jól lakottan tovább gördül, egészen pár kereszteződéssel arrébb, ahol egy másik autó beleszáll, majd mivel összetört elviszik a helyi szerelő műhelybe, hogy majd ott helyre hozzák, vagy tudja Isten mi lesz vele.

A sztori ezek után végig a műhelyben játszódik, ami habár nyíltan spúr megoldás, viszont szerethető, sőt én kifejezetten bírom az egy helyen játszódó sztorikat. 

A tovább után spoileresen folytatom.

Az egyik legnagyobb baj az, hogy valami - számomra kísérteties - ok miatt egy PG-13-as filmről beszélhetünk, tehát innentől kezdve le is mondhatunk arról, hogy valami fasza horrorral van dolgunk. És ezek után annak rendje és módja szerint valóban egy elég gyenge horror-thrillert kapunk, ami inkább az utóbbi kategóriába sorolható, mert vért vajmi keveset láthatunk, pedig ha erre rámentek volna, legalább egy vérengzős fasza produkciót összeránthattak volna, de ez így, ebben a formában inkább horrorkedvelő tiniknek készült, de szerintem már ők is többre vágynak ennél.

Említettem, hogy a gonosz autós sztorit egy csavarral igyekeztek megbolondítani, amiről gondolom, mindenkinek meg van a saját véleménye, szerintem speciel nagyon szar volt. 

Hogy miről is van szó? Az autó tulajdonképpen nem is autó, hanem ha jól értelmeztem valami eredetileg mélytengeri szörnylény (de talán tényleg létezik ilyen), aki az álcázás nagy mestere és eredetileg kőnek, meg ilyen szir-szarnak álcázza magát, a kishal odabújik, úszik, lubickol, oszt emez jól megeszi. Jelen esetben pedig a lény annyira fejlett, hogy kurvára feltudja venni egy autó alakját, hogy aztán embereket egyen, mert rajtuk több a hús, mint a guppikon. Nálam itt el is hasalt az autós sztori, mert ez egy faszság. Nem értem mit kell túlmisztifikálni. 

A rossz megoldásokat sorát bővíti szerintem az is, hogy néha az autó/lény szemén keresztül látunk, talán jóval többször is előfordul ez, mint ahogy azt kéne. A büdös életben nem láttuk azt, hogy K.I.T.T. mit lát és mégis felnőttünk, ez a piros, zavaros kép pedig buta és hatásvadász. 

A karakterek többnyire egysíkúak, a gonosz főnök, a szerencsétlen unokatesó, a főhős csaj, a picsa, a picit vicces szerelő. Persze ennél nem is várhatunk sokkal többet egy ilyen kaliberű filmben, tehát ezt ne rójuk fel hibaként, mert egy ilyen produkcióba szerintem nem is kell több. Na persze kevésbé sablon megoldásokkal élvezhetőbb lett volna az egész.

A CGI ugye erősen jelen van a filmben, többnyire gagyin, a végén pedig egyszerűen borzalmasan, szóval ezért sem jár a váll veregetés.

A filmet egyébként Eric Valette rendezte, akitől 2002-ben a Maléfique című horrort, illetve 2008-ban a Nem fogadott hívást láthattuk.
A forgatókönyvet pedig Bénjamin Carr írta, aki egy rakat horrort jegyez íróként, például a Hellraiser: Halálos című részét, de a 2001-es 13 kísértet is a nevéhez köthető, hát az kétségtelenül jobban sikerült.

A főbb szerepekben pedig Shannon Beckner, Oded Fehr (A kaptár 2., A kaptár 3.), Ryan Kennedy (Láthatatlan, Ogre) valamint Melanie Papalia (Smiley, Postal) látható.

Igazából annyira nem volt szörnyű ez a film, ha felülemelkedünk a sablonosságán és azon, hogy néhol buta, na meg, hogy sose fogunk tőle befosni. Szerencsére a gagyi megoldásokat ellensúlyozták azzal, hogy viszonylag pörgős és nem unalmas lett a végeredmény. Egyszer érdemes lehet megnézni. Részemről pedig 4 pont jár a Super Hybridnek. 

Címkék: autó szörny 2010 amerikai film 4/10 ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr654125842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása