Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dolly Dearest (1992)

2012.02.29. 19:10 Csabi87

A játékbabás horrorfilmek közül azt hiszem a Gyerekjáték a legismertebb és az egyik legjobb, viszont tudni kell, hogy sok hasonló jellegű film készült. Ott van például a Doll Graveyard című eszement film, illetve a blogon fellelhető filmek közül még a The Gingerdead Man sorolható talán ide, legalábbis szerintem befér ebbe a skatulyába.

Az 1992-es Dolly Dearest szintén ebbe a sorba áll be, egy kis vallási fűszerezéssel megspékelve.

A történet Mexikóban játszódik, ahol is egy régészeti feltárás során az egyik professzor életét veszti, a feltárt kriptából pedig egy különös fényjelenség szökik ki, aki a közelben lévő babagyárig libben, oda érve pedig megszállja az ott található játékokat.

A dolog elszenvedője pedig a Wade család lesz, akik nagy pénzt látnak a játékbaba-bizniszben, így pont ők vásárolják fel a babagyárat, legnagyobb hülyeségükre (persze erről ők akkor még nem tudnak) az egyik babát is hazaviszik, mert a kislány igényli. A játékszer pedig szépen lassan átveszi az irányítást a gyerkőc felett és talán mondhatjuk, hogy saját képére formálja. A babákról pedig hamar kiderül, hogy tulajdonképpen a Sátán szállta meg őket.

Igazából semmi ördöngösségre nem kell számítanunk, egy egyszerű B-horrorról van szó, ami talán inkább C, mivel nem túl erős, ám de egynek elmegy.

Folytatásért katt a továbbra.

Érdekes, hogy elvileg R-es besorolású filmről beszélhetünk, ennek ellenére viszont elég lájtos, persze hullanak el emberkék, de egyikük sem kiemelkedően durván (és ha jól rémlik eleve csak három haláleset történik a proféval együtt), vért se sokat látunk és a nyelvezet sem durva. Szóval még kutatom, hol van ebben a durvaság (most nem hímsoviniszta akarok lenni, de talán köze van ahhoz, hogy női rendező és forgatókönyvíró hozta össze a Dolly Dearest-et, ami talán még a filmben szereplő anya-lánya vonalban is megmutatkozik, persze baj ezzel egyáltalán nincs).

A vallási színezet egyébként nem rontott a filmen, néhol egy picit mondjuk Ördögűzősnek éreztem, csak nyilván itt megszállt játékbabával. 

I want my dolly! 

A baba egyébként egész jó volt, a mozgása nem is volt gagyi, meg béna, mint mondjuk a már említett Doll Graveyard-ba, bár többet is akciózhatott volna a fejforgatáson és a háttérben elrohanáson kívül.

De hogy, azért bődületesen zavaró tényezőt is említsek, szóban hoznám a kis srácot, aki egy idegesítő pöcs és rendkívül jól képes rontani az amúgy sem erős filmen. Nem tudom kinek a kije, de a haját tépi tőle az ember.

A rendezéssel és a forgatókönyvvel kapcsolatban már említettem, hogy egy hölgy érdeme, nevesíteném is őt: Maria Lease-nek hívják, aki rendezőként csak két filmet jegyez, de olyan filmeknél is közreműködött, mint A fűnyíró ember 2. része (na, nem mintha az olyan nagy szám lenne).

A szereplők közül pedig Denise Crosby (Kedvencek temetője), Sam Bottoms (Apokalipszis most) és Rip Torn (Halállista, Men in Black) nevét említeném meg.

Igazából nem volt olyan rossz ez a film, nyilván semmi kiemelkedő, de nem volt túlontúl borzasztó és egy picit több akcióval vagy horrorosabb köntösbe burkolva még egész jó is lehetett volna. Így viszont csak 4/10.

Címkék: 1992 amerikai film 4/10 ajánlók gyilkos baba

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr943964200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jig 2012.03.01. 15:50:42

Még kiskoromban láttam ezt a filmet, Tékából kölcsönöztük ki. Nagyon parás volt! Most megnéztem újra, hááát...a Doll Graveyard ezerszer szórakoztatóbb.

süti beállítások módosítása