Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sikoly 4. (2011) - Scream 4

2012.02.19. 18:49 Csabi87

Az a helyzet, hogy először valami régebbi Wes Craven filmet szerettem volna előbányászni, hiszen a hétvégi hármas általában azt a felállást követi, ám de kapcsoltam, mint Vitray és rájöttem, hogy a Sikoly legutóbbi része eddig kimaradt. Ezért hát pótolnám a hiányosságokat.

Az film első része először 1996-ban szórakoztatta a nagyérdeműt, majd egy év múlva egy második részt is kapott, 2000-ben pedig egy harmadik felvonással trilógiává bővült.
Azt hiszem mindhárom részről elmondhatjuk, hogy a maga nemében zseniális volt, még ha mondjuk a 3. részre ez nem is annyira igaz. 

Nagyon sokat kellett várnunk a folytatásra, 11 évet, de megérte. Wes Craven és Kevin Williamson ismét nagyot alkotott és most visszatekintve azt kell mondanom, hogy a tavalyi év egyik legjobb horrorfilmjét követték el. Kár, hogy csak most néztem meg.

A történet egyébként ez alkalommal sem sokban különbözik, hiszen szerencsére főszereplőinket ezúttal is visszakapjuk. Gale és Dewey még mindig Woodsboro-ban élnek, míg Sidney legutóbbi könyve kapcsán utazik vissza a városkába. Ghostface pedig naná, hogy felbukkan és ismét a történet végéig gondolkozhatunk azon, hogy vajon kibújik az álarc mögött. A meglepetés pedig most sem marad el.

Fuck Bruce Willis.

Folytatás a tovább mögött.

Tudjátok a Sikoly negyedik része jó. Nagyon jó, hiszen hozza a korábbi részekben megszokott Sikoly-feelinget. Rengeteg filmes utalás, zseniális mondatok, amelyek csak arra várnak, hogy idézzük őket, egy halom karakter, akik Ghostface kése által vesznek oda és a karakterek többsége jó is.

Egyedül Jill-lel és az őt alakító Emma Roberts-szel nem voltam kibékülve, de ennél nagyobb bajom sose legyen.

Wait, wait you're not supposed to kill me! I'm... I'm gay! 
If... if that helps? 

A filmes utalások esetében ezúttal egyébként a remakek kerülnek leginkább górcső alá, ami talán annak is köszönhető, hogy a film annak ellenére, hogy tényleg a 3. rész után játszódik időben, valahol mégis egy picit remake, viszont mindezt úgy tálalják, hogy az egész film fasza marad. 

A főbb szerepekben tehát változás nem történt, Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette is visszatér, az újak közül pedig talán a már említett Emma Roberts mellett a Hősökből ismerős Hayden Panettiere nevét említeném meg.

You forgot the first rule of remakes, Jill. Don't fuck with the original! 

Könnyen elképzelhető, hogy elfogult vagyok - hiszen a Sikoly volt életem második slashere és imádtam -, de kimerem jelenteni, hogy a negyedik rész majdhogynem az első nyomába ér és remek szórakozást ígér, na meg persze kedvet csinál ahhoz, hogy az ember, az előző 3 részt újra nézze. 
A 8 pont simán jár a filmnek.

Címkék: gyilkos sorozatgyilkos 2011 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr223646876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.02.19. 21:33:59

Egyet értek. Nagyon jó film volt ez, igazán meglepett hogy mennyire :D

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2012.02.20. 21:36:12

Nagyon tetszett. Az első rész után ez lett a sorozat legjobb darabja.
Már kétszer láttam, de hamarosan megnézem szinkronnal is, hiszen végre megjelenik itthon is DVD-n.

süti beállítások módosítása