Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Valami van odalent (2005) - Man-Thing

2012.03.20. 18:42 Csabi87

A 2005-ös Valami van odalent című film az 1971-ben megjelent Man-Thing elnevezésű Marvel képregény alapján készült, amelyet még anno Stan Lee, Roy Thomas, Gerry Conway és Gray Morrow álmodott meg és egy mocsári szörnyről szólt. 

Az igazság az, hogy nem igazán ismerem a képregényt, nem is tudom itthon esetleg mejelent-e, de a nálam okosabbak majd talán megírják, annyi viszont bizonyos, hogy maga a film nem lett túl acélos.

A sztori középpontjában egy rendőr áll, aki pont történetünk kezdetén költözik a Bywater nevű kis településre, hogy ő legyen a helyi seriff, ha már a réginek nyoma veszett. Williams seriff nincs könnyű helyzetben már az első napján ki kell vonulnia a helyi olajfúróhoz, ahol pár önkéntes idióta a gépekhez láncolta magát. Seriffünk gyorsan ott terem és rendet vág és elkezd összemelegedni az ügyeletes jó csajjal is, aki annyira nem jó csaj, de a seriff nincs abban a helyzetben, hogy válogasson.

A jó csajtól meg is tudja, hogy az olajfúrósok gonoszok, bár ezt mi is láthatjuk, mivel a tulaj egy sablon gonosz karakter, aki egy picit hasonlít egy kövér Chuck Norrisra, csak nem rúg forogva-pörögve.

Viszont az is kiderül, hogy van még egy gonosz, a mocsárban élő indián, aki gyilkol, meg az olajfúrósokat is basztatja, tehát seriffünknek nincs más lehetősége, mint, hogy jól helyre tegyen mindent és mindenkit, ezzel is azt szimbolizálva, hogy ő egy ritka fasza gyerek.

A tovább után folytatom, spoileresen.

- Túl sok élőlény van errefelé!
- Én is szeretnék köztük maradni.

 

 

Tényleg nem vagyok tisztában a képregénnyel és azzal sem, hogy a forgatókönyv mennyire próbálta meg követni az ottani történetet, de az az igazság, hogy ez így rém gyenge és ha már itt tartunk a rém is tényleg gyenge benne.

A karakterek sem feltétlen szimpatikusak és ide a seriff és a csaja is beletartozik, akik között a kötelező romantikus szál is kirajzolódik, ami egyszerűen nem hiányozhatott. Pfff, gondolhatjuk jogosan.
De megemlíthetjük az idős indián bácsit is, aki annyira kellett ide, mint halottnak a csók, néha varázs szöveget mormol, de semmi nem történik, aztán meg megeszi a szörny, mert habár az elején bölcsnek tűnik, a végén önként ugrik a szörny elé, pofán szarva eddigi énjét. Se baj.

Egy-két logikai hülyeség is akad, számomra a legszembetűnőbb az az ötlet volt, amitől vezérelve a seriff, aki kurvára nem ismeri a mocsarat éjszaka látogat el oda, több alkalommal is. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy a horror és a félelemkeltés egyik nagyszerű eszköze a sötétség és az éjszaka, de azt gondolom egy mocsár már magában is félelmetes és sötét lehet, akár nappal is, ez esetben pedig nincs ilyen hülyeség a filmben. Nyilván a seriff a büdös életben nem volt mocsárban ennek ellenére jól elboldogul éjszaka, ami picit sem hiteltelen.

Talán ide sorolhatjuk még az olajfúrós dolgozókat is, akik elvileg csak egyszerű biztonsági emberek, de olyan gépfegyverekkel bírnak, hogy beszarsz.

A szörnyről már írtam, hogy megvalósítását tekintve szerintem iszonyúan gyenge lett, pedig az ember azt gondolná, hogy 7 és fél millióból már ki lehet hozni egy kevésbé gagyi mocsári szörnyet, korábban volt már, akinek sikerült. 

A végén pedig az elmaradhatatlan CGI robbanást is megcsodálhatjuk, ami szintén segít a film hullacsillagként való zuhanásában.

Mondanom sem kell, hogy a produkció, mint olyan megbukott és azt hiszem azzal sem igazán lövök mellé, ha azt mondom, hogy valószínűleg képregény rajongók százai sírták el magukat.

A rendezést egyébként Brett Leonard követte el, akitől A fűnyíró embert láthattuk, illetve a SID 6.7-et, az utóbbi egyébként nem is volt szerintem rossz.
A forgatókönyvet pedig Hans Rodionoff jegyzi, csak úgy, mint a Koponyák 2. részének, vagy az Elveszett fiúk: A törzs esetében.

A főbb szerepekben pedig Matthew Le Nevez, Rachael Taylor (Árnykép, A legsötétebb óra), Jack Thompson (Hús és vér, Star Wars II.) valamint Steve Bastoni (Mátrix - Újratöltve) csillogtatja meg tudását.

Igazából ne számítsatok semmire jóra és akkor nem fog annyira fájni ez a film, ami részemről 3 pontnál semmiképpen nem érdemel többet.

Címkék: 2005 képregény szörny amerikai film 3/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr204105141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xamuraj 2016.08.04. 17:46:57

A Csúcs:beszélgetés a tornácon a seriff és egy másik karakter közt,közben a filmes szakembereket is láthatjuk mögöttük 15 méterre,amint...szintén beszélgetnek:))Ezt hogy hagyták benne??

süti beállítások módosítása