Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Sleeper (2012)

2012.03.14. 18:28 Csabi87

Juhúúú! Meg van a második 1 pontos filmünk, sőt mi több a The Sleeper című borzadály is az idei év filmes listáját gyarapítja, tehát azt is mondhatnánk, hogy két legyet egy csapásra.

No nézzük gyorsan miről is van szó a The Sleeper esetében, már ami a történetet illeti. 1981-et írunk, amikor is az Alfa Gamma Téta fedőnevű leány kollégiumban egy csajos bulit tartanak az ott lakók, akik a közelben élő, szintén egyetemista csajszit Amyt is meghívják, meg a barátnőjét, aki csak a száját húzza, de azért elmegy. Igen ám, de adott egy gyilkos is, aki pont az Alfa Gamma Téta leányait, meg a két új csajt szemelte ki magának, szemmel láthatóan random módon, bár van egy kis búvóhelye, ahol fényképek is vannak a lányokról, de nem feltétlen követi az előre kitalált rendszert.

Na és akkor erről szól ez a maszlag: diáklányok, őrült gyilkos, halál. Egy jó fajta slasher szokott ezekkel a jellemzőkkel bírni (meg mondjuk a Fekete karácsony, ami minden csak nem jó). Na de a szomorú hír, hogy a filmet író és rendező Justin Russell szeme előtt nem egy jó fajta slasher lebegett a készítés során, hanem a Fekete karácsony, mivel a The Sleeper legalább annyira ócska lett. De tudjátok mit, elárulom, hogy még annál is rosszabb.

A tovább után folytatom.

 

 

Gyilkosunk egy barom és ugye, mint gyilkos legyen is az, ne szeressük, utáljuk, féljünk tőle. Viszont itt nem ez történik. Gyilkosunk egy nevetséges majomra hasonlít inkább, aki mindig betelefonál a házba és vinnyog, sír, nevet egyszerre és jaj de rémisztő. Hát ennél egy oroszlánfejű nyuszi ijesztőbb. De tényleg.

Viszont a gonoszunk mellett szól, hogy valószínűleg indián volt korábban, mert olyan puha léptei vannak, hogy sose hallod meg, persze hozzá tenném, hogy a végén a főszereplő jó csajt, már nem így próbálja elkapni, hanem az addigi szépen felépített, csendes, szisztematikus gyilkolásokat felrúgva, önmagát pofán köpve, őrült gyilkossá válik. Azt értem, hogy a végén muszáj volt felpörgetni az addig befagyott álló vizet, de hát pont így, az addig is rossz karakter addigi énjét leszarva. Hmm.

De se baj, ugye ha a főhősünk gagyi akkor hangeffektekkel és ijesztő jelenetekkel operálunk, hogy csak befosson a közönség, mert mégis csak ez a cél. Justin Russell viszont hiányzott azon az órán, ahol ezt tanítják, mivel ijesztő jeleneteknek híján vagyunk, a hangeffektek, meg kimerülnek valamiféle idióta csilingelő hangokban, amelyektől a film végére már a falat (vagy rosszabb esetben az arcunkat) kaparjuk. Kiss Ádám szavaival élve: foscsi.

A forgatókönyv tehát úgy buta, ahogy van, azt is mondhatnám, hogy szar. De hát lehet én se tudnék jobbat, mondjuk akkor le se forgatnám. Na mindegy.

A párbeszédek hülyék, poénnak nyomát se látjuk/halljuk, az effektek se szépek, többnyire kamerarángatás az egész, amihez külön gratulálok.

Mondjuk egy-két nevetséges rész akad, de ezeket valószínűleg nem poénnak szánták, csak a forgatókönyv hiányosságai. Ilyen például az, hogy ha valami fura történik, akkor értelemszerűen az egyik srácra, Bobbyra fogják, mindezt egyébként tök sokáig. Szóval Bobbyt kurvára nem szereti senki (de azért van egy szexjelenete, de semmi izgalmas, úgy hogy, aki azért nézné meg a filmet inkább várjon 11-ig és keressen egy tematikus csatornát.)

Ja és igen, van egy randomra beszerkesztett diszkó jelenet is, amit a mai napig nem tudok hova tenni. A történet szempontjából abszolút értelmetlen, plusz önmagában is szar. 10 ember furán táncol, ezt kapjuk. Hát micsoda parti, faludiszkón többen vannak. 

No szegény Justin Russellt annyit emlegettem már, hogy biztosan csuklik, de annyit még mindenképpen elárulnék róla, hogy általában operatőrként is dolgozik (esetünkben is ő fényképezte a filmet), illetve többnyire rövidfilmjei vannak, ez alól a 2009-es Death Stop Holocaust című kétes megítélésű horror a kivétel, mert az hosszú volt.

Illetve végül pár szó a szereplőkről, akikkel kapcsolatban megemlíteném, hogy legalább egy részük szép, ami egyébként a film egyetlen pozitívuma, de ugye ezért kár időt áldozni a The Sleeperre. Szóval a főbb szerepekben Brittany Belland, Tiffany Arnold, Riana Ballo, John Bloom (Monstervision) és Jessica Cameron (Camel Spiders) látható.

A pontozás pedig ugye már nem titok: 1/10. Kerüljétek!

Címkék: gyilkos 2012 amerikai film slasher 1/10 sorozat gyilkos ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr844286725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása